Woning kopen Provincie Noord-Holland

In ons overzicht verstrekken we alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Zoek op ligging, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, aantal kamers, bouwjaaren relevante factoren als duurzaamheid & en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. 

Bekijk direct het complete woningaanbod in Amsterdam, Diemen, Landsmeer, Edam-Volendam, Waterland, Amstelveen, Ouder-Amstel, Hilversum, Wijdemeren, Blaricum, Huizen, Weesp, Gooise Meren, Uithoorn, Aalsmeer, Purmerend, Zaanstad, Oostzaan, Wormerland, Enkhuizen, Stede Broec, Drechterland, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Dijk en Waard, Schagen, Hollands Kroon, Den Helder, Texel, Alkmaar, Heiloo, Bergen Noord-Holland, Castricum, Uitgeest, Beverwijk, Heemskerk, Velsen, Haarlem, Zandvoort, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer.

Appartementen te koop Provincie Noord-Holland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, kennen goede bereikbaarheid, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

Rijtjeshuis kopen Provincie Noord-Holland

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn doorgaans een goede investering. Belangrijke aandachtspunten zijn: beperkte woonruimte en je hebt minder lichtinval.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Provincie Noord-Holland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een tussenwoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Provincie Noord-Holland

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

In vijf stappen een woning kopen in Provincie Noord-Holland

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Eens je inzicht hebt in wat je budget is kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Provincie Noord-Holland Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. D.m.v. het biedbedrag, kosten koper (k.k.), spaartegoeden en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Pas verkochte huizen in Provincie Noord-Holland

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Provincie Noord-Holland en daarbuiten. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Garagebox.

Bekijk het aanbod op funda