Woning kopen Landsmeer

Wil je een woning kopen in Landsmeer? Het is een gezellige plaats in de provincie Noord-Holland. In en rondom deze plek zijn er voldoende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook is er vlakbij een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 4.897 huizen (66,4% koop, 33,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €593.680. Op dit woningportaal check je het huidige woningaanbod in Landsmeer, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Noord-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €437.000, de gemiddelde woningprijs is €593.680.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals openbaar vervoer, kinderopvang, scholen, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Noord-Holland
GemeenteLandsmeer
Postcode1121
Netnummer020 (+3120)
Inwoners (gemeente)11.491
Aantal huishoudens4.855
Aantal huishoudens met kinderen2.009
Gemiddelde huishoudensgrootte2,35
Aantal woningen4.897
Aantal koopwoningen4.176
Aantal huurwoningen721
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€437.000
Gemiddelde verkoopprijs€593.680
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3180 kWh

Woningaanbod Landsmeer mei 2024

In deze lijst krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijsen extra details als energielabel & aanwezigheid van een garage. Bel of mail het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Bekijk ook het actuele woningaanbod in Edam-Volendam, Waterland, Diemen, Amsterdam en Ouder-Amstel.

woning-te-koop-landsmeer

Een appartement kopen in Landsmeer

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, zijn uitstekend bereikbaar, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 – 100 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 740 m3 gas en doorgaans 2090 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Landsmeer

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Wat betreft de nadelige aspecten: een kleine achtertuin en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • Vloeroppervlakte tussen de 85 m2 en 106 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1170 kuub gas en doorgaans 3040 kWh stroomverbruik.

Hoekwoning

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Landsmeer is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 128 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3070 kWh elektriciteit en 1430 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Landsmeer

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 121 m2 – 145 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3880 kWh elektra + 1690 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt veel ruimte rondom de woning en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 148 m2 & 203 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4440 stroom (kWh) & 2030 gas (m3) afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Landsmeer

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Huispedia, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je 24/7 woningen te koop in Landsmeer Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Hij of zij zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en stelt samen met jou het bod samen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? De koopakte kan dan opgesteld worden. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van het huis dat je wilt kopen rond te maken. A.d.h.v. aankoopsom, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Landsmeer

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. Een taxatie specialist is iemand die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Dit taxatierapport is verplicht voor het kopen van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Bijgaand tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Landsmeer en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Landsmeer helpt je van A tot Z bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.450 en €2.800. In onderstaande lijst vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Landsmeer.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Landsmeer. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Landsmeer

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Landsmeer en in de buurt. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Klik ook direct door naar de pagina over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Landsmeer kopen?

In deze gemeente Landsmeer vind je ongeveer 4.897 woningen. Het gaat om 4.176 (66,4%) koopwoningen en 721 (33,5%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 124 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €437.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €593.680. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit betekent dat er niet veel aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Landsmeer. Woning zijn vaak snel verkocht en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Landsmeer?

Een woonhuis in Landsmeer gebruikt gemiddeld 1320 kuub gas en 3180 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (740 m3 gas en 2090 kWh stroom. Een huis dat vrijstaand is neemt flink meer energie af (2030 kuub gas en 4440 electriciteit (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Landsmeer passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Landsmeer?

Deze buurt wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 11.491 inwoners in 4.855 huishoudens. Dat betreffen 1.385 eenpersoonshuishoudens, 1.461 huishoudens zonder kinderen en 2.009 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,35 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de NVM Open Huizen Dag of via online marktplaatsen en sociale media. In de volgende stap moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Hierna kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je afspraken vast in de voorlopige koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Landsmeer?

In deze streek zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Landsmeer laten ontwerpen. Doe navraag bij de gemeente (www.landsmeer.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 1120, 1121.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie