Woning kopen Nissewaard

Alles weten over woning kopen in Nissewaard? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Zuid-Holland. In de omgeving heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. In aanvulling daarop tref je hier een prachtige natuur waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente heeft 39.469 huizen (58% koopwoning, 42% huur). De gemiddelde woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €296.986. Op deze informatieve website check je het actuele woningaanbod in Nissewaard, contactgegevens van NVM-makelaars, taxateurs en experts in financiële diensten. Ook lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Zuid-Holland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en grotere huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €201.000, de doorsnee verkoopprijs is €296.986.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals restaurants, natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, winkels.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteNissewaard
Postcode3201
Netnummer0181 (+31181)
Inwoners (gemeente)85.219
Aantal huishoudens38.586
Aantal huishoudens met kinderen13.891
Gemiddelde huishoudensgrootte2,19
Aantal woningen39.469
Aantal koopwoningen26.856
Aantal huurwoningen12.613
Gemiddelde woonoppervlakte104 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.986
Gemiddeld gasverbruik990 m3
Gemiddeld stroomverbruik2890 kWh

Woningaanbod Nissewaard mei 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, bouwjaar, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, aantal kamersen extra details als CV-ketel & rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de makelaardij en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het actuele woningaanbod in Hellevoetsluis, Brielle, Albrandswaard, Maassluis & Vlaardingen.

woning-te-koop-nissewaard

Appartement kopen in Nissewaard

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, je vind ze veel in het centrum, vaak gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de ruimte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en lagere woonlasten.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 70 m2 – 100 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 720 m3 gas en doorgaans 2220 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Nissewaard

De betekenis van een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze zijn ook waardevast. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 88 m2 en 112 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 990 kuub gas + 3080 kWh stroomverbruik.

Aanbod hoekwoningen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Nissewaard is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere kavel, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De marktprijzen liggen wat hoger dan rijtjeshuizen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 en 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3200 kWh elektra & 1190 m3 gas ingekocht.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Nissewaard

Een twee onder een kap houdt in 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De aanneemsom deel je met de buren wat maakt dat het geheel betaalbaar blijft. Nadelen zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 126 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3420 kWh stroom en 1330 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en buiten je huis en je hebt het meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vaak zijn het wel dure huizen. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 140 m2 en 194 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4330 stroom (kWh) en 1810 gas (m3)verstookt.

In 5 stappen: een woning kopen in Nissewaard

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Als je naar woningen gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te kijken wat je eigenlijk kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Pararius, Huislijn.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Nissewaard Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Het kan handig zijn een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze specialist zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst passeert bij de notaris. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  De volgende stap is om de financiering van de koop rond te maken. Door middel van de overeengekomen prijs, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Woningtaxateurs en makelaars in Nissewaard

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van een aantal factoren. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. Bijgaand tref je contactgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Nissewaard en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Wat doet een hypotheekadviseur?

Een privé hypotheekadviseur in Nissewaard geeft je natuurlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De bank of adviseur bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en adviseert welke hypotheekvorm past bij jouw situatie. Dit heeft wel een prijskaartje. Goed hypotheekadvies kost tussen de €1.700 en €3.250. In het schema hier bekijk je contactgegevens van financieel adviseurs in Nissewaard.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Nissewaard. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Nissewaard

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze regio. In onderstaande visuele weergave bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Nissewaard en daarbuiten. Belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Lees ook verder over Aansprakelijkheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Nissewaard kopen?

In de hele gemeente Nissewaard zijn er ruim 39.469 huizen. Dit zijn 26.856 (58%) koophuizen en 12.613 (42%) huurhuizen. Het doorsnee gebruiksoppervlakte is 104 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €201.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €296.986. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Nissewaard. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Nissewaard?

Een woonhuis in Nissewaard verbruikt gemiddeld 990 m3 gas en 2890 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (720 kuub gas en 2220 kWh electriciteit. Een vrijstaand huis heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1810 kuub gas p/jaar en 4330 elektra (kWh)). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Nissewaard passen duurzame bronnen zoals zonnepanelen, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler, dakisolatie, spouwmuurisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor gezinnen wonen in Nissewaard?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente verblijven 85.219 mensen die we kunnen onderverdelen in 38.586 gezinnen. Dat betreffen 12.998 eenpersoonshuishoudens, 11.697 huishoudens zonder kinderen en 13.891 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,19 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste denk je na over de vraagprijs en maak je een verkoopplan. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Tevens ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. In de volgende stap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan regel je enkel nog het voorlopige koopcontract en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Nissewaard?

In deze provincie zijn er verschillende bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Nissewaard plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.nissewaard.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3214.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie