Woning kopen Oude-Tonge

Jouw volgende woning kopen in Oude-Tonge? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek vind je veel faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens geniet je hier ook van een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 22.098 huizen (64,1% koophuis, 35,7% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde verkoopprijs neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €344.018. Op deze website tonen wij het beschikbare woningaanbod in Oude-Tonge, gegevens van makelaars, taxateurs en hypotheekmakelaars. Bovendien lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is divers met zowel bovenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde verkoopprijs is €344.018.
 • In de regio zijn veel mogelijkheden zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, restaurants, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsOude-Tonge
Postcode3258
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Oude-Tonge juni 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Selecteer op bouwjaar, ligging, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, woningtype, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieneutraal & en de aanwezigheid van een balkon. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar voor een snelle bezichtiging Bekijk ook het huizenaanbod in Den Bommel, Oud-Beijerland, Ooltgensplaat, Achthuizen en Ouddorp.

woning-te-koop-oude-tonge

Een appartement kopen in Oude-Tonge

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 101 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en daarbij 1970 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Oude-Tonge

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een kleine achtertuin en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 72 m2 & 115 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1010 kuub gas + 2600 kWh elektriciteitsverbruik.

Hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Oude-Tonge is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 125 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2760 kWh elektriciteit en 1160 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Oude-Tonge

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 122 m2 & 145 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh elektriciteit en 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Let op: Goedkoop is het niet. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 145 m2 – 193 m2.
 • Verwachting: er wordt 3960 elektra (kWh) + 1780 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Oude-Tonge

 1. Bereken je max. hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je vrijwel alle woningen te koop in Oude-Tonge Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Bij het doorlopen van de woning kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bepaal je op basis van de WOZ-waarde en de bestedingsruimte qua lening. Tevens is het aan te raden een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en stelt samen met jou het bod samen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van het huis definitief te regelen. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande hoeveel jij minimaal moet lenen en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Vervolgens moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Oude-Tonge

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Deze woningdeskundige weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een deskundige die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van verschillende thema’s. Een dergelijk taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand bieden wij adressen van taxatie experts en makelaars in Oude-Tonge en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een deskundige hypotheekadviseur in Oude-Tonge geeft je natuurlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De bank of adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 en €2.500. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Oude-Tonge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oude-Tonge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Oude-Tonge

De afgelopen tijd (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Oude-Tonge en direct omgeving. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Makelaar.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Wat kost nu een woning in Oude-Tonge kopen?

In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee registreren wij 22.098 woonobjecten. Het gaat daarbij om 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €243.000 en de gem. verkoopprijs is €344.018. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Oude-Tonge. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Oude-Tonge?

Een woonhuis in Goeree-Overflakkee gebruikt gemiddeld 1220 kuub gas en 2940 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 gas en 1970 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1780 kuub gas p/jaar en 3960 kWh elektra). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Oude-Tonge passen duurzame bronnen zoals zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dubbel glas, warmtepomp, vloerisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Oude-Tonge?

Deze buurt kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 50.049 inwoners die we kunnen onderverdelen in 21.138 verschillende huishoudens. Er wonen 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 gezinnen zonder kinderen en 7.352 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 inwoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Aan het begin stel je een vraagprijs op en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open huis dag of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Tevens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Oude-Tonge?

In de omgeving zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Oude-Tonge plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 3255, 3258.

Plaats een reactie