Woning kopen Vlaardingen

Wil je een woning kopen in Vlaardingen? Het is een heerlijke plek in de provincie Zuid-Holland. In deze levendige buurt zijn er veel voorzieningen winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Verder vind je hier mooie natuurgebieden waar je helemaal tot rust kunt komen. In de gemeente zijn er 35.551 woningen (47,1% koop, 52,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €301.858. Op dit woningportaal blader je door het nieuwe woningaanbod in Vlaardingen, namen en adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Bovendien bieden we informatie over verschillende woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een diverse en populaire plaats in Zuid-Holland.
 • Het aanbod is heel divers met kamers, appartementen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €202.000, de doorsnee verkoopprijs is €301.858.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, sportclubs, natuurgebieden, scholen, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteVlaardingen
Postcode3131
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)73.397
Aantal huishoudens34.717
Aantal huishoudens met kinderen11.326
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen35.551
Aantal koopwoningen13.496
Aantal huurwoningen22.055
Gemiddelde woonoppervlakte94 m2
Gemiddelde WOZ€202.000
Gemiddelde verkoopprijs€301.858
Gemiddeld gasverbruik970 m3
Gemiddeld stroomverbruik2470 kWh

Woningaanbod Vlaardingen juli 2024

Hieronder bieden we de beschikbare koopwoningen in juli 2024. Kies op basis van perceeloppervlakte, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, ligging, bouwjaaren relevante factoren als isolatie & parkeermogelijkheden. Bel of mail de bewoners of makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Maassluis, Albrandswaard, Schiedam, Rotterdam en Barendrecht.

woning-te-koop-vlaardingen

Appartement kopen in Vlaardingen

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Deze studio’s zijn voordelig, vaak gelegen op een centrale plek, vaak gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Alles gelijkvloers en een goede investering voor de lange termijn.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 91 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 820 m3 gas en daarbij 2060 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Vlaardingen

Met een tussenwoning bedoelen we een huis is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 78 m2 & 125 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1100 kuub gas en doorgaans 3010 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een specifiek hoekhuis in Vlaardingen is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een grotere kavel, je hebt wat minder inkijk, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 85 m2 & 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3150 kWh stroom & 1330 m3 gas verstookt.

2-onder-1 kap woning Vlaardingen

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Meestal zijn de huizen gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 122 m2 en 140 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3710 kWh elektra & 1670 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woningen te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 144 m2 & 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4620 stroom (kWh) en 2420 gas (m3) ingekocht.

Samenvatting: een woning kopen in Vlaardingen

 1. Mijn maximale hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan doe je er goed aan om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer je weet wat je maximaal kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via websites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Jaap.nl kan je gemakkelijk woningen te koop in Vlaardingen Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de waarde van het huis en wat je maximaal kunt lenen. Jij kunt ook informeren om een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze huis-expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte zal dan worden samengesteld. Neem goed door of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de financieringsbehoefte is en welke hypotheek geschikt is. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Makelaardijen en taxateurs in Vlaardingen

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze professional zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die de waarde van een woning bepaalt door een uitgebreide inspectie uit te voeren. Een taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of wanneer je de verkoopprijs van jouw huidige woning wil weten. In de tabel hieronder kan je aan de slag met gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Vlaardingen en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een goede hypotheekadviseur in Vlaardingen geeft je persoonlijk advies bij het verkrijgen van een hypotheek. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Gedegen hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 – €2.700. In de lijst hierna bekijk je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Vlaardingen.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vlaardingen. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Vlaardingen

Deze maand (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze omgeving. In het overzicht hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Vlaardingen en in de buurt. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees op deze website ook alles over Inboedelverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Hoe duur is gemiddeld een woning in Vlaardingen kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Vlaardingen zijn er 35.551 woningen. Het gaat daarbij om 13.496 (47,1%) koopwoningen en 22.055 (52,8%) huurwoningen. Het doorsnee woonoppervlakte is 94 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €202.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €301.858. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit heeft als gevolg dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vlaardingen. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Vlaardingen?

Een huis in Vlaardingen verbruikt qua energie gem. zo’n 970 kuub gas p/jaar en 2470 electriciteit (kWh). Een appartement is het meest zuinig (820 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2060 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2420 m3 per jaar aan gas en 4620 kWh electriciteit). Steeds meer bezitters van huizen te koop in Vlaardingen passen duurzame investeringen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonneboiler, vloerisolatie, zonnepanelen toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Vlaardingen?

Deze woonplaats kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 73.397 personen die we kunnen onderverdelen in 34.717 gezinnen. Dit zijn 13.897 eenpersoonshuishoudens, 9.494 gezinnen zonder kinderen en 11.326 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,08 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of je eigen netwerk. Nu style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap starten biedingen en onderhandelingen. een mooi bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vlaardingen?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels die reeds een woonbestemming hebben. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Vlaardingen bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.vlaardingen.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Nibud, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3130, 3131, 3132, 3133, 3134, 3135, 3136, 3137, 3138.

Plaats een reactie