Woning kopen Staphorst

Ga je een woning kopen in Staphorst? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de nabije buurt bestaan er meerdere dagelijkse voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Tevens geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 5.988 woningen (77,4% koopwoning, 22,4% huurwoning). De prijs van een woning is de afgelopen jaren flink gestegen richting €337.504. Op dit huizenportaal ontdek je het recente woningaanbod in Staphorst, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en experts in financiële diensten. Daarnaast lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Overijssel.
 • Je hebt de keuze uit starterswoningen en grote gezinswoningen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €269.000, de doorsnee verkoopprijs is €337.504.
 • In de regio vind je volop mogelijkheden zoals winkels, sportclubs, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteStaphorst
Postcode7951
Netnummer0522 (+31522)
Inwoners (gemeente)17.145
Aantal huishoudens5.962
Aantal huishoudens met kinderen2.812
Gemiddelde huishoudensgrootte2,86
Aantal woningen5.988
Aantal koopwoningen5.040
Aantal huurwoningen948
Gemiddelde woonoppervlakte213 m2
Gemiddelde WOZ€269.000
Gemiddelde verkoopprijs€337.504
Gemiddeld gasverbruik1620 m3
Gemiddeld stroomverbruik3460 kWh

Woningaanbod Staphorst juni 2024

In ons overzicht bieden we alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Zoek specifiek o.b.v. perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals zuinigheid of parkeeropties. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het actuele woningaanbod in Westerveld, Zwolle, Meppel, De Wolden of Hoogeveen.

woning-te-koop-staphorst

Appartementen te koop Staphorst

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Deze studio’s zijn voordelig, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle faciliteiten om de hoek en onderhoudsvriendelijk.
 • Woonoppervlak tussen de 69 m2 & 99 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 1360 m3 gas en tevens 2870 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Staphorst

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: vaak een klein tuintje en vooral buiten minimale privacy.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 77 m2 & 116 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1180 kuub gas en daarbij 2690 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Staphorst is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt maar buren aan 1 kant, in de zomer meer zonlicht en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 82 m2 – 119 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 2810 kWh stroom + 1260 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Staphorst

De betekenis van een twee onder een kap is 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De aanneemsom deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 & 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3560 kWh stroom + 1550 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 & 191 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4050 elektriciteit (kWh) en 1980 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Staphorst

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra hij berekend heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Vbo.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je woningen te koop in Staphorst Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en stelt samen met jou het bod samen. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper, eigen geld en toekomstige verbouwingen wordt vastgesteld wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Het eigendom wordt dan overschreven.

Makelaardijen en taxateurs in Staphorst

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Advies: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het afsluiten van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. Hieronder tref je gegevens van taxatie experts en makelaars in Staphorst en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Staphorst helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.550 – €3.200. In de volgende weergave tref je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Staphorst.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Staphorst. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Staphorst

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Staphorst en net daarbuiten. Belangrijk detail: het gaat hier enkel om vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Moderne woning.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Staphorst kopen?

In de gemeente Staphorst bestaan er circa 5.988 woonhuizen. Hierbij spreken we van 5.040 (77,4%) koophuizen en 948 (22,4%) huurhuizen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 213 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €269.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €337.504. De woningmarkt is krap. Dit houdt in dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Staphorst. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Staphorst?

Een huis in Staphorst gebruikt gemiddeld 1620 kuub aardgas en 3460 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (1360 kuub aardgas en 2870 kWh elektra. Een vrijstaand huis verbruikt de meeste energie (1980 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4050 elektra (kWh)). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Staphorst passen duurzame oplossingen als dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, warmtepomp, vloerisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Staphorst?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente leven 17.145 inwoners in 5.962 verschillende huishoudens. Het betreft 1.458 eenpersoonshuishoudens, 1.692 families zonder kinderen en 2.812 gezinnen met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,86 mensen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu zorg je dat jouw huis er helemaal spik en span uitziet en ga je bezichtigingen plannen. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan is het tijd voor het (voorlopige) koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Staphorst?

In de omgeving zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Staphorst plaatsen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.staphorst.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 7950, 7951, 7954.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie