Woning kopen s-Gravenzande

Jouw volgende woning kopen in s-Gravenzande? Het is een geweldige plek in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek zijn er voldoende faciliteiten zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarnaast is er vlakbij een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 45.956 woningen (68,6% koopwoning, 31,1% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is de laatste jaren fors toegenomen tot €418.802. Op dit huizenplatform vind je het laatste woningaanbod in s-Gravenzande, adresgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €308.000, de gemiddelde verkoopprijs is €418.802.
 • Veel voorzieningen zoals voorzieningen zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
Plaatss-Gravenzande
Postcode2691
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod s-Gravenzande mei 2024

Bijgaand check je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Maak een selectie aan de hand van bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere eigenschappen zoals duurzaamheid of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Benthuizen, Gelderswoude, Poeldijk, Ter Heijde en Monster.

woning-te-koop-s-gravenzande

Eigen appartement kopen in s-Gravenzande

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, vaak gelegen op een centrale plek, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 69 m2 en 104 m2.
 • Het energiegebruik is circa 720 m3 gas + 2010 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis s-Gravenzande

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 112 m2.
 • Het energieverbruik is circa 990 kuub gas + 3030 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in s-Gravenzande is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3210 kWh elektra + 1200 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning s-Gravenzande

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 – 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3750 kWh elektriciteit en 1470 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 en 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4530 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in s-Gravenzande

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. In de situatie dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in s-Gravenzande Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de waarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze professional gaat samen met jou het huis bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. Op basis van aankoopwaarde, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In het laatste stadium maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in s-Gravenzande

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in s-Gravenzande en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een deskundige hypotheekadviseur in s-Gravenzande geeft je passend en persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.350 & €3.000. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in s-Gravenzande.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in s-Gravenzande. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in s-Gravenzande

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in s-Gravenzande en omgeving. Goed om te weten: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in s-Gravenzande kopen?

In deze gemeente Westland zijn er ruim 45.956 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 34.676 (68,6%) koophuizen en 11.280 (31,1%) huurhuizen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 120 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €308.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €418.802. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in s-Gravenzande. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in s-Gravenzande?

Een woonobject in Westland verbruikt qua energie gem. zo’n 1100 kuub aardgas en 3030 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 m3 aan gas en 2010 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 kuub gas p/jaar en 4530 kWh elektra). Veel eigenaren van huizen te koop in s-Gravenzande passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Welk type huishoudens wonen in s-Gravenzande?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 110.375 personen die we kunnen onderverdelen in 46.574 gezinnen. Hier wonen 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 gezinnen zonder kinderen en 17.860 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,34 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Populaire kanalen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Nu kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in s-Gravenzande?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in s-Gravenzande plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 2690, 2691, 2692, 2693, 2694.

Plaats een reactie