Woning kopen Ooltgensplaat

Jouw volgende woning kopen in Ooltgensplaat? Het is een gezellige plaats in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er diverse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. De gemeente biedt 22.098 woningen (64,1% koophuis, 35,7% huurhuizen). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €344.018. Op deze website bekijk je het recente woningaanbod in Ooltgensplaat, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €243.000, de gemiddelde transactieprijs is €344.018.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals kinderopvang, winkels, scholen, sportclubs, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteGoeree-Overflakkee
PlaatsOoltgensplaat
Postcode3257
Netnummer0187 (+31187)
Inwoners (gemeente)50.049
Aantal huishoudens21.138
Aantal huishoudens met kinderen7.352
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen22.098
Aantal koopwoningen19.040
Aantal huurwoningen3.058
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€243.000
Gemiddelde verkoopprijs€344.018
Gemiddeld gasverbruik1220 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Ooltgensplaat mei 2024

Met onze woningzoeker vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op aantal kamers, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijsen andere woningeigenschappen als energieneutraal of aanwezigheid van een bad. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de bewoners of makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het woningaanbod Oude-Tonge, Den Bommel, Achthuizen, Ouddorp & Goedereede.

woning-te-koop-ooltgensplaat

Een appartement kopen in Ooltgensplaat

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en lagere woonlasten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 en 100 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas & 1970 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Ooltgensplaat

Een tussenwoning is een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: weinig ruimte rondom de woning en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 107 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1010 kuub gas en gem. 2600 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Ooltgensplaat is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Je betaald wat meer in verhouding tot een rijtjeswoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 – 122 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2760 kWh elektra en 1160 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ooltgensplaat

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 & 148 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3190 kWh elektra & 1310 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 151 m2 – 202 m2.
 • Verwachting: er wordt 3960 elektra (kWh) + 1780 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Ooltgensplaat

 1. Mijn maximale hypotheek

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je verantwoord kan lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via woningzoeksites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Ooltgensplaat zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Bel de makelaar dan direct voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. Door middel van de overeengekomen prijs, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en directe verbouwkosten wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Makelaardijen en taxateurs in Ooltgensplaat

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een passend koophuis. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Goed om te weten: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van een woning bepaalt aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de tabel hieronder bekijk je namen en adressen van taxateurs en makelaars in Ooltgensplaat en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een goede hypotheekadviseur in Ooltgensplaat geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.400 & €3.150. In de tabel hieronder vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Ooltgensplaat.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ooltgensplaat. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Ooltgensplaat

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. Hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Ooltgensplaat en omliggende plekken. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Hypotheekrente.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Ooltgensplaat kopen?

In deze gemeente Goeree-Overflakkee bestaan er circa 22.098 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 19.040 (64,1%) koopwoningen en 3.058 (35,7%) huurwoningen. Het vloeroppervlakte is gemiddeld 133 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €243.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €344.018. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Dit houdt in dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ooltgensplaat. Woningen staan kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Ooltgensplaat?

Een huis in Goeree-Overflakkee gebruikt gemiddeld 1220 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2940 kWh electriciteit. Een flat of appartement is relatief zuinig (750 kuub gas en 1970 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa is een grootverbruiker qua energie (1780 m3 per jaar aan gas en 3960 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Ooltgensplaat passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dubbel glas toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Ooltgensplaat?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 50.049 inwoners in 21.138 verschillende gezinnen. Er wonen 6.447 eenpersoonshuishoudens, 7.339 gezinnen zonder kinderen en 7.352 gezinnen met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,32 personen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Maak gebruik van Funda, Open Huizen dagen of social media. Ook moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Ooltgensplaat?

In deze streek zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Ooltgensplaat laten ontwerpen. Neem contact op met de gemeente (www.goeree-overflakkee.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3257.

Plaats een reactie