Woning kopen Lelystad

Een woning kopen in Lelystad? Het is een geweldige plek in de provincie Flevoland. In de nabije buurt heb je meerdere voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Bovendien geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je onbezorgd kunt wandelen en fietsen. De gemeente herbergt in totaal 33.734 woningen (63,5% koophuis, 36,4% huur, particulier en woningcorporaties). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €332.187. Op deze pagina blader je door het recente woningaanbod in Lelystad, namen en adressen van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Flevoland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €209.000, de gemiddelde prijs van een woning is €332.187.
 • In de buurt vind je volop opties zoals openbaar vervoer, scholen, restaurants, winkels, kinderopvang.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteLelystad
Postcode8232
Netnummer0320 (+31320)
Inwoners (gemeente)78.598
Aantal huishoudens34.338
Aantal huishoudens met kinderen13.053
Gemiddelde huishoudensgrootte2,26
Aantal woningen33.734
Aantal koopwoningen27.757
Aantal huurwoningen5.977
Gemiddelde woonoppervlakte127 m2
Gemiddelde WOZ€209.000
Gemiddelde verkoopprijs€332.187
Gemiddeld gasverbruik950 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Lelystad mei 2024

Bijgaand tref je alle huizen die te koop staan in mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als ligging, woningtype, aantal kamers, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijsen additionele aspecten als energieneutraal en aanwezigheid van parkeerplaats. Bel of mail het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op de Woningassistent bekijk je het nieuwste woningaanbod in Dronten, Kampen, Heerde, Epe en Olst-Wijhe.

woning-te-koop-lelystad

Een appartement kopen in Lelystad

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn gelijkvloers, ze zijn energiezuinig en de VvE doet het onderhoud. Maar let op: de woonoppervlakte is beperkt, vaak is er een gedeelde tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Met name gekozen door starters maar ook door senioren.
 • Centraal gelegen en minder energiekosten.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 92 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 680 m3 gas en +/- 1990 kWh stroom.

Rijtjeshuis Lelystad

Een tussenwoning is een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen behoren tot de meest betaalbare huizen en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 88 m2 en 114 m2.
 • Het energieverbruik is circa 920 kuub gas en daarbij 2910 kWh aan stroom.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Lelystad is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt wat minder inkijk, meer lichtinval en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan een rijtjeswoning en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 118 m2.
 • Schatting: er wordt 3030 kWh elektra en 1040 m3 gas gebruikt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Lelystad

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn je hebt minder keuze in ontwerp en uitstraling en bij nieuwbouw moet je buren vinden die dezelfde stijl mooi vinden.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 147 m2.
 • Verwachting: er wordt 3630 kWh elektra + 890 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je bent lekker op jezelf: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 154 m2 – 202 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4310 elektra (kWh) & 1450 gas (m3)afgenomen.

In vijf stappen een woning kopen in Lelystad

 1. Wat kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan adviseren wij om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Op het moment dat hij berekend heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Vbo.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Lelystad Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Neem dan contact op met de makelaar voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Door te kiezen voor een bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Breng een bod uit

  Je maximale bieding zal afhangen van de marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Handtekening onder voorlopig koopcontract zetten

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Check altijd of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning in orde te maken. D.m.v. het bod, kosten koper (overdrachtsbelasting en notariskosten), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande welk hypotheekbedrag nodig is en welke hypotheek geschikt is. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Lelystad

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie expert is een specialist die de marktwaarde van een huis inschat na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van taxatiebedrijven en makelaars in Lelystad en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Lelystad geeft financieel advies en helpt bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert bekijkt jouw persoonlijke en financiële situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.950 & €3.050. In onderstaande lijst bekijk je adressen van financieel adviseurs in Lelystad.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Lelystad. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Onlangs verkochte huizen in Lelystad

Recent (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. In het overzicht hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Lelystad en omliggende plekken. Noemenswaardig: dit zijn puur vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer info over Vloerverwarming.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Lelystad kopen?

In deze gemeente Lelystad registreren wij 33.734 woningen. Het gaat daarbij om 27.757 (63,5%) koophuizen en 5.977 (36,4%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 127 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €209.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €332.187. De hedendaagse woningmarkt is overspannen. Hierdoor kunnen we stellen dan er niet veel aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Lelystad. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Lelystad?

Een woonobject in Lelystad kent een gem. verbruik van 950 m3 per jaar aan gas en 2940 stroom (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (680 m3 aan gas en 1990 elektra (kWh). Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (1450 m3 aan gas en 4310 electriciteit (kWh)). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Lelystad passen duurzame producten zoals dubbel glas, vloerisolatie, warmtepomp, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie toe om hun energierekening te verlagen.

Welk type gezinnen wonen in Lelystad?

Deze omgeving kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente verblijven 78.598 inwoners die we kunnen onderverdelen in 34.338 gezinnen. Wat meer specifiek: 11.788 eenpersoonshuishoudens, 9.497 gezinnen zonder kinderen en 13.053 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,26 bewoners.

Op welke manier kan ik zelf een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen of social media. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is er een bod met aantrekkelijke voorwaarden? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. De NVM-verkoopmakelaar is gespecialiseerd en kan je hierbij ondersteunen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Lelystad?

In deze buurt zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Lelystad bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.lelystad.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8200, 8202, 8203, 8211, 8212, 8218, 8219, 8221, 8222, 8223, 8224, 8225, 8226, 8231, 8232, 8233, 8239, 8241, 8242, 8243, 8244, 8245.

Plaats een reactie