Woning kopen Delft

Wil je een woning kopen in Delft? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zuid-Holland. In de regio heb je toegang tot voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarnaast is er vlakbij een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente staan er 51.495 huizen (37,9% koop, 61,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €395.478. Op dit woningportaal check je het laatste woningaanbod in Delft, gegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en grotere woningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €240.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €395.478.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, kinderopvang, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteDelft
Postcode2611
Netnummer015 (+3115)
Inwoners (gemeente)103.595
Aantal huishoudens58.852
Aantal huishoudens met kinderen12.339
Gemiddelde huishoudensgrootte1,74
Aantal woningen51.495
Aantal koopwoningen17.262
Aantal huurwoningen34.233
Gemiddelde woonoppervlakte89 m2
Gemiddelde WOZ€240.000
Gemiddelde verkoopprijs€395.478
Gemiddeld gasverbruik850 m3
Gemiddeld stroomverbruik2350 kWh

Woningaanbod Delft juli 2024

In het schema hierna verstrekken we alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Kies op basis van ligging, woningtype, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere eigenschappen zoals verwarming of aanwezigheid van een bad. Extra info nodig? Bezoek dan de verkopende makelaar voor een snelle bezichtiging Via deze website bekijk je ook huizen te koop in Midden-Delfland, Pijnacker-Nootdorp, Den Haag, Nieuwkoop & Bodegraven-Reeuwijk.

woning-te-koop-delft

Appartement kopen in Delft

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Maar let op: het is een relatief kleine woning, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Goede ligging en minder energiekosten.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 94 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 740 m3 gas en doorgaans 2070 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Delft

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze verbruiken niet veel energie. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en vooral buiten minimale privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 – 123 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 990 kuub gas en daarbij 2790 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Delft is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, in de zomer meer zonlicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 112 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2930 kWh elektra + 1180 m3 gas ingekocht.

2-onder-1-kap woningen Delft

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het betaalbaar is. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 120 m2 – 150 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3430 kWh elektriciteit & 1260 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 en 199 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4640 stroom (kWh) & 2060 gas (m3) verbruikt

Uitleg: een woning kopen in Delft

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Delft Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? De koopakte kan dan opgesteld worden. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Taxateurs en makelaars in Delft

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een object berekend door te kijken naar diverse aspecten. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Delft en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Delft geeft financieel advies en helpt bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.650 – €3.200. In het schema hier tref je gegevens van financieel adviseurs in Delft.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Delft. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Delft

Afgelopen maand (juli 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze buurt. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Delft en omliggende plekken. Goed om te weten: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Verkoopmakelaar.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Wat kost gemiddeld een woning in Delft kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Delft registreren wij 51.495 woonobjecten. De verdeling is als volgt: 17.262 (37,9%) koopwoningen en 34.233 (61,5%) huurwoningen. De gemiddelde woonoppervlakte is 89 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €240.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €395.478. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Delft. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Delft?

Een woonhuis in Delft kent een gem. verbruik van 850 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2350 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (740 kuub gas p/jaar en 2070 electriciteit (kWh). Een huis dat vrijstaand is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2060 m3 aan gas en 4640 electriciteit (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Delft passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dakisolatie, zonnepanelen toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Delft?

Deze regio kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente verblijven 103.595 personen in 58.852 verschillende huishoudens. Dit zijn 33.625 eenpersoonshuishoudens, 12.888 gezinnen zonder kinderen en 12.339 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 1,74 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Populaire kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Daarna moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en plan je bezichtigingen in. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan volgen nog de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Delft?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Delft plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.delft.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2600, 2601, 2611, 2612, 2613, 2614, 2616, 2622, 2623, 2624, 2625, 2626, 2627, 2628, 2629.

Plaats een reactie