Woning kopen Noordoostpolder

Jouw aanstaande woning kopen in Noordoostpolder? Het is een geweldige plek in de provincie Flevoland. Op korte afstand zijn er uiteenlopende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Tevens vind je hier een prachtige natuur waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 20.336 huizen (65,4% koophuis, 34,5% huur). De woningprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €286.031. Op dit woningportaal bieden wij het beschikbare woningaanbod in Noordoostpolder, namen en adressen van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een unieke plek in de provincie Flevoland.
 • Het aanbod is divers met zowel rijtjeshuizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €210.000, de gemiddelde prijs van een woning is €286.031.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals natuurgebieden, kinderopvang, openbaar vervoer, restaurants, winkels.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteNoordoostpolder
Postcode8302
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)47.291
Aantal huishoudens19.422
Aantal huishoudens met kinderen7.230
Gemiddelde huishoudensgrootte2,37
Aantal woningen20.336
Aantal koopwoningen17.527
Aantal huurwoningen2.809
Gemiddelde woonoppervlakte169 m2
Gemiddelde WOZ€210.000
Gemiddelde verkoopprijs€286.031
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik3010 kWh

Woningaanbod Noordoostpolder juni 2024

Onderstaand vind je alle huizen die deze maand (juni 2024) te koop staan. Filter eenvoudig op aantal kamers, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtype, perceeloppervlakteen meer onderwerpen zoals zuinigheid en en de aanwezigheid van een balkon. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het woningaanbod Urk, Steenwijkerland, Kampen, Dronten of Lelystad.

woning-te-koop-noordoostpolder

Appartementen te koop Noordoostpolder

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, een tuin ontbreekt vaak en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een fijne ligging en zeer betaalbaar.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 & 90 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 750 m3 gas en daarbij 1810 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Noordoostpolder

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. De minpunten zijn: een zeer beperkt vloeroppervlak en je hebt wat minder privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 81 m2 en 105 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1080 kuub gas en 2630 kWh stroom.

Aanbod hoekwoningen

De betekenis van een hoekhuis in Noordoostpolder is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt meer groen om de woning, je hebt meer privacy, je hebt ook lichtinval van de zijkant en je hebt meer opties voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 121 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2910 kWh elektriciteit & 1260 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Noordoostpolder

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Vaak zijn de woningen elkaars spiegelbeeld. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Nadelen zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 – 155 m2.
 • Verwachting: er wordt 3350 kWh stroom + 1310 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt een groot gevoel van privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je hebt de volledige vrijheid in het ontwerp van de kavel.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 151 m2 en 194 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4360 stroom (kWh) & 2070 gas (m3) ingekocht.

Uitleg: een woning kopen in Noordoostpolder

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan raden wij aan om eerst te weten te komen welk bedrag je kunt lenen. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Noordoostpolder zoeken. Een droomhuis gezien? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide bezichtiging. Tijdens een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Het is vaak niet onverstandig een erkende aankoopmakelaar in te schakelen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Nu is het zaak om de financiering af te ronden. Aan de hand van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen geld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Als laatste die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaardijen in Noordoostpolder

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een geschikte woning. Deze makelaar onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Belangrijk: een NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die de waarde van jouw woning kan schatten aan de hand van zaken als bouwkundige staat en inhoud. Een taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, het oversluiten van een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. In de bijgaande tabel tref je gegevens van taxatie specialisten en makelaars in Noordoostpolder en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een professionele hypotheekadviseur in Noordoostpolder helpt je bij het vinden van een goede hypotheek. Een deskundig financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 – €2.500. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Noordoostpolder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Noordoostpolder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Noordoostpolder

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Noordoostpolder en in de buurt. Disclaimer: je ziet hier enkel de vraagprijzen, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer info over Annuïteitenhypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Noordoostpolder kopen?

In deze gemeente Noordoostpolder zijn er 20.336 huizen. De verdeling is als volgt: 17.527 (65,4%) koophuizen en 2.809 (34,5%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 169 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €210.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €286.031. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit heeft als gevolg dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Noordoostpolder. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Noordoostpolder?

Een woonobject in Noordoostpolder verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 3010 electriciteit (kWh). Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (750 m3 gas en 1810 electriciteit (kWh). Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (2070 m3 gas en 4360 stroom (kWh)). Een steeds groter deel huiseigenaren van huizen te koop in Noordoostpolder passen duurzame verwarmingsbronnen als warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor huishoudens wonen in Noordoostpolder?

Dit buurtschap kent een gevarieerde samenleving. In de gemeente leven 47.291 personen in 19.422 verschillende huishoudens. Hier wonen 5.963 eenpersoonshuishoudens, 6.229 gezinnen zonder kinderen en 7.230 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,37 mensen.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

In de eerste fase bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Daarna moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en maak je afspraken voor een rondleiding. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan regel je enkel nog de (voorlopige) koopakte en de akte van levering via een notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Noordoostpolder?

In de omgeving kun je kiezen voor bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Noordoostpolder laten uittekenen. Doe navraag bij de gemeente (www.noordoostpolder.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Milieucentraal, Rvo.nl voor postcodegebied 8309.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie