Woning kopen Edam-Volendam

Jouw ideale woning kopen in Edam-Volendam? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt zijn er allerhande voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij ontdek je hier een park en natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente heeft 15.432 woningen (77,6% koop, 22% huurhuizen). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €357.430. Op dit woningportaal vind je het actuele woningaanbod in Edam-Volendam, adressen van makelaardijen, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Noord-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €303.000, de gemiddelde prijs van een woning is €357.430.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals restaurants, sportclubs, scholen, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteEdam-Volendam
Postcode1132
Netnummer0299 (+31299)
Inwoners (gemeente)36.197
Aantal huishoudens14.854
Aantal huishoudens met kinderen5.988
Gemiddelde huishoudensgrootte2,42
Aantal woningen15.432
Aantal koopwoningen13.367
Aantal huurwoningen2.065
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€303.000
Gemiddelde verkoopprijs€357.430
Gemiddeld gasverbruik1410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3290 kWh

Woningaanbod Edam-Volendam juni 2024

In ons overzicht bieden we alle huizen die te koop staan in juni 2024. Filter eenvoudig op woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamersen andere woningeigenschappen als energielabel of aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Waterland, Amstelveen, Landsmeer, Diemen & Amsterdam.

woning-te-koop-edam-volendam

Eigen appartement kopen in Edam-Volendam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Woonoppervlak tussen de 63 m2 & 93 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en gem. 2010 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Edam-Volendam

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: weinig ruimte in en rondom huis en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 – 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1380 kuub gas en +/- 3370 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Edam-Volendam is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 84 m2 en 114 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3490 kWh stroom + 1550 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Edam-Volendam

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte met slechts beperkte inkijk. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 129 m2 – 152 m2.
 • Verwachting: er wordt 3360 kWh stroom en 1590 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 145 m2 & 195 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3960 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Edam-Volendam

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je razendsnel woningen te koop in Edam-Volendam zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alles volgens afspraak erin staat en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. Aan de hand van aankoopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en eventuele verbouwplannen stelt de hypotheekadviseur vast welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Edam-Volendam

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze woningdeskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand vind je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Edam-Volendam en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een privé hypotheekadviseur in Edam-Volendam helpt je van A tot Z bij het vinden van een goede hypotheek. De bank of adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.300 – €2.500. In het schema hier bieden we adressen van financieel adviseurs in Edam-Volendam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Edam-Volendam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Edam-Volendam

Deze maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze regio. In de lijst hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Edam-Volendam en omliggende plekken. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Bedrijfspand.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Edam-Volendam kopen?

In deze gemeente Edam-Volendam vinden we circa 15.432 huizen. We maken onderscheid tussen 13.367 (77,6%) koopwoningen en 2.065 (22%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €303.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €357.430. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Edam-Volendam. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Edam-Volendam?

Een woning in Edam-Volendam verbruikt gemiddeld 1410 m3 aan gas en 3290 elektra (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (740 kuub gas p/jaar en 2010 electriciteit (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1940 m3 gas voor verwarming en warm water en 3960 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Edam-Volendam passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Edam-Volendam?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente leven 36.197 inwoners die we kunnen onderverdelen in 14.854 verschillende huishoudens. Er wonen 4.189 eenpersoonshuishoudens, 4.677 families zonder kinderen en 5.988 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,42 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Maak gebruik van Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Hiervoor style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Edam-Volendam?

In deze buurt vind je diverse bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Edam-Volendam bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.edam-volendam.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 1130, 1131, 1132.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie