Woning kopen Maasdam

Jouw ideale woning kopen in Maasdam? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de buurt heb je veel dagelijkse voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens tref je hier een groot natuurgebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 38.203 woningen (70,2% koop, 29,6% huur). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €364.756. Op dit huizenplatform vind je het recente woningaanbod in Maasdam, adresgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €266.000, de gemiddelde transactieprijs is €364.756.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, scholen, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsMaasdam
Postcode3299
Netnummer078 (+3178)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Maasdam juni 2024

In deze lijst vind je het actuele woningaanbod van juni 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, woonoppervlakte, aantal kamers, ligging, perceeloppervlakte, bouwjaaren andere woningeigenschappen als duurzaamheid en en de aanwezigheid van een tuin. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Via deze website bekijk je ook het actuele woningaanbod in Wijngaarden, Giessenburg, Puttershoek, s-Gravendeel en Mookhoek.

woning-te-koop-maasdam

Appartementen te koop Maasdam

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn niet duur, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is geen eigen tuin en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 95 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 750 m3 gas + 2040 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis Maasdam

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Er zijn ook nadelen: weinig ruimte rondom de woning en je hebt wat minder privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 87 m2 – 118 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en 2830 kWh aan stroom.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Maasdam is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt meer groen om de woning, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 & 119 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3040 kWh elektra & 1210 m3 gas afgenomen.

2-onder-1 kap woning Maasdam

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Over het algemeen bieden de kavels veel ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3370 kWh elektra & 1350 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Belangrijkste voordelen: enorm veel (woon)ruimte en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Let op: Goedkoop is het niet. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 146 m2 – 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4060 stroom (kWh) + 1790 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Maasdam

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Pararius, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Maasdam Centrum zoeken. Heb je iets gaafs gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een bezichtiging. Wanneer je de woning doorloopt krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bieding bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze makelaar loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Deze koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het zaak om de financiering van de koop rond te maken. Op basis van aankoopwaarde, notariële kosten, kosten koper, belastingen, zelf in te brengen spaargeld en noodzakelijke verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In de laatste fase teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaars in Maasdam

Een aankoopmakelaar helpt je bij het vinden van een geschikte woning. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is nodig bij het kopen van een woning, het wijzigen van jouw huidige hypotheek of als je van plan bent te verkopen en een indicatie van de marktwaarde wil hebben. In het overzicht hieronder vind je contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Maasdam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Maasdam geeft je natuurlijk advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De bank of adviseur bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.900 & €2.800. In het schema hier tref je contactgegevens van financieel adviseurs in Maasdam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maasdam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Maasdam

Afgelopen maand (juni 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze streek. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Maasdam en omliggende plekken. Let op: je ziet hier de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over huizen kopen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Maasdam kopen?

In deze gemeente Hoeksche Waard vinden we circa 38.203 huizen. Hierbij spreken we van 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurhuizen. De gem. gebruiksoppervlakte is 121 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €266.000 en de gem. verkoopprijs is €364.756. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit betekent dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maasdam. De doorlooptijd van een woning is kort en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Maasdam?

Een huis in Hoeksche Waard kent een gem. verbruik van 1180 kuub gas en 3010 kWh electriciteit. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 aan gas en 2040 kWh elektra. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1790 kuub gas en 4060 kWh stroom). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Maasdam passen duurzame oplossingen als dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor gezinnen wonen in Maasdam?

Deze buurt is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In deze gemeente verblijven 87.401 inwoners in 37.135 verschillende gezinnen. Het betreft 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 mensen.

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, een open dag organiseren of social media. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en ga je bezichtigingen plannen. Nu begint het onderhandelen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan volgen nog het (voorlopige) koopcontract en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Maasdam?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Maasdam zetten. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3299.

Plaats een reactie