Woning kopen Albrandswaard

Een woning kopen in Albrandswaard? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de buurt bestaan er uiteenlopende dagelijkse voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarnaast kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In 2024 zijn er in de gemeente 10.573 huizen (69,1% koophuis, 30,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde prijs van een woning neemt ieder jaar toe en ligt nu rond de €452.849. Op deze pagina ontdek je het huidige woningaanbod in Albrandswaard, adressen van NVM-makelaars, taxateurs en financieel adviseurs. Tevens vertellen we je alles over de woningtypes die er zijn en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en grotere woningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €312.000, de gemiddelde huizenprijs is €452.849.
 • In de regio vind je volop voorzieningen zoals natuurgebieden, openbaar vervoer, winkels, kinderopvang, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteAlbrandswaard
Postcode3176
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)25.590
Aantal huishoudens10.508
Aantal huishoudens met kinderen4.463
Gemiddelde huishoudensgrootte2,4
Aantal woningen10.573
Aantal koopwoningen8.597
Aantal huurwoningen1.976
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€312.000
Gemiddelde verkoopprijs€452.849
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik3090 kWh

Woningaanbod Albrandswaard juni 2024

Met onze woningzoeker tref je de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Zoom verder in op perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaaren andere eigenschappen zoals woninglabel of en de aanwezigheid van een balkon. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het actuele woningaanbod in Nissewaard, Hellevoetsluis, Maassluis, Vlaardingen of Schiedam.

woning-te-koop-albrandswaard

Appartementen te koop Albrandswaard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, hebben lage stookkosten en het onderhoud is zeer beperkt. Minpunten zijn: je hebt minder ruimte, je moet de tuin vaak delen en je moet meer rekening houden met andere bewoners van het appartementencomplex.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 63 m2 & 96 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 650 m3 gas en +/- 2020 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis te koop Albrandswaard

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1020 kuub gas en daarbij 3010 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Albrandswaard is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, meer lichtinval en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan tussenwoningen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 129 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er doorgaans 3110 kWh elektra en 1230 m3 gas verbruikt

2-onder-1 kap woning Albrandswaard

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 131 m2 – 141 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3700 kWh elektra + 1480 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je geniet van een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je geniet een grote mate van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 141 m2 – 190 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 4650 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

Samenvatting: een woning kopen in Albrandswaard

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Plan een vrijblijvend adviesgesprek met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Wanneer je weet wat je maximaal kunt lenen kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Huislijn.nl, Huispedia, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl kan je 24/7 woningen te koop in Albrandswaard Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een bezichtiging. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Wat je wilt bieden bepaal je op basis van de WOZ-waarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze professional zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van het huis dat je wilt kopen af te handelen. Gebaseerd op aankoopwaarde, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en directe verbouwkosten calculeert de specialist wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaardijen en taxateurs in Albrandswaard

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het vinden en kopen van een huis. Deze expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar kan jouw woning als geen ander aantrekkelijk op de markt zetten en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxateur is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder tref je adressen van kantoren zoals taxatiebedrijven en makelaars in Albrandswaard en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Albrandswaard geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.350 – €3.150. In de tabel hieronder check je bedrijfsnamen en gegevens van financieel adviseurs in Albrandswaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Albrandswaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Albrandswaard

Recent (juni 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Albrandswaard en in de buurt. Belangrijk detail: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Check ook meer details over Brandverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Albrandswaard kopen?

In de gemeente Albrandswaard bestaan er circa 10.573 woningen. De verdeling is als volgt: 8.597 (69,1%) koopwoningen en 1.976 (30,5%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 128 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €312.000 en de gem. marktprijs is €452.849. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat dat er maar weinig aanbod is en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Albrandswaard. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en je dient vaak flink te overbieden.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Albrandswaard?

Een huis in Albrandswaard gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1130 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3090 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (650 kuub aardgas en 2020 kWh electriciteit. Een huis dat vrijstaand is is topverbruiker qua energie (1940 m3 gas en 4650 kWh stroom). Meer en meer huizenbezitters van huizen te koop in Albrandswaard passen duurzame oplossingen als zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie, dubbel glas, zonnepanelen toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Albrandswaard?

Deze omgeving heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente wonen 25.590 inwoners in 10.508 verschillende gezinnen. Het gaat om 2.907 eenpersoonshuishoudens, 3.138 huishoudens zonder kinderen en 4.463 families met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,4 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, de Open Huizen dagen of Facebook/instagram. Tevens style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Albrandswaard?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Albrandswaard plaatsen. Neem contact op met de gemeente (www.albrandswaard.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3160, 3161, 3162.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie