Woning kopen Urk

Van plan om een woning te kopen in Urk? Je woont hier heerlijk, midden in de provincie Flevoland. In de nabije buurt zijn er veel voorzieningen zoals scholen, winkels en horeca. Daarbij tref je hier mooie natuurgebieden waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er in totaal 6.763 huizen (78% koophuis, 21,4% huurwoningen). De koopsom van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €296.183. Op dit huizenplatform blader je door het actuele woningaanbod in Urk, namen en adressen van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekspecialisten. Ook tonen wij extra informatie over huizentypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een graag bezochte plek in Flevoland.
 • Je vind hier onder andere rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €240.000, de gemiddelde verkoopprijs is €296.183.
 • In de buurt vind je volop mogelijkheden zoals kinderopvang, winkels, scholen, restaurants, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteUrk
Postcode8321
Netnummer0527 (+31527)
Inwoners (gemeente)21.031
Aantal huishoudens6.346
Aantal huishoudens met kinderen3.623
Gemiddelde huishoudensgrootte3,28
Aantal woningen6.763
Aantal koopwoningen5.762
Aantal huurwoningen1.001
Gemiddelde woonoppervlakte122 m2
Gemiddelde WOZ€240.000
Gemiddelde verkoopprijs€296.183
Gemiddeld gasverbruik1330 m3
Gemiddeld stroomverbruik3300 kWh

Woningaanbod Urk mei 2024

Hieronder bekijk je het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Kies op basis van ligging, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamers, woningtypeen meer onderwerpen zoals zuinigheid & aanwezigheid van parkeerplaats. Interesse? Mail of bel de makelaardij voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Steenwijkerland, Ooststellingwerf, Noordoostpolder, Kampen en Dronten.

woning-te-koop-urk

Studio of appartement kopen in Urk

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de basis gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en de VvE doet het onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, vaak is er een gedeelde tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alle faciliteiten om de hoek en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 69 m2 en 100 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en +/- 1920 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Urk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die zich bevindt tussen twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Wat betreft de nadelige aspecten: geen garage en je hebt minder lichtinval.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 80 m2 – 116 m2.
 • Het energieverbruik is circa 1270 kuub gas & 3260 kWh elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een specifiek hoekhuis in Urk is een eengezinswoning die gelegen is aan het einde van een rij tussenwoningen. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 92 m2 – 122 m2.
 • Schatting: er wordt 3480 kWh elektra + 1460 m3 gas ingekocht.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Urk

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 135 m2 – 143 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3960 kWh stroom en 1570 kuub gas verbruikt

Vrijstaande woning kopen

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 en 190 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4270 stroom (kWh) en 1930 gas (m3) verbruikt

5-stappenplan: een woning kopen in Urk

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het een goed idee om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Vraag daarom direct een kosteloos adviesgesprek aan met een financieel specialist of een hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Via platforms zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huispedia, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Urk Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een rondleiding waarbij je alles uitgebreid kunt bekijken. Wanneer je de woning doorloopt zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je maximale bieding zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Tevens is het aan te raden een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte kan dan opgesteld worden. Neem goed door of alles volgens afspraak erin staat en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De gezamenlijke koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Bevestig de hypotheek offerte

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van het biedbedrag, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen spaargeld dat je wilt inbrengen en toekomstige verbouwingen stelt de hypotheekadviseur vast wat het hypotheekbedrag moet worden en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaars in Urk

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een deskundige die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van vaste criteria. Dit taxatierapport is nodig bij het aankopen van een huis, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met namen en adressen van taxateurs en makelaars in Urk en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Urk geeft financieel advies en helpt bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.750 & €2.600. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Urk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Urk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Urk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze buurt. Hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Urk en net daarbuiten. Belangrijk detail: dit zijn alleen de vraagprijzen, en niet om de uiteindelijke verkoopprijs. Bekijk ook meer informatie over Lineaire hypotheek.

Bekijk het aanbod op funda

De meest gestelde vragen rondom koophuizen

Hoe duur is een woning in Urk kopen?

In deze gemeente Urk vinden we circa 6.763 woonhuizen. Je vindt hier circa 5.762 (78%) koophuizen en 1.001 (21,4%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 122 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €240.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €296.183. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dat maakt dan de keuzes zeer beperkt zijn en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Urk. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Urk?

Een huis in Urk heeft een verbruik van gemiddeld 1330 m3 aan gas en 3300 stroom (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (710 kuub aardgas en 1920 kWh elektra. Een groot vrijstaand woonhuis is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1930 m3 gas en 4270 kWh stroom). Een steeds groter deel bezitters van huizen te koop in Urk passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas, warmtepomp toe om de energienota te drukken.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Urk?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In deze gemeente leven 21.031 personen in 6.346 verschillende gezinnen. Wat meer specifiek: 1.266 eenpersoonshuishoudens, 1.457 huishoudens zonder kinderen en 3.623 families met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 3,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste fase stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Maak gebruik van Funda, een open dag organiseren of via online marktplaatsen en sociale media. Ook style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. Nu starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Urk?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels met woonbestemming. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Urk laten uittekenen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.urk.nl) en ontdek of/welke kavels er te koop worden aangeboden en welke kosten er bij deze kavels komen kijken.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8320, 8321, 8322.

Plaats een reactie