Woning kopen Westerveld

Jouw ideale woning kopen in Westerveld? Het is een erg populaire plek in de provincie Drenthe. Op korte afstand zijn er meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Bovendien vind je hier een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 8.553 huizen (74,3% koopwoning, 25,6% huur, vrije sector en sociaal). De woningprijs stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €386.678. Op dit woningplatform bekijk je het nieuwe woningaanbod in Westerveld, namen en adressen van makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Drenthe.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €278.000, de gemiddelde prijs van een woning is €386.678.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, openbaar vervoer, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Drenthe
GemeenteWesterveld
Postcode7981
Netnummer0521 (+31521)
Inwoners (gemeente)19.460
Aantal huishoudens8.728
Aantal huishoudens met kinderen2.570
Gemiddelde huishoudensgrootte2,17
Aantal woningen8.553
Aantal koopwoningen7.744
Aantal huurwoningen809
Gemiddelde woonoppervlakte190 m2
Gemiddelde WOZ€278.000
Gemiddelde verkoopprijs€386.678
Gemiddeld gasverbruik1600 m3
Gemiddeld stroomverbruik3080 kWh

Woningaanbod Westerveld juni 2024

Bijgaand bekijk je alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. vraagprijs, ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als zuinigheid en mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met het makelaarskantoor voor een snelle bezichtiging Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Zwolle, Hattem, Staphorst, Meppel of De Wolden.

woning-te-koop-westerveld

Aanbod appartement kopen in Westerveld

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers worden gekenmerkt door een lage energierekening en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: het woonoppervlak is niet al te groot, je moet de tuin vaak delen en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en zeer levensloopbestendig.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 103 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 890 m3 gas + 2060 kWh stroom.

Rijtjeshuis Westerveld

De betekenis van een tussenwoning is een huis gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 – 112 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 1110 kuub gas & 2090 kWh elektriciteit.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Westerveld is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt vaak de auto goed parkeren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeswoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 94 m2 en 114 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2240 kWh stroom & 1300 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Westerveld

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 en 142 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2880 kWh elektra & 1370 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 140 m2 – 192 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3670 stroom (kWh) + 1970 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Westerveld

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je weet wat je verantwoord kan lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl kan je razendsnel woningen te koop in Westerveld zoeken. Een droomhuis gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bieding komt tot stand door de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt de woning aan jou gegund? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van de woning definitief te regelen. A.d.h.v. het biedbedrag, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek daarbij past. Nu ben je bijna klaar. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Westerveld

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Tip: neem een NVM makelaar want deze persoon beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is verplicht voor de financiering van de aankoop van een woning, het oversluiten van een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je adresgegevens van taxateurs en makelaars in Westerveld en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een erkend hypotheekadviseur in Westerveld geeft je natuurlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 en €2.600. In de lijst hierna bekijk je adressen van financieel adviseurs in Westerveld.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Westerveld. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Westerveld

Recent (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Westerveld en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Op deze website lees je ook meer over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is een woning in Westerveld kopen?

In deze gemeente Westerveld vinden we circa 8.553 woonobjecten. Hierbij spreken we van 7.744 (74,3%) koopwoningen en 809 (25,6%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 190 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €278.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €386.678. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Westerveld. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Westerveld?

Een woning in Westerveld gebruikt gemiddeld 1600 kuub gas p/jaar en 3080 kWh stroom. Een flat of appartement is relatief zuinig (890 kuub gas en 2060 kWh electriciteit. Een vrijstaande woning neemt flink meer energie af (1970 kuub aardgas en 3670 elektra (kWh)). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Westerveld passen duurzame bronnen zoals vloerisolatie, warmtepomp, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie, zonneboiler toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Westerveld?

Deze omgeving is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente wonen 19.460 personen in 8.728 verschillende huishoudens. Om wat specifieker te zijn: 2.832 eenpersoonshuishoudens, 3.326 gezinnen zonder kinderen en 2.570 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,17 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan volgen nog de koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Westerveld?

In de omgeving zijn diverse bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Westerveld zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.gemeentewesterveld.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 8437.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie