Woning kopen Huizen

Wil je een woning kopen in Huizen? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Noord-Holland. In deze levendige buurt vind je meerdere voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop ontdek je hier een schitterende natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 19.018 huizen (58,3% koopwoning, 41,3% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €536.037. Op deze pagina ontdek je het nieuwe woningaanbod in Huizen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Noord-Holland.
 • Je hebt de keuze uit bovenwoningen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €333.000, de gemiddelde verkoopprijs is €536.037.
 • In de regio zijn veel opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, sportclubs.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteHuizen
Postcode1276
Netnummer035 (+3135)
Inwoners (gemeente)41.273
Aantal huishoudens18.470
Aantal huishoudens met kinderen6.348
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen19.018
Aantal koopwoningen13.606
Aantal huurwoningen5.412
Gemiddelde woonoppervlakte117 m2
Gemiddelde WOZ€333.000
Gemiddelde verkoopprijs€536.037
Gemiddeld gasverbruik1210 m3
Gemiddeld stroomverbruik2810 kWh

Woningaanbod Huizen mei 2024

In ons overzicht maak je kennis met alle huizen die te koop staan in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van perceeloppervlakte, woonoppervlakte, bouwjaar, aantal kamers, vraagprijs, liggingen relevante factoren als energieneutraal & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Bekijk ook het woningaanbod Almere, Weesp, Blaricum, Wijdemeren & Hilversum.

woning-te-koop-huizen

Studio of appartement kopen in Huizen

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn vaak gunstig gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en vallen vaak binnen een VvE constructie. Minpunten zijn: het is een relatief kleine woning, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 100 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 750 m3 gas + 1970 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Huizen

De betekenis van een tussenwoning is een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 116 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1140 kuub gas + 2810 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Huizen is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 82 m2 en 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3000 kWh stroom en 1380 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Huizen

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 121 m2 en 145 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3720 kWh stroom & 1800 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 201 m2.
 • Verwachting: er wordt 4960 elektra (kWh) & 2580 gas (m3)verstookt.

Samenvatting: een woning kopen in Huizen

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Pararius kan je razendsnel woningen te koop in Huizen Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zal afhangen van de WOZ-waarde en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte kan dan opgesteld worden. Controleer zorgvuldig of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De overeengekomen koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis in orde te maken. Door middel van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast hoeveel je moet lenen en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Huizen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is verplicht voor het aanvragen van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Huizen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Huizen helpt je bij het afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.650 – €2.750. In de volgende weergave bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Huizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Huizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Huizen

De afgelopen periode (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze streek. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Huizen en omgeving. Belangrijk detail: je ziet hier enkel de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Hoekwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost gemiddeld een woning in Huizen kopen?

In de buurt van de gemeente Huizen zijn er 19.018 woonhuizen. Het gaat om 13.606 (58,3%) koophuizen en 5.412 (41,3%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 117 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €333.000 en de gem. verkoopprijs is €536.037. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Huizen. De doorlooptijd van een woning is kort en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Huizen?

Een woning in Huizen verbruikt qua energie gem. zo’n 1210 kuub gas p/jaar en 2810 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (750 m3 gas en 1970 elektra (kWh). Een huis dat vrijstaand is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (2580 m3 gas en 4960 stroom (kWh)). Veel eigenaren van huizen te koop in Huizen passen duurzame investeringen zoals dakisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Huizen?

Deze regio heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente leven 41.273 inwoners in 18.470 gezinnen. Er wonen 6.459 eenpersoonshuishoudens, 5.663 gezinnen zonder kinderen en 6.348 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,2 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Huizen?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Huizen bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.huizen.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 1270, 1271, 1272, 1273, 1274, 1275, 1276, 1277.

Plaats een reactie