Woning kopen Nunspeet

Ga je een woning kopen in Nunspeet? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de nabije omgeving heb je uiteenlopende dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. In aanvulling daarop vind je in de directe omgeving mooie natuurgebieden waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 11.199 woningen (65,3% koopwoning, 34,1% huur, vrije sector en sociaal). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €424.288. Op dit woningportaal bekijk je het huidige woningaanbod in Nunspeet, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €300.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €424.288.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals restaurants, winkels, openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteNunspeet
Postcode8071
Netnummer0341 (+31341)
Inwoners (gemeente)27.851
Aantal huishoudens10.934
Aantal huishoudens met kinderen4.289
Gemiddelde huishoudensgrootte2,49
Aantal woningen11.199
Aantal koopwoningen9.233
Aantal huurwoningen1.966
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€300.000
Gemiddelde verkoopprijs€424.288
Gemiddeld gasverbruik1360 m3
Gemiddeld stroomverbruik3100 kWh

Woningaanbod Nunspeet mei 2024

In onderstaande weergave ontdek je het actuele woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op woningtype, ligging, vraagprijs, bouwjaar, aantal kamers, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als isolatie of de aanwezigheid van een kelder. Extra info nodig? Bezoek dan de verkoopmakelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Elburg, Oldebroek, Zwartewaterland, Hattem of Zwolle.

woning-te-koop-nunspeet

Appartementen te koop Nunspeet

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, gelijkvloers en dus geschikt voor ouderen, worden gekenmerkt door een lage energierekening en het onderhoud is zeer beperkt. Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 67 m2 en 99 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 850 m3 gas en doorgaans 2090 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Nunspeet

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: geen grote opslagruimte en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 84 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1090 kuub gas + 2710 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een echt hoekhuis in Nunspeet is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 96 m2 & 116 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2940 kWh elektriciteit + 1240 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nunspeet

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met slechts beperkte inkijk. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 132 m2 – 152 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3400 kWh elektriciteit en 1470 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Veel privacy en volop mogelijkheden voor garage of tuinhuisje.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 & 198 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4080 elektra (kWh) & 1970 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Nunspeet

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Vbo.nl, Pararius, Huispedia, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Nunspeet Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Bel de makelaar dan direct voor een bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? De koopakte zal dan worden samengesteld. Controleer zorgvuldig of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van het huis te bevestigen. Gebaseerd op aankoopsom, kosten koper (k.k.), zelf in te brengen spaargeld en eventuele verbouwplannen wordt vastgesteld welk hypotheekbedrag nodig is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. Afsluitend die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Makelaars en taxateurs in Nunspeet

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Zo’n taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand bieden wij adressen van taxatie specialisten en makelaars in Nunspeet en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Nunspeet geeft je persoonlijk advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 en €3.250. In de opsomming hierna check je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nunspeet.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nunspeet. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Nunspeet

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. Hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Nunspeet en omgeving. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Op deze website lees je ook meer over Zonnepanelen.

Bekijk het aanbod op funda

Belangrijke koophuis vragen en antwoorden

Wat kost gemiddeld een woning in Nunspeet kopen?

In de hele gemeente Nunspeet vind je ongeveer 11.199 woonobjecten. We maken onderscheid tussen 9.233 (65,3%) koophuizen en 1.966 (34,1%) huurwoningen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 129 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €300.000 en de gem. marktprijs is €424.288. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nunspeet. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nunspeet?

Een huishouden in Nunspeet gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1360 m3 gas en 3100 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (850 m3 gas en 2090 elektra (kWh). Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1970 m3 gas voor verwarming en warm water en 4080 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Nunspeet passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nunspeet?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 27.851 inwoners die we kunnen onderverdelen in 10.934 verschillende gezinnen. Dat betreffen 3.127 eenpersoonshuishoudens, 3.518 gezinnen zonder kinderen en 4.289 huishoudens met kinderen. De grootte van een gemiddeld gezin is 2,49 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst calculeer je de huidige marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt dit natuurlijk doen via Funda, de Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Hierna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en ga je bezichtigingen inplannen. Vervolgens begint het onderhandelen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Nunspeet?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met een woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Nunspeet plaatsen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.nunspeet.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 8070, 8071, 8072.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie