Woning kopen Nieuwkoop

Plannen om een woning te kopen in Nieuwkoop? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er diverse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij vind je in de directe omgeving een heerlijk natuurgebied voor wandelingen en fietstochten. In de gemeente staan er 11.660 huizen (72,4% koophuis, 27,5% huur). De gemiddelde transactieprijs is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €454.250. Op dit woningportaal check je het actuele woningaanbod in Nieuwkoop, adressen van kantoren als aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je vind hier zowel kleine appartementen en luxe villa’s.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €321.000, de gemiddelde huizenprijs is €454.250.
 • In de regio vind je volop opties zoals restaurants, sportclubs, scholen, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNieuwkoop
Postcode2441
Netnummer0172 (+31172)
Inwoners (gemeente)28.811
Aantal huishoudens11.808
Aantal huishoudens met kinderen4.529
Gemiddelde huishoudensgrootte2,39
Aantal woningen11.660
Aantal koopwoningen10.137
Aantal huurwoningen1.523
Gemiddelde woonoppervlakte132 m2
Gemiddelde WOZ€321.000
Gemiddelde verkoopprijs€454.250
Gemiddeld gasverbruik1280 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Nieuwkoop mei 2024

Bijgaand tref je het actuele woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, woningtype, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energielabel of aanwezigheid van een bad. Neem contact op met de verkopende makelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Den Haag, Delft, Bodegraven-Reeuwijk, Alphen aan den Rijn & Zoeterwoude.

woning-te-koop-nieuwkoop

Een appartement kopen in Nieuwkoop

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, bijna altijd gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en het onderhoud is zeer beperkt. Aandachtspunten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 66 m2 – 104 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 770 m3 gas en +/- 2110 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Nieuwkoop

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Nadelen zijn: geen grote opslagruimte en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 88 m2 & 110 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1080 kuub gas en 2910 kWh aan elektriciteit.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Nieuwkoop is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 118 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3070 kWh stroom + 1280 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Nieuwkoop

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak met veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 129 m2 & 143 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3430 kWh elektriciteit + 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van erg veel ruimte in en om de woning en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 152 m2 – 202 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4270 stroom (kWh) + 1910 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Nieuwkoop

 1. Wat kan ik lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je woningen te koop in Nieuwkoop Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de koop definitief te regelen. D.m.v. het bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. In het laatste stadium breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Nieuwkoop

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is nodig bij het aanvragen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder kan je aan de slag met adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nieuwkoop en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Nieuwkoop helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 en €3.250. In onderstaande lijst tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Nieuwkoop.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuwkoop. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Nieuwkoop

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Nieuwkoop en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Mogelijk ook interessant: Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat kost gemiddeld een woning in Nieuwkoop kopen?

In en rondom de gemeente Nieuwkoop registreren wij 11.660 woningen. Er zijn 10.137 (72,4%) koophuizen en 1.523 (27,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 132 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €321.000 en de gem. verkoopprijs is €454.250. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuwkoop. Woningen staan kort te koop en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het energieverbruik van woningen in Nieuwkoop?

Een woonhuis in Nieuwkoop verbruikt qua energie gem. zo’n 1280 kuub gas en 3180 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (770 m3 gas en 2110 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas en 4270 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Nieuwkoop passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, zonnepanelen, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Welk type gezinnen wonen in Nieuwkoop?

Deze gemeente kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente zijn 28.811 inwoners die we kunnen onderverdelen in 11.808 gezinnen. Het gaat om 3.252 eenpersoonshuishoudens, 4.027 gezinnen zonder kinderen en 4.529 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,39 bewoners.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Om te beginnen bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of social media. Vervolgens zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Nieuwkoop?

In de omgeving zijn er verschillende bouwkavels met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Nieuwkoop plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.nieuwkoop.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 2420, 2421.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie