Woning kopen Hattem

Ga je een woning kopen in Hattem? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een prachtige natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. De gemeente herbergt in totaal 5.262 huizen (66,3% koop, 33,3% huurhuizen). De gemiddelde prijs van een huis neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €437.348. Op Woningassistent.nl vind je het laatste woningaanbod in Hattem, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en hypotheekspecialisten. Ook vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een mooie plaats in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €302.000, de doorsnee verkoopprijs is €437.348.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals kinderopvang, natuurgebieden, restaurants, winkels, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteHattem
Postcode8051
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)12.209
Aantal huishoudens5.084
Aantal huishoudens met kinderen1.878
Gemiddelde huishoudensgrootte2,38
Aantal woningen5.262
Aantal koopwoningen4.413
Aantal huurwoningen849
Gemiddelde woonoppervlakte139 m2
Gemiddelde WOZ€302.000
Gemiddelde verkoopprijs€437.348
Gemiddeld gasverbruik1370 m3
Gemiddeld stroomverbruik2920 kWh

Woningaanbod Hattem april 2024

Bijgaand tref je alle woningen die in april 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, woonoppervlakte, ligging, perceeloppervlakte, aantal kamers, vraagprijsen additionele aspecten als isolatie & aanwezigheid van een garage. Interesse? Mail of bel de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Zwartewaterland, Nunspeet, Zwolle, Westerveld en Staphorst.

woning-te-koop-hattem

Eigen appartement kopen in Hattem

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, je vind ze veel in het centrum, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het is een relatief kleine woning, je moet de tuin vaak delen en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en minder energiekosten.
 • Woonoppervlak tussen de 61 m2 en 100 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 850 m3 gas en +/- 1870 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Hattem

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Belangrijke aandachtspunten zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1130 kuub gas & 2660 kWh elektriciteitsverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Een specifiek hoekhuis in Hattem is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere kavel, je hebt veel meer vrijheid, in de zomer meer zonlicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan rijtjeshuizen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 96 m2 & 122 m2.
 • Schatting: er wordt 2770 kWh stroom & 1260 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Hattem

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 124 m2 – 154 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3160 kWh elektriciteit en 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 140 m2 en 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3880 elektra (kWh) + 2040 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Hattem

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je maximaal kunt lenen kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Hattem Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding door het huis. Door te kiezen voor een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je bieding stel je samen a.d.h.v. de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning in orde te maken. A.d.h.v. koopsom, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Afsluitend moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Hattem

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Dit taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In de onderstaande tabel bekijk je adresgegevens van taxatie experts en makelaars in Hattem en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Hattem helpt je bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.900 – €2.550. In de lijst hierna tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Hattem.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Hattem. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Hattem

De afgelopen tijd (april 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je onlangs verkochte woningen in Hattem en direct omgeving. Goed om te weten: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Duurzame woning.

Bekijk het aanbod op funda

Meest gestelde vragen over een koophuis

Wat kost een woning in Hattem kopen?

In de gemeente Hattem zijn er 5.262 woningen. We maken onderscheid tussen 4.413 (66,3%) koophuizen en 849 (33,3%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 139 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €302.000 en de gem. marktprijs is €437.348. De woningmarkt is krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Hattem. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Hattem?

Een huis in Hattem verbruikt gemiddeld 1370 kuub gas en 2920 electriciteit (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (850 m3 gas en 1870 kWh elektra. Een vrijstaande woning heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2040 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3880 kWh electriciteit). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Hattem passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas, zonneboiler, dakisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Hattem?

Dit gebied heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente verblijven 12.209 mensen die we kunnen onderverdelen in 5.084 huishoudens. Het gaat om 1.484 eenpersoonshuishoudens, 1.722 families zonder kinderen en 1.878 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,38 personen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de vervolgstap kunnen geïnteresseerden een bod uitbrengen. Een koper gevonden? Dan leg je alles vast in het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Hattem?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Hattem zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.hattem.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 8050, 8051, 8052.

Plaats een reactie