Woning kopen Achthuizen

Ga je een woning kopen in Achthuizen? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt heb je toegang tot verschillende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast kan je hier genieten van een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente staan er 22.098 woningen (64,1% koopwoning, 35,7% huur). De prijs van een woning is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €344.018. Op dit huizenplatform ontdek je het laatste woningaanbod in Achthuizen, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van kleine appartementen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde transactieprijs is €344.018.
 • Je hebt hier toegang tot diverse voorzieningen zoals scholen, kinderopvang, natuurgebieden, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsAchthuizen
Postcode3256
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Achthuizen mei 2024

In ons overzicht blader je door alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Zoek op aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, ligging, woningtypeen additionele aspecten als isolatie of en de aanwezigheid van een tuin. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Ooltgensplaat, Oude-Tonge, Ouddorp, Goedereede of Stellendam.

woning-te-koop-achthuizen

Aanbod appartement kopen in Achthuizen

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Minpunten zijn: de ruimte is beperkt, er is geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 & 105 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 750 m3 gas en 1970 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Achthuizen

Een tussenwoning is een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 74 m2 en 114 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1010 kuub gas + 2600 kWh stroomverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een echt hoekhuis in Achthuizen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 99 m2 & 116 m2.
 • Schatting: er wordt 2760 kWh elektra en 1160 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Achthuizen

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 130 m2 – 148 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3190 kWh stroom + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 149 m2 en 192 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3960 stroom (kWh) + 1780 gas (m3) verbruikt

Samenvatting: een woning kopen in Achthuizen

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je huizen gaat bekijken dan is het het beste om te beginnen met een financiële check. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je kunt betalen gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via concepten als Funda, en ook Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Achthuizen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding door het huis. Bij de bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de woningwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). In veel situaties is het een aanrader om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan ga je de koopakte tekenen. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De opgesteld koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te ronden. Aan de hand van het geaccepteerde bod, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaars en woningtaxateurs in Achthuizen

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Het taxatierapport is een dossierstuk bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Achthuizen en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een professionele hypotheekadviseur in Achthuizen geeft je passend en persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.450 en €2.750. In de lijst hierna tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Achthuizen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Achthuizen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Achthuizen

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In onderstaande visuele weergave doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Achthuizen en net daarbuiten. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekrenteaftrek.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koophuis gerelateerde vragen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Achthuizen kopen?

In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee registreren wij 22.098 huizen. Het gaat daarbij om 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld gebruiksoppervlakte van 133 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €243.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €344.018. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dat maakt dan dat er maar weinig aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Achthuizen. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Achthuizen?

Een woning in Goeree-Overflakkee heeft een verbruik van gemiddeld 1220 m3 gas en 2940 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (750 kuub aardgas en 1970 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1780 kuub gas p/jaar en 3960 stroom (kWh)). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Achthuizen passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor type families wonen in Achthuizen?

Deze buurt heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente verblijven 50.049 personen in 21.138 verschillende huishoudens. Dit zijn 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 huishoudens zonder kinderen en 7.352 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,32 bewoners.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Als eerste calculeer je de huidige marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen of social media. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en plan je bezichtigingen in. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan leg je afspraken vast in het voorlopige koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Achthuizen?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels die een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Achthuizen bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3256.

Plaats een reactie