Woning kopen Midden-Delfland

Alles weten over woning kopen in Midden-Delfland? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije omgeving heb je diverse faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving een mooi en rustig natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In totaal zijn er in deze gemeente 7.996 huizen (73,6% koophuis, 26,4% huur). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €428.303. Op deze informatieve website bekijk je het laatste woningaanbod in Midden-Delfland, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. benedenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €356.000, de gemiddelde transactieprijs is €428.303.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals openbaar vervoer, scholen, kinderopvang, winkels, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMidden-Delfland
Postcode2636
Netnummer015 (+3115)
Inwoners (gemeente)19.341
Aantal huishoudens7.832
Aantal huishoudens met kinderen3.222
Gemiddelde huishoudensgrootte2,45
Aantal woningen7.996
Aantal koopwoningen6.164
Aantal huurwoningen1.832
Gemiddelde woonoppervlakte131 m2
Gemiddelde WOZ€356.000
Gemiddelde verkoopprijs€428.303
Gemiddeld gasverbruik1060 m3
Gemiddeld stroomverbruik3000 kWh

Woningaanbod Midden-Delfland juli 2024

Onderstaand vind je alle woningen die in juli 2024 te koop worden aangeboden. Kies op basis van bouwjaar, woonoppervlakte, woningtype, ligging, vraagprijs, perceeloppervlakteen additionele aspecten als energieprestaties en de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Pijnacker-Nootdorp, Lansingerland, Delft, Den Haag en Nieuwkoop.

woning-te-koop-midden-delfland

Een appartement kopen in Midden-Delfland

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, hebben een zeer goede bereikbaarheid, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Maar let op: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 – 93 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 660 m3 gas en tevens 2070 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Midden-Delfland

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte rondom de woning en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 76 m2 & 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 930 kuub gas en 2950 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Midden-Delfland is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 92 m2 – 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3030 kWh stroom en 1110 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Midden-Delfland

De definitie van een twee onder een kap is: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met veel privacy. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 126 m2 en 154 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3610 kWh stroom & 1420 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Belangrijkste voordelen: erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 196 m2.
 • Verwachting: er wordt 4530 elektriciteit (kWh) + 1940 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Midden-Delfland

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te weten. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Vanaf het moment dat je inzicht hebt in wat je kunt lenen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Midden-Delfland Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde van het huis en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning te bevestigen. Door middel van het bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Helemaal aan het einde moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaars en woningtaxateurs in Midden-Delfland

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige kan een bod doen dat past bij de staat van de woning. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die objectief de waarde van een huis kan vaststellen aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Midden-Delfland en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Midden-Delfland geeft je persoonlijk advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 – €3.250. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Midden-Delfland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Midden-Delfland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Midden-Delfland

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In het overzicht hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Midden-Delfland en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Midden-Delfland kopen?

In deze gemeente Midden-Delfland bestaan er circa 7.996 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 6.164 (73,6%) koopwoningen en 1.832 (26,4%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 131 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €356.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €428.303. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Midden-Delfland. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Midden-Delfland?

Een huishouden in Midden-Delfland verbruikt gemiddeld 1060 m3 gas voor verwarming en warm water en 3000 kWh stroom. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (660 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2070 kWh stroom. Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1940 kuub gas en 4530 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Midden-Delfland passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, dakisolatie toe om te besparen op energiekosten.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Midden-Delfland?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente zijn 19.341 mensen die we kunnen onderverdelen in 7.832 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 2.088 eenpersoonshuishoudens, 2.522 families zonder kinderen en 3.222 gezinnen met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,45 inwoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens komen de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Midden-Delfland?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Midden-Delfland plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.middendelfland.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud voor postcodegebied 2636.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie