Woning kopen Lopikerkapel

Ga je een woning kopen in Lopikerkapel? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Utrecht. Op korte afstand zijn er verschillende faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Bovendien ontdek je hier een prachtige natuur voor wandelingen en fietstochten. Er zijn in deze gemeente in totaal 5.838 huizen (74,2% koop, 25,6% huur). De koopsom van een huis stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €397.772. Op dit woningportaal bieden wij het recente woningaanbod in Lopikerkapel, adressen van kantoren als makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. In aanvulling daarop vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Utrecht.
 • Het aanbod is divers met zowel rijwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €306.000, de gemiddelde huizenprijs is €397.772.
 • In de buurt vind je volop voorzieningen zoals winkels, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, scholen.
ProvincieProvincie Utrecht
GemeenteLopik
PlaatsLopikerkapel
Postcode3412
Netnummer030 (+3130)
Inwoners (gemeente)14.467
Aantal huishoudens5.647
Aantal huishoudens met kinderen2.399
Gemiddelde huishoudensgrootte2,54
Aantal woningen5.838
Aantal koopwoningen4.965
Aantal huurwoningen873
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€306.000
Gemiddelde verkoopprijs€397.772
Gemiddeld gasverbruik1320 m3
Gemiddeld stroomverbruik3240 kWh

Woningaanbod Lopikerkapel juni 2024

In het overzicht hieronder verstrekken we optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Selecteer op woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, ligging, woningtypeen andere eigenschappen zoals verwarming en rolstoelvriendelijk. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook huizen die te koop staan in Jaarsveld, Polsbroek, Benschop, Giessenburg & Wijngaarden.

woning-te-koop-lopikerkapel

Studio of appartement kopen in Lopikerkapel

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: het woonoppervlak is niet al te groot, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Gunstige ligging en geen tuinonderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 – 90 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 880 m3 gas & 2160 kWh elektriciteitsverbruik.

Rijtjeshuis te koop Lopikerkapel

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Waardevaste investering.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 71 m2 en 120 m2.
 • Het jaarlijks energieverbruik is zo’n 1030 kuub gas en doorgaans 2920 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een net hoekhuis in Lopikerkapel is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt te maken met slechts 1 buurkant, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 125 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3070 kWh elektra + 1240 m3 gas gebruikt.

Uitleg en informatie 2-onder-1-kap woning Lopikerkapel

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte en veel privacy. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 132 m2 en 150 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3550 kWh stroom en 1450 kuub gas afgenomen.

Vrijstaande woning

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt ontzettend veel woonruimte en je geniet een grote mate van privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 145 m2 en 200 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 4200 elektra (kWh) + 1910 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Lopikerkapel

 1. Bereken je max. hypotheek

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Vanaf het moment dat hij een goede calculatie heeft wat jouw max. hypotheek is kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Pararius, Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je razendsnel woningen te koop in Lopikerkapel Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een uitgebreide rondleiding. Door te kiezen voor een bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Bepaal je maximale bod

  Wat jij wil bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het kan handig zijn een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Hij of zij gaat samen met jou het huis bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Heb je het hoogste bedrag geboden? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De gezamenlijke koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  In de volgende fase is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. A.d.h.v. woningwaarde, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Woningtaxateurs en makelaars in Lopikerkapel

Privé aankoopmakelaars bieden diensten aan voor het vinden van een geschikte woning. Deze deskundige heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van criteria als inhoud, oppervlakte en energieprestaties. Een actueel taxatierapport is benodigd voor het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxatie experts en makelaars in Lopikerkapel en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een erkende hypotheekadviseur in Lopikerkapel geeft advies bij alle zaken omtrent een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.300 – €2.750. In onderstaande lijst vind je adressen van financieel adviseurs in Lopikerkapel.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lopikerkapel. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Lopikerkapel

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in de regio. In onderstaande visuele weergave tonen wij de recent verkochte woningen in Lopikerkapel en daarbuiten. Belangrijk: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Lees op deze website ook alles over Opstalverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: koopwoning

Wat kost nu een woning in Lopikerkapel kopen?

In de hele gemeente Lopik bestaan er circa 5.838 woonobjecten. Het gaat daarbij om 4.965 (74,2%) koopwoningen en 873 (25,6%) huurhuizen. Alle woningen bij elkaar hebben een vloeroppervlakte van gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €306.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €397.772. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lopikerkapel. De doorlooptijd van een woning is kort en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Lopikerkapel?

Een woonhuis in Lopik heeft een verbruik van gemiddeld 1320 m3 gas en 3240 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (880 kuub gas p/jaar en 2160 stroom (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1910 m3 gas voor verwarming en warm water en 4200 kWh elektra). Meer en meer huiseigenaren van huizen te koop in Lopikerkapel passen duurzame verwarmingsbronnen als dakisolatie, warmtepomp, dubbel glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Lopikerkapel?

Dit gebied heeft een gevarieerde mix huishoudens. In de gemeente leven 14.467 personen in 5.647 gezinnen. Hier wonen 1.488 eenpersoonshuishoudens, 1.760 huishoudens zonder kinderen en 2.399 gezinnen met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,54 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Ten eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Bekende kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media en marktplaats. In de volgende stap moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Als dat allemaal gelukt is komen de biedingen binnen. Een koper gevonden? Dan teken je de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. De NVM-verkoopmakelaar heeft veel expertise en kan je hierbij inhuren.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Lopikerkapel?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Lopikerkapel bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.lopik.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de kosten zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 3412.

Plaats een reactie