Woning kopen Zoeterwoude

Plannen om een woning te kopen in Zoeterwoude? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand vind je allerhande faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Daarbij geniet je hier ook van een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 3.740 woningen (74,4% koop, 25,5% huur, vrije sector en sociaal). De koopsom van een huis is de laatste jaren fors toegenomen tot €441.652. Op deze pagina check je het beschikbare woningaanbod in Zoeterwoude, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van kamers, appartementen en exclusieve chalets.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €324.000, de gemiddelde verkoopprijs is €441.652.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteZoeterwoude
Postcode2381
Netnummer071 (+3171)
Inwoners (gemeente)8.605
Aantal huishoudens3.479
Aantal huishoudens met kinderen1.356
Gemiddelde huishoudensgrootte2,36
Aantal woningen3.740
Aantal koopwoningen2.808
Aantal huurwoningen932
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€324.000
Gemiddelde verkoopprijs€441.652
Gemiddeld gasverbruik1150 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Zoeterwoude juni 2024

In deze lijst verstrekken we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, aantal kamers, vraagprijs, ligging, bouwjaar, woonoppervlakteen additionele aspecten als isolatie en parkeeropties. Bel of mail de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Alphen aan den Rijn, Bodegraven-Reeuwijk, Kaag en Braassem, Leiderdorp en Oegstgeest.

woning-te-koop-zoeterwoude

Een appartement kopen in Zoeterwoude

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, kennen goede bereikbaarheid, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 68 m2 en 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas en daarbij 2300 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Zoeterwoude

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: een kleine achtertuin en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 119 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1040 kuub gas + 2940 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Zoeterwoude is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 & 127 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3110 kWh elektra + 1280 m3 gas verbruikt

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Zoeterwoude

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Aandachtspunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 121 m2 en 145 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3560 kWh stroom & 1480 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je geniet van enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 147 m2 en 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4110 elektra (kWh) & 1910 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Zoeterwoude

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Zoeterwoude Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Gebaseerd op de overeengekomen prijs, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Zoeterwoude

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Zo’n taxatierapport is benodigd voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In het overzicht hieronder bieden wij adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Zoeterwoude en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Zoeterwoude geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.850 en €3.050. In de volgende weergave bieden we bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Zoeterwoude.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zoeterwoude. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Zoeterwoude

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Zoeterwoude en direct omgeving. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Check ook meer details over Hypotheek oversluiten.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost een woning in Zoeterwoude kopen?

In de hele gemeente Zoeterwoude zijn er 3.740 woningen. Het gaat daarbij om 2.808 (74,4%) koophuizen en 932 (25,5%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 129 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €324.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €441.652. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zoeterwoude. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zoeterwoude?

Een woonobject in Zoeterwoude gebruikt gemiddeld 1150 kuub gas p/jaar en 3010 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2300 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa verbruikt de meeste energie (1910 m3 aan gas en 4110 electriciteit (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Zoeterwoude passen duurzame producten zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Zoeterwoude?

Dit gebied kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 8.605 mensen in 3.479 gezinnen. Het betreft 963 eenpersoonshuishoudens, 1.160 families zonder kinderen en 1.356 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,36 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Hiervoor moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zoeterwoude?

In deze buurt zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zoeterwoude zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zoeterwoude.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Nibud, Rvo.nl voor postcodegebied 2380, 2381, 2382.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie