Woning kopen Almere

Een woning kopen in Almere? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Flevoland. In de nabije buurt heb je toegang tot veel faciliteiten zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop geniet je hier ook van een bijzondere natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er 87.259 huizen (63,9% koopwoning, 35,9% huurwoning). De gemiddelde transactieprijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €390.714. Op dit woningportaal tonen wij het woningaanbod in Almere, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Flevoland.
 • Je hebt de keuze uit kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €249.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €390.714.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals sportclubs, winkels, kinderopvang, scholen, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteAlmere
Postcode1315
Netnummer036 (+3136)
Inwoners (gemeente)211.893
Aantal huishoudens89.319
Aantal huishoudens met kinderen38.700
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen87.259
Aantal koopwoningen62.752
Aantal huurwoningen24.507
Gemiddelde woonoppervlakte113 m2
Gemiddelde WOZ€249.000
Gemiddelde verkoopprijs€390.714
Gemiddeld gasverbruik410 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Almere april 2024

In het schema hierna tref je de beschikbare koopwoningen in april 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, woningtypeen meer onderwerpen zoals energieneutraal en aanwezigheid van een garage. Neem contact op met de betreffende makelaar voor een bezichtigingsmoment. Bekijk ook het nieuwste woningaanbod in Weesp, Gooise Meren, Huizen, Blaricum of Wijdemeren.

woning-te-koop-almere

Aanbod appartement kopen in Almere

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 98 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 260 m3 gas en doorgaans 2100 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Almere

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 90 m2 – 107 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 400 kuub gas en tevens 3200 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Almere is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, er komt meer daglicht binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 – 118 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3320 kWh elektra & 470 m3 gas verstookt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Almere

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3890 kWh elektriciteit en 680 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 146 m2 en 199 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4580 stroom (kWh) + 900 gas (m3) afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Almere

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Zodra je inzicht hebt in wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Almere Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het bekijken van de woning zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat je wilt bieden zal afhangen van de WOZ-waarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. In veel situaties is het een aanrader om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Check altijd of alles correct staat en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De gezamenlijke koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van de woning definitief te regelen. D.m.v. het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Woningtaxateurs en makelaars in Almere

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze specialist onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport is nodig bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Almere en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een privé hypotheekadviseur in Almere geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €2.950. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Almere.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Almere. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Almere

Afgelopen maand (april 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Almere en in de buurt. Noemenswaardig: je ziet hier enkel de vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over 2-onder-1-kap.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Almere kopen?

In de hele gemeente Almere zijn er 87.259 huizen. We maken onderscheid tussen 62.752 (63,9%) koopwoningen en 24.507 (35,9%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 113 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €249.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €390.714. De woningmarkt is vrij oververhit. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er maar weinig aanbod is en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Almere. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Almere?

Een woning in Almere gebruikt gemiddeld 410 m3 gas voor verwarming en warm water en 3020 elektra (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (260 kuub gas p/jaar en 2100 kWh elektra. Een vrijstaande woning verbruikt de meeste energie (900 m3 gas en 4580 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal eigenaren van huizen te koop in Almere passen duurzame bronnen zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Almere?

Dit buurtschap heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente leven 211.893 personen in 89.319 verschillende huishoudens. Het gaat om 28.774 eenpersoonshuishoudens, 21.845 gezinnen zonder kinderen en 38.700 families met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,35 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in de (voorlopige) koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Almere?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Almere realiseren. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.almere.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal, Eigenhuis.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 1300, 1301, 1302, 1303, 1305, 1309, 1311, 1312, 1313, 1314, 1315, 1316, 1317, 1318, 1319, 1320, 1321, 1322, 1323, 1324, 1325, 1326, 1327, 1328, 1329, 1331, 1332, 1333, 1334, 1335, 1336, 1338, 1339, 1341, 1343, 1349, 1351, 1352, 1353, 1354, 1355, 1356, 1357, 1358, 1359, 1361, 1362, 1363.

Plaats een reactie