Woning kopen Goeree-Overflakkee

Wil je een woning kopen in Goeree-Overflakkee? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt vind je voldoende dagelijkse voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij ontdek je hier een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente biedt 22.098 huizen (64,1% koop, 35,7% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €344.018. Op deze website bieden wij het actuele woningaanbod in Goeree-Overflakkee, namen en adressen van makelaardijen, taxateurs en financieel adviseurs. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere starterswoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €243.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €344.018.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, scholen, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
Postcode3241
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Goeree-Overflakkee mei 2024

In ons overzicht ontdek je alle woningen die in mei 2024 te koop worden aangeboden. Zoom verder in op ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, woonoppervlakteen extra details als zuinigheid en parkeermogelijkheden. Meer weten? Informeer dan bij de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Hoeksche Waard, Dordrecht, Westvoorne, Brielle & Hellevoetsluis.

woning-te-koop-goeree-overflakkee

Studio of appartement kopen in Goeree-Overflakkee

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en lagere woonlasten.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 – 97 m2.
 • Het jaarlijks energiegebruik is zo’n 750 m3 gas en doorgaans 1970 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Goeree-Overflakkee

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en je kan ze zonder al te veel risico kopen. De minpunten zijn: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 82 m2 & 124 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1010 kuub gas + 2600 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een net hoekhuis in Goeree-Overflakkee is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 en 124 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2760 kWh elektriciteit en 1160 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Goeree-Overflakkee

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 & 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3190 kWh stroom + 1310 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 142 m2 & 202 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3960 stroom (kWh) & 1780 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Goeree-Overflakkee

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat hij berekend heeft wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Pararius, Vbo.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Goeree-Overflakkee zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Probeer dan een afspraak te maken voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Bekijk goed of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering af te handelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en eventuele verbouwplannen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat het hypotheekbedrag moet worden en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Goeree-Overflakkee

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Zo’n taxatierapport is benodigd voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de tabel hieronder bekijk je gegevens van taxateurs en makelaars in Goeree-Overflakkee en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een professionele hypotheekadviseur in Goeree-Overflakkee helpt je van A tot Z bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.300 en €2.750. In de tabel hieronder vind je contactgegevens van financieel adviseurs in Goeree-Overflakkee.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Goeree-Overflakkee. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Goeree-Overflakkee

In mei 2024 zijn er veel woningen succesvol verkocht in de regio. In de lijst hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Goeree-Overflakkee en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Goeree-Overflakkee kopen?

In de buurt van de gemeente Goeree-Overflakkee vind je ongeveer 22.098 woonobjecten. Er zijn 19.040 (64,1%) koophuizen en 3.058 (35,7%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 133 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €243.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €344.018. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat houdt in dat er niet veel aanbod is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Goeree-Overflakkee. Je moet er heel snel bij zijn en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Goeree-Overflakkee?

Een huis in Goeree-Overflakkee heeft een verbruik van gemiddeld 1220 m3 per jaar aan gas en 2940 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 1970 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1780 kuub gas p/jaar en 3960 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Goeree-Overflakkee passen duurzame oplossingen als zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dubbel glas toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor type families wonen in Goeree-Overflakkee?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente leven 50.049 inwoners in 21.138 huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 huishoudens zonder kinderen en 7.352 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,32 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of via bekenden, vrienden en familie. Hiervoor zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de akte van levering bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Goeree-Overflakkee?

In deze regio zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Goeree-Overflakkee bouwen of laten bouwen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 3240, 3241.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie