Woning kopen Diemen

Ga je een woning kopen in Diemen? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Noord-Holland. In de nabije omgeving bestaan er verschillende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een groen park en natuurgebied om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In de gemeente staan er 15.467 woningen (40,8% koopwoning, 59,1% huurhuizen). De prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €465.713. Op deze informatieve website ontdek je het recente woningaanbod in Diemen, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Daarnaast vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €301.000, de gemiddelde prijs van een woning is €465.713.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals sportclubs, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, restaurants.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteDiemen
Postcode1111
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)30.780
Aantal huishoudens15.640
Aantal huishoudens met kinderen4.572
Gemiddelde huishoudensgrootte1,95
Aantal woningen15.467
Aantal koopwoningen5.731
Aantal huurwoningen9.736
Gemiddelde woonoppervlakte88 m2
Gemiddelde WOZ€301.000
Gemiddelde verkoopprijs€465.713
Gemiddeld gasverbruik780 m3
Gemiddeld stroomverbruik2630 kWh

Woningaanbod Diemen mei 2024

In ons overzicht ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijs, ligging, woonoppervlakteen meer onderwerpen zoals energielabel of de aanwezigheid van een kelder. Neem contact op met de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Landsmeer, Edam-Volendam, Amsterdam, Huizen en Almere.

woning-te-koop-diemen

Studio of appartement kopen in Diemen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, vaak gelegen op een centrale plek, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: het woonoppervlak is niet al te groot, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Goede ligging en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 530 m3 gas + 2190 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Diemen

Een tussenwoning is een woningtype gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 117 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1090 kuub gas en tevens 3200 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Diemen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 85 m2 & 125 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3420 kWh stroom + 1320 m3 gas verbruikt

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Diemen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 en 149 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4220 kWh elektriciteit en 1340 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 193 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4620 stroom (kWh) + 1720 gas (m3) ingekocht.

In 5 stappen: een woning kopen in Diemen

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Diemen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de marktwaarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. Op basis van het biedbedrag, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaardijen in Diemen

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een deskundige die de marktwaarde van een huis inschat op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Het taxatierapport heb je nodig bij het aanvragen van een lening, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Diemen en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Diemen geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 – €3.250. In het schema hier vind je adressen van financieel adviseurs in Diemen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Diemen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Diemen

In mei 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Diemen en direct omgeving. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Diemen kopen?

In de gemeente Diemen bestaan er circa 15.467 woonhuizen. Je vindt hier circa 5.731 (40,8%) koopwoningen en 9.736 (59,1%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 88 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €301.000 en de gem. marktprijs is €465.713. De woningmarkt is vrij oververhit. Dat maakt dan er maar beperkt aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Diemen. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Diemen?

Een woning in Diemen gebruikt gemiddeld 780 kuub aardgas en 2630 kWh stroom. Een appartement of flat is relatief zuinig (530 m3 gas voor verwarming en warm water en 2190 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1720 kuub gas en 4620 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Diemen passen duurzame producten zoals warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Diemen?

Deze omgeving wordt omschreven als erg In de gemeente wonen 30.780 mensen in 15.640 verschillende huishoudens. Dit zijn 7.456 eenpersoonshuishoudens, 3.612 families zonder kinderen en 4.572 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 1,95 bewoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens starten biedingen en onderhandelingen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Diemen?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Diemen bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.diemen.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1110, 1111, 1112, 1113.

Plaats een reactie