Woning kopen Poeldijk

Jouw aanstaande woning kopen in Poeldijk? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij tref je hier een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 45.956 huizen (68,6% koophuis, 31,1% huurhuizen). De prijs van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €418.802. Op dit huizenplatform bieden wij het huidige woningaanbod in Poeldijk, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel starterswoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €308.000, de gemiddelde prijs van een woning is €418.802.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals natuurgebieden, kinderopvang, scholen, sportclubs, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsPoeldijk
Postcode2685
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Poeldijk mei 2024

In het overzicht hieronder tref je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals woninglabel en aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in s-Gravenzande, Benthuizen, Ter Heijde, Monster en De Lier.

woning-te-koop-poeldijk

Studio of appartement kopen in Poeldijk

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en vallen vaak binnen een VvE constructie. Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 101 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 720 m3 gas + 2010 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Poeldijk

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte rondom de woning en je hebt minder lichtinval.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 & 117 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 990 kuub gas & 3030 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Poeldijk is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3210 kWh elektriciteit & 1200 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Poeldijk

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 123 m2 & 141 m2.
 • Verwachting: er wordt 3750 kWh stroom + 1470 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is ontzettend veel woonruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 – 195 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4530 elektra (kWh) & 1940 gas (m3)afgenomen.

5-stappenplan: een woning kopen in Poeldijk

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je budget is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je 24/7 woningen te koop in Poeldijk Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en de bestedingsruimte qua lening. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van het huis rond te maken. Door middel van het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Poeldijk

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en kopen van een huis. Hij of zij weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Een taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Poeldijk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Poeldijk helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.300 & €3.150. In de lijst hierna bieden we gegevens van financieel adviseurs in Poeldijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Poeldijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Poeldijk

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Poeldijk en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Poeldijk kopen?

In de gemeente Westland zijn er ruim 45.956 woningen. Hierbij spreken we van 34.676 (68,6%) koophuizen en 11.280 (31,1%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. woonoppervlak van 120 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €308.000 en de gem. marktprijs is €418.802. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Poeldijk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Poeldijk?

Een huishouden in Westland gebruikt gemiddeld 1100 m3 aan gas en 3030 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (720 m3 gas voor verwarming en warm water en 2010 stroom (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1940 m3 aan gas en 4530 kWh electriciteit). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Poeldijk passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Wat voor gezinnen wonen in Poeldijk?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente leven 110.375 personen die we kunnen onderverdelen in 46.574 gezinnen. Het betreft 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 families zonder kinderen en 17.860 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,34 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Als eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via bekenden, vrienden en familie. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Hierna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Poeldijk?

In deze streek zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Poeldijk zetten. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.gemeentewestland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2685.

Plaats een reactie