Woning kopen Nieuw-Beijerland

Ga je een woning kopen in Nieuw-Beijerland? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. In de regio zijn er uiteenlopende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij is er vlakbij een bijzondere natuur om te wandelen, fietsen of tot rust te komen. In 2024 zijn er in de gemeente 38.203 huizen (70,2% koopwoning, 29,6% huur). De woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €364.756. Op dit woningplatform tonen wij het beschikbare woningaanbod in Nieuw-Beijerland, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxateurs en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere rijwoningen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €266.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €364.756.
 • Je hebt hier toegang tot diverse faciliteiten zoals restaurants, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteHoeksche Waard
PlaatsNieuw-Beijerland
Postcode3264
Netnummer0186 (+31186)
Inwoners (gemeente)87.401
Aantal huishoudens37.135
Aantal huishoudens met kinderen13.500
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen38.203
Aantal koopwoningen31.875
Aantal huurwoningen6.328
Gemiddelde woonoppervlakte121 m2
Gemiddelde WOZ€266.000
Gemiddelde verkoopprijs€364.756
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Nieuw-Beijerland mei 2024

Met onze woningzoeker ontdek je alle huizen die deze maand (mei 2024) te koop staan. Selecteer op perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaaren meer onderwerpen zoals energielabel & en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Piershil, Goudswaard, Oud-Beijerland, Den Bommel en Oude-Tonge.

woning-te-koop-nieuw-beijerland

Appartementen te koop Nieuw-Beijerland

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, hebben een zeer goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 & 94 m2.
 • Het energiegebruik is circa 750 m3 gas en tevens 2040 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis te koop Nieuw-Beijerland

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze zijn ook waardevast. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je hebt wat minder privacy.

 • Waardevaste investering.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 90 m2 en 109 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1020 kuub gas & 2830 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Nieuw-Beijerland is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijwoningen en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 83 m2 & 120 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3040 kWh elektriciteit + 1210 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Nieuw-Beijerland

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 125 m2 & 150 m2.
 • Verwachting: er wordt 3370 kWh elektra en 1350 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 155 m2 en 204 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4060 elektriciteit (kWh) en 1790 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Nieuw-Beijerland

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Als je huizen gaat bekijken dan raden wij aan om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Als je weet wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Een bezichtiging plannen

  Op de website van Funda, maar ook Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Jaap.nl kan je razendsnel woningen te koop in Nieuw-Beijerland Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze makelaar gaat samen met jou het huis bekijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  Nu is het tijd om de financiering definitief te regelen. Door middel van het biedbedrag, notariële kosten, kosten koper, belastingen, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. In het laatste stadium ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Nieuw-Beijerland

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden van een geschikte woning. Hij of zij zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxateur is een specialist die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport is verplicht voor het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tref je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Nieuw-Beijerland en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Nieuw-Beijerland geeft advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. De adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €2.700. In de volgende weergave vind je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Nieuw-Beijerland.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nieuw-Beijerland. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Nieuw-Beijerland

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze streek. In de zoekmachine hieronder check je de onlangs verkochte woningen in Nieuw-Beijerland en daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over WOZ waarde.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Hoe duur is een woning in Nieuw-Beijerland kopen?

In deze gemeente Hoeksche Waard registreren wij 38.203 woonhuizen. Je vindt hier circa 31.875 (70,2%) koopwoningen en 6.328 (29,6%) huurwoningen. De gem. woonoppervlakte is 121 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €266.000 en de gem. marktprijs is €364.756. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat dat je niet veel te kiezen hebt en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nieuw-Beijerland. Woning zijn vaak snel verkocht en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Nieuw-Beijerland?

Een huis in Hoeksche Waard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1180 kuub gas en 3010 kWh elektra. Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (750 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 kWh stroom. Een woning die vrijstaand gebouwd is is een grootverbruiker qua energie (1790 kuub aardgas en 4060 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Nieuw-Beijerland passen duurzame bronnen zoals dakisolatie, zonneboiler, vloerisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Nieuw-Beijerland?

Deze woonplaats heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 87.401 personen in 37.135 gezinnen. Dat betreffen 10.573 eenpersoonshuishoudens, 13.062 gezinnen zonder kinderen en 13.500 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,32 personen (volwassenen en kinderen).

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de NVM Open Huizen Dag of Facebook/instagram. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en maak je afspraken voor een rondleiding. Als dat allemaal gelukt is starten biedingen en onderhandelingen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Nieuw-Beijerland?

In deze buurt zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Nieuw-Beijerland zetten. Informeer bij de gemeente (www.gemeentehw.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3264.

Plaats een reactie