Woning kopen Provincie Flevoland

Bijgaand vind je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Maak een selectie aan de hand van woningtype, bouwjaar, vraagprijs, perceeloppervlakte, ligging, woonoppervlakteen andere woningeigenschappen als energieprestaties & mogelijkheden voor parkeren. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging.

Bekijk direct het complete woningaanbod in Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk.

Eigen appartement kopen in Provincie Flevoland

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, kennen goede bereikbaarheid, meestal gelijkvloers, gebruiken weinig gas en stroom en vergen ook niet al te veel onderhoud. Vergeet niet: het is allemaal wat kleiner, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

Rijtjeshuis Provincie Flevoland

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning gelegen in een blok van meerdere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Nadelen zijn: vaak een klein tuintje en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Provincie Flevoland is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeshuis en de energiekosten zijn wat hoger.

2-onder-1 kap woning Provincie Flevoland

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamenlijk waardoor het betaalbaar is. Negatieve aspecten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

Vrijstaande woningen kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

Stappenplan: een woning kopen in Provincie Flevoland

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het verstandig om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Zodra je inzicht hebt in wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huispedia kan je vrijwel alle woningen te koop in Provincie Flevoland Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Neem dan contact op met de makelaar voor een bezichtiging. Door te kiezen voor een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Start met het biedingsproces

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de WOZ-waarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige gaat mee met de rondleiding door de woning en zal een indicatie geven van het ideale bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Als laatste is het tijd om de financiering van het huis in orde te maken. Gebaseerd op woningwaarde, kosten koper, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing ontvang je een advies over hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Actuele lijst verkochte huizen in Provincie Flevoland

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in de regio. In de lijst hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Provincie Flevoland en direct omgeving. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda