Woning kopen Ter Heijde

Jouw volgende woning kopen in Ter Heijde? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je toegang tot uiteenlopende faciliteiten als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 45.956 huizen (68,6% koophuis, 31,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs van een woning is de laatste jaren fors toegenomen tot €418.802. Op deze website blader je door het actuele woningaanbod in Ter Heijde, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €308.000, de basis verkoopprijs is €418.802.
 • Je hebt hier toegang tot diverse opties zoals openbaar vervoer, restaurants, kinderopvang, scholen, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteWestland
PlaatsTer Heijde
Postcode2684
Netnummer0174 (+31174)
Inwoners (gemeente)110.375
Aantal huishoudens46.574
Aantal huishoudens met kinderen17.860
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen45.956
Aantal koopwoningen34.676
Aantal huurwoningen11.280
Gemiddelde woonoppervlakte120 m2
Gemiddelde WOZ€308.000
Gemiddelde verkoopprijs€418.802
Gemiddeld gasverbruik1100 m3
Gemiddeld stroomverbruik3030 kWh

Woningaanbod Ter Heijde mei 2024

Met onze woningzoeker verstrekken we de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, ligging, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als zuinigheid & parkeermogelijkheden. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je huizen die te koop staan in Poeldijk, s-Gravenzande, Monster, De Lier en Maasdijk.

woning-te-koop-ter-heijde

Studio of appartement kopen in Ter Heijde

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn centraal gelegen, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 en 97 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 720 m3 gas en tevens 2010 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Ter Heijde

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 – 112 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 990 kuub gas & 3030 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Ter Heijde is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt vaak de auto goed parkeren. De marktprijzen liggen wat hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 97 m2 – 117 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3210 kWh elektriciteit en 1200 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Ter Heijde

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 120 m2 – 140 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3750 kWh elektriciteit + 1470 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Het mooiste is: een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 154 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 4530 elektra (kWh) & 1940 gas (m3) verbruikt

In 5 stappen: een woning kopen in Ter Heijde

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het gebruikelijk om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ter Heijde zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze persoon zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of de juiste dingen erin staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop rond te maken. A.d.h.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en taxateurs in Ter Heijde

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een specialist die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aankopen van een huis, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In het overzicht hieronder vind je adressen van taxatie specialisten en makelaars in Ter Heijde en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Ter Heijde helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.350 en €3.200. In de volgende weergave verstrekken we namen en adressen van financieel adviseurs in Ter Heijde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ter Heijde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Ter Heijde

Afgelopen maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Ter Heijde en direct omgeving. Erg belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Bekijk ook meer informatie over Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost een woning in Ter Heijde kopen?

In deze gemeente Westland zijn er ruim 45.956 woonhuizen. Hierbij spreken we van 34.676 (68,6%) koopwoningen en 11.280 (31,1%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 120 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €308.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €418.802. De woningmarkt is vrij oververhit. Dit betekent dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Ter Heijde. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Ter Heijde?

Een huishouden in Westland gebruikt gemiddeld 1100 m3 gas en 3030 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (720 kuub gas p/jaar en 2010 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 4530 stroom (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Ter Heijde passen duurzame verwarmingsbronnen als vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor huishoudens wonen in Ter Heijde?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 110.375 inwoners die we kunnen onderverdelen in 46.574 huishoudens. Wat meer specifiek: 14.385 eenpersoonshuishoudens, 14.329 huishoudens zonder kinderen en 17.860 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,34 personen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen calculeer je de huidige marktprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ter Heijde?

In en rondom deze gemeente kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Ter Heijde bouwen of laten bouwen. Neem contact op met de gemeente (www.gemeentewestland.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2684.

Plaats een reactie