Woning kopen Zwartewaterland

Van plan om een woning te kopen in Zwartewaterland? Het is een geweldige plek in de provincie Overijssel. In de regio zijn er uiteenlopende faciliteiten als winkels en scholen. Bovendien geniet je hier ook van een schitterende natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er in totaal 9.013 woningen (71,8% koopwoning, 27,9% huurwoning). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €291.968. Op dit huizenplatform bieden wij het recente woningaanbod in Zwartewaterland, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Overijssel.
 • Je vind hier zowel benedenwoningen en grotere woningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €220.000, de gemiddelde woningprijs is €291.968.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals kinderopvang, scholen, sportclubs, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Overijssel
GemeenteZwartewaterland
Postcode8061
Netnummer038 (+3138)
Inwoners (gemeente)22.685
Aantal huishoudens8.565
Aantal huishoudens met kinderen3.661
Gemiddelde huishoudensgrootte2,62
Aantal woningen9.013
Aantal koopwoningen7.917
Aantal huurwoningen1.096
Gemiddelde woonoppervlakte148 m2
Gemiddelde WOZ€220.000
Gemiddelde verkoopprijs€291.968
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3020 kWh

Woningaanbod Zwartewaterland mei 2024

In ons overzicht check je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek specifiek o.b.v. aantal kamers, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, ligging, bouwjaar, vraagprijsen relevante factoren als duurzaamheid & mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons woningplatform bekijk je ook woningen die te koop staan in Nunspeet, Elburg, Hattem, Zwolle of Westerveld.

woning-te-koop-zwartewaterland

Aanbod appartement kopen in Zwartewaterland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, ze zijn centraal gelegen, in de basis gelijkvloers, hebben lage stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 103 m2.
 • Het energiegebruik is circa 800 m3 gas + 1980 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Zwartewaterland

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn doorgaans een goede investering. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 en 122 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1160 kuub gas + 2740 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Zwartewaterland is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een tussenwoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 89 m2 en 113 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2860 kWh elektriciteit + 1320 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Zwartewaterland

Een twee onder een kap wil zeggen twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Aandachtspunten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 122 m2 – 147 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3380 kWh elektriciteit en 1470 kuub gas verstookt.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 144 m2 – 204 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4160 stroom (kWh) en 1950 gas (m3) ingekocht.

Stappenplan: een woning kopen in Zwartewaterland

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer hij een goede calculatie heeft wat je maximaal kunt lenen kan de zoektocht beginnen.

 2. Plan een woning bezichtiging in

  Via platforms zoals Funda, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Zwartewaterland Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Eventueel kan je kiezen om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional kijkt mee tijdens de bezichtiging en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. De financiering definitief rondmaken

  Nu is het zaak om de financiering van jouw volgende huis definitief te regelen. Gebaseerd op het geaccepteerde bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), eigen geld en eventuele verbouwplannen ontvang je een advies over wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Woningtaxateurs en makelaars in Zwartewaterland

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar zet jouw huis op een aantrekkelijke manier in de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Advies: een NVM makelaar heeft alle benodigde papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een object berekend op basis van vaste criteria. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de bijgaande tabel bekijk je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Zwartewaterland en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkend hypotheekadviseur in Zwartewaterland geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man bekijkt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.600 – €2.550. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Zwartewaterland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zwartewaterland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Zwartewaterland

Recent (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Zwartewaterland en net daarbuiten. Let op: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Lees op deze website ook alles over Isolatie.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zwartewaterland kopen?

In de buurt van de gemeente Zwartewaterland bestaan er circa 9.013 woonhuizen. We maken onderscheid tussen 7.917 (71,8%) koophuizen en 1.096 (27,9%) huurwoningen. Huizen kennen een gem. gebruiksoppervlakte van 148 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €220.000 en de gem. marktprijs is €291.968. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat wil zeggen dat er niet veel aanbod is en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zwartewaterland. Je moet er heel snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Zwartewaterland?

Een woning in Zwartewaterland gebruikt gemiddeld 1330 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3020 electriciteit (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (800 m3 gas voor verwarming en warm water en 1980 kWh elektra. Een vrijstaande woning is topverbruiker qua energie (1950 m3 per jaar aan gas en 4160 electriciteit (kWh)). Meer en meer eigenaren van huizen te koop in Zwartewaterland passen duurzame artikelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, zonneboiler, zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie toe om hun energiekosten te minderen.

Wat voor huishoudens wonen in Zwartewaterland?

Deze regio wordt omschreven als erg In de gemeente leven 22.685 inwoners in 8.565 verschillende gezinnen. Dat betreffen 2.174 eenpersoonshuishoudens, 2.730 huishoudens zonder kinderen en 3.661 families met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,62 inwoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en bedenk je hoe je de woning gaat promoten. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Ook moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen plannen. Nu begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan leg je alles vast in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Zwartewaterland?

In deze regio zijn diverse bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zwartewaterland realiseren. Doe navraag bij de gemeente (www.zwartewaterland.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8064.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie