Woning kopen Bodegraven-Reeuwijk

Jouw ideale woning kopen in Bodegraven-Reeuwijk? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je uiteenlopende faciliteiten als basisscholen, kinderopvang en winkels. Bovendien ontdek je hier een heerlijk natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 14.676 huizen (71,8% koop, 28,1% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €429.306. Op deze website vind je het actuele woningaanbod in Bodegraven-Reeuwijk, adressen van kantoren als makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Ook vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €328.000, de gemiddelde woningprijs is €429.306.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals kinderopvang, winkels, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBodegraven-Reeuwijk
Postcode2411
Netnummer0348 (+31348)
Inwoners (gemeente)34.872
Aantal huishoudens14.359
Aantal huishoudens met kinderen5.503
Gemiddelde huishoudensgrootte2,41
Aantal woningen14.676
Aantal koopwoningen11.765
Aantal huurwoningen2.911
Gemiddelde woonoppervlakte130 m2
Gemiddelde WOZ€328.000
Gemiddelde verkoopprijs€429.306
Gemiddeld gasverbruik1230 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Bodegraven-Reeuwijk mei 2024

In het schema hierna ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op ligging, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als energieneutraal en en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het woningaanbod Nieuwkoop, Den Haag, Alphen aan den Rijn, Zoeterwoude en Kaag en Braassem.

woning-te-koop-bodegraven-reeuwijk

Appartementen te koop Bodegraven-Reeuwijk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle voorzieningen dichtbij en een gunstige aanschafprijs.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 & 95 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 760 m3 gas en 2060 kWh aan elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Bodegraven-Reeuwijk

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt wat minder privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 114 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1090 kuub gas en tevens 2870 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Bodegraven-Reeuwijk is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt veel meer vrijheid, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 80 m2 – 120 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3100 kWh elektriciteit & 1310 m3 gas gebruikt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Bodegraven-Reeuwijk

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Het is een heel ruim huis met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 & 145 m2.
 • Verwachting: er wordt 3480 kWh stroom & 1500 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 144 m2 & 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4200 elektra (kWh) + 1950 gas (m3)afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Bodegraven-Reeuwijk

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Zodra hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Bodegraven-Reeuwijk zoeken. Een mooi huis gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Wordt je bod geaccepteerd? De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. D.m.v. koopsom, kosten koper, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Helemaal aan het einde maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en taxateurs in Bodegraven-Reeuwijk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het aankopen van een woning. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Goed om te weten: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van een woning bepaalt op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In het overzicht hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Bodegraven-Reeuwijk en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Bodegraven-Reeuwijk helpt je van A tot Z bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Een deskundig financieel adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €3.000. In het schema hier bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Bodegraven-Reeuwijk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Bodegraven-Reeuwijk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Bodegraven-Reeuwijk

In mei 2024 zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Bodegraven-Reeuwijk en daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Hoe duur is een woning in Bodegraven-Reeuwijk kopen?

In de gemeente Bodegraven-Reeuwijk vinden we circa 14.676 woonhuizen. De verdeling is als volgt: 11.765 (71,8%) koophuizen en 2.911 (28,1%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 130 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €328.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €429.306. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Bodegraven-Reeuwijk. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Bodegraven-Reeuwijk?

Een woning in Bodegraven-Reeuwijk heeft een verbruik van gemiddeld 1230 m3 per jaar aan gas en 3010 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (760 kuub aardgas en 2060 elektra (kWh). Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1950 m3 per jaar aan gas en 4200 elektra (kWh)). Steeds meer eigenaren van huizen te koop in Bodegraven-Reeuwijk passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, dubbel glas toe om te besparen op energiekosten.

Welk type gezinnen wonen in Bodegraven-Reeuwijk?

Deze woonplaats heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 34.872 mensen die we kunnen onderverdelen in 14.359 gezinnen. Dit zijn 4.112 eenpersoonshuishoudens, 4.744 huishoudens zonder kinderen en 5.503 huishoudens met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,41 mensen (volwassenen en kinderen).

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en ga je aan de slag met een verkoopplan. Populaire kanalen zijn Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Bodegraven-Reeuwijk?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die een woonbestemming hebben. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Bodegraven-Reeuwijk bouwen. Informeer bij de gemeente (www.bodegraven-reeuwijk.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl voor postcodegebied 2415.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie