Woning kopen Schiedam

Alles weten over woning kopen in Schiedam? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In de nabije buurt heb je toegang tot verschillende faciliteiten als winkels en scholen. Tevens kan je hier genieten van een prachtig groen natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. In de gemeente zijn er 37.472 woningen (49,2% koophuis, 50,5% huur, vrije sector en sociaal). De gemiddelde transactieprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €279.445. Op deze website blader je door het recente woningaanbod in Schiedam, namen en adressen van makelaars, taxateurs en hypotheekbedrijven. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je vindt hier een goede mix van starterswoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €196.000, de gemiddelde woningprijs is €279.445.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals natuurgebieden, winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, sportclubs.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteSchiedam
Postcode3112
Netnummer010 (+3110)
Inwoners (gemeente)78.730
Aantal huishoudens37.562
Aantal huishoudens met kinderen12.458
Gemiddelde huishoudensgrootte2,07
Aantal woningen37.472
Aantal koopwoningen11.943
Aantal huurwoningen25.529
Gemiddelde woonoppervlakte96 m2
Gemiddelde WOZ€196.000
Gemiddelde verkoopprijs€279.445
Gemiddeld gasverbruik960 m3
Gemiddeld stroomverbruik2490 kWh

Woningaanbod Schiedam april 2024

In het schema hierna vind je optionele koophuizen die in april 2024 worden verkocht. Zoek specifiek o.b.v. bouwjaar, woningtype, aantal kamers, perceeloppervlakte, vraagprijs, liggingen extra details als isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Je kunt direct contact zoeken met de betreffende makelaar en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het nieuwste woningaanbod in Vlaardingen, Maassluis, Rotterdam, Barendrecht & Ridderkerk.

woning-te-koop-schiedam

Appartementen te koop Schiedam

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, bijna altijd gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en zijn vaak onderdeel van een VvE. Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Gunstige ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 61 m2 en 96 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 860 m3 gas en daarbij 2180 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis kopen Schiedam

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die zich tussen 2 andere gelijke woningen bevindt. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze gebruiken relatief weinig gas en stroom. Rijtjeshuizen zijn al sinds jaar en dag de meest verkochte huizen en ze zijn ook waardevast. Belangrijke aandachtspunten zijn: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 71 m2 en 114 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1090 kuub gas en doorgaans 3060 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Schiedam is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt meestal een wat grotere tuin, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan tussenwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 96 m2 en 119 m2.
 • Schatting: er wordt 3260 kWh elektra + 1300 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Schiedam

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. Je kunt de bouwkosten delen waardoor het financieel haalbaar blijft. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 125 m2 & 153 m2.
 • Verwachting: er wordt 3490 kWh elektriciteit + 1640 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis die niet verbonden is met andere woningen of objecten. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je geniet een grote mate van privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 en 194 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 stroom (kWh) en 1940 gas (m3) gebruikt.

Uitleg: een woning kopen in Schiedam

 1. Wat is mijn max. hypotheek?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Plan een vrijblijvend adviesgesprek bij een onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat het duidelijk is wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via concepten als Funda, en ook Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius kan je woningen te koop in Schiedam Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en stelt samen met jou het bod samen. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan is het tijd om de koopakte te tekenen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis af te ronden. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en te verwachten verbouwkosten en investeringen wordt vastgesteld hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en woningtaxateurs in Schiedam

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze persoon weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een actueel taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het oversluiten van een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de tabel hieronder tonen wij adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Schiedam en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Schiedam geeft advies bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.550 – €3.200. In onderstaande lijst bekijk je namen en adressen van financieel adviseurs in Schiedam.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Schiedam. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Schiedam

In april 2024 zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze streek. In de lijst hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Schiedam en net daarbuiten. Let op: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Woonverzekeringen.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Wat kost een woning in Schiedam kopen?

In de gemeente Schiedam zijn er ruim 37.472 woningen. Hierbij spreken we van 11.943 (49,2%) koophuizen en 25.529 (50,5%) huurhuizen. Het doorsnee woonoppervlakte is 96 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €196.000 en de gem. marktprijs is €279.445. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en tegelijkertijd ook een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Schiedam. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Schiedam?

Een woning in Schiedam verbruikt gemiddeld 960 kuub aardgas en 2490 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (860 kuub gas p/jaar en 2180 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis is topverbruiker qua energie (1940 m3 per jaar aan gas en 4360 electriciteit (kWh)). Een steeds groter deel huizenbezitters van huizen te koop in Schiedam passen duurzame producten zoals dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, dubbel glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Schiedam?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente zijn 78.730 mensen in 37.562 verschillende huishoudens. Er wonen 15.686 eenpersoonshuishoudens, 9.418 huishoudens zonder kinderen en 12.458 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,07 personen.

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Maak gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of social media. Vervolgens moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Schiedam?

In en rondom deze gemeente zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Schiedam laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.schiedam.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs van de kavel is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Milieucentraal, Nibud, Rvo.nl, Eigenhuis.nl voor postcodegebied 3100, 3101, 3102, 3109, 3111, 3112, 3113, 3114, 3115, 3116, 3117, 3118, 3119, 3121, 3122, 3123, 3124, 3125.

Plaats een reactie