Woning kopen Starnmeer

Snel een woning kopen in Starnmeer? Het is een heerlijke plek in de provincie Noord-Holland. In de omgeving bestaan er veel dagelijkse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Bovendien kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. De gemeente heeft 51.656 woningen (58,5% koopwoning, 41,4% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €365.446. Op dit huizenplatform ontdek je het huidige woningaanbod in Starnmeer, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Verder vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €245.000, de gemiddelde transactieprijs is €365.446.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, restaurants, scholen, winkels, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteAlkmaar
PlaatsStarnmeer
Postcode1488
Netnummer075 (+3175)
Inwoners (gemeente)109.436
Aantal huishoudens52.179
Aantal huishoudens met kinderen16.704
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen51.656
Aantal koopwoningen32.763
Aantal huurwoningen18.893
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€245.000
Gemiddelde verkoopprijs€365.446
Gemiddeld gasverbruik1040 m3
Gemiddeld stroomverbruik2510 kWh

Woningaanbod Starnmeer mei 2024

In onderstaande weergave blader je door het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Filter eenvoudig op ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Bel of mail de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in de Woude, Zaandam, Oost-Graftdijk, West-Graftdijk of Noordeinde.

woning-te-koop-starnmeer

Eigen appartement kopen in Starnmeer

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Maar let op: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 103 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 710 m3 gas en doorgaans 1890 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Starnmeer

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 en 116 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1080 kuub gas en +/- 2690 kWh stroomverbruik.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Starnmeer is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 en 113 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2820 kWh stroom en 1290 m3 gas afgenomen.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Starnmeer

Een twee onder een kap betekent 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 132 m2 – 144 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3190 kWh stroom & 1430 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Er is enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3770 elektriciteit (kWh) & 1860 gas (m3) verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Starnmeer

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Starnmeer Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te ronden. Op basis van aankoopsom, kosten koper, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Starnmeer

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Starnmeer en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een erkende hypotheekadviseur in Starnmeer geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 – €3.100. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Starnmeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Starnmeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Starnmeer

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Starnmeer en daarbuiten. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Bekijk ook meer informatie over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost gemiddeld een woning in Starnmeer kopen?

In de buurt van de gemeente Alkmaar vind je ongeveer 51.656 huizen. Hierbij spreken we van 32.763 (58,5%) koopwoningen en 18.893 (41,4%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 104 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €245.000 en de gem. verkoopprijs is €365.446. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Starnmeer. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Starnmeer?

Een huis in Alkmaar gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1040 m3 gas voor verwarming en warm water en 2510 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (710 m3 gas en 1890 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1860 kuub gas en 3770 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Starnmeer passen duurzame artikelen zoals dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Starnmeer?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente zijn 109.436 personen in 52.179 verschillende gezinnen. Het betreft 21.177 eenpersoonshuishoudens, 14.298 families zonder kinderen en 16.704 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,08 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. In de volgende stap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Starnmeer?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Starnmeer zetten. Neem contact op met de gemeente (www.alkmaar.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1488.

Plaats een reactie