Woning kopen Maassluis

Alles weten over woning kopen in Maassluis? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving heb je veel voorzieningen als basisscholen, kinderopvang en winkels. Verder geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In 2024 zijn er in de gemeente 15.389 woningen (52,9% koophuis, 46,8% huurhuizen). De prijs van een huis is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €329.919. Op dit woningplatform tonen wij het woningaanbod in Maassluis, contactgegevens van makelaardijen, taxateurs en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van bovenwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €226.000, de gemiddelde huizenprijs is €329.919.
 • In deze buurt vind jij veel faciliteiten zoals kinderopvang, sportclubs, winkels, natuurgebieden, restaurants.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteMaassluis
Postcode3144
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)33.213
Aantal huishoudens14.982
Aantal huishoudens met kinderen5.084
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen15.389
Aantal koopwoningen7.850
Aantal huurwoningen7.539
Gemiddelde woonoppervlakte101 m2
Gemiddelde WOZ€226.000
Gemiddelde verkoopprijs€329.919
Gemiddeld gasverbruik980 m3
Gemiddeld stroomverbruik2600 kWh

Woningaanbod Maassluis maart 2024

Hieronder maak je kennis met alle woningen die in maart 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt eenvoudig zoeken op bouwjaar, vraagprijs, ligging, aantal kamers, woonoppervlakte, woningtypeen additionele aspecten als isolatie of aanwezigheid van een garage. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op onze website vind je ook woningen die te koop staan in Albrandswaard, Nissewaard, Vlaardingen, Schiedam & Rotterdam.

woning-te-koop-maassluis

Aanbod appartement kopen in Maassluis

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en de VvE doet het onderhoud. Minpunten zijn: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 – 98 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 850 m3 gas en gem. 2080 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Maassluis

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: een kleine achtertuin en je hebt wat minder privacy.

 • Een zeer waardevast woningtype.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 79 m2 & 116 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1040 kuub gas en gem. 3010 kWh stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Maassluis is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, in de zomer meer zonlicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeswoningen en je betaalt vaak iets meer stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 89 m2 en 121 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3170 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Maassluis

Een twee onder een kap houdt in twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. Je kunt de bouwkosten delen wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Negatieve aspecten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 131 m2 en 146 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3770 kWh elektra en 1370 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder staan de vrijstaande huizen vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 en 204 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4320 stroom (kWh) & 1780 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Maassluis

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Woningen bezichtigen

  Via websites als Funda, Huispedia, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Maassluis zoeken. Een droomhuis gezien? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding door het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze huis-expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan wordt de koopakte opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis definitief te regelen. Op basis van de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Maassluis

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die de marktwaarde van een huis inschat op basis van factoren als staat van het huis en inhoud. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. Hieronder vind je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Maassluis en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Maassluis helpt je van A tot Z bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.250 en €2.950. In de volgende weergave check je adressen van financieel adviseurs in Maassluis.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Maassluis. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Maassluis

In maart 2024 zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Maassluis en daarbuiten. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Wat kost een woning in Maassluis kopen?

In deze gemeente Maassluis zijn er ruim 15.389 woonhuizen. Dit zijn 7.850 (52,9%) koopwoningen en 7.539 (46,8%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 101 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €226.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €329.919. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Maassluis. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je dient vaak flink te overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Maassluis?

Een woonhuis in Maassluis kent een gem. verbruik van 980 m3 per jaar aan gas en 2600 kWh electriciteit. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (850 kuub aardgas en 2080 kWh stroom. Een vrijstaande villa neemt flink meer energie af (1780 m3 aan gas en 4320 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huizenbezitters van huizen te koop in Maassluis passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Welk type gezinnen wonen in Maassluis?

Dit gebied kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente verblijven 33.213 personen in 14.982 huishoudens. Dat betreffen 5.158 eenpersoonshuishoudens, 4.740 families zonder kinderen en 5.084 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,2 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase calculeer je de huidige marktprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. De meest gangbare middelen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of je eigen netwerk. Daarbij moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en ga je bezichtigingen inplannen. Hierna krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan volgen nog het voorlopige koopcontract en de akte van overdracht (via de notaris). Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Maassluis?

In deze provincie vind je diverse bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Maassluis plaatsen. Informeer bij de gemeente (www.maassluis.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3140, 3141, 3142, 3143, 3144, 3145, 3146, 3147.

Plaats een reactie