Woning kopen Zeewolde

Snel een woning kopen in Zeewolde? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Flevoland. In de nabije omgeving heb je veel dagelijkse voorzieningen zoals basisscholen, supermarkten en openbaar vervoer. Verder geniet je hier ook van een schitterende natuur, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 8.837 huizen (70,5% koopwoning, 29,4% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde woningprijs is de afgelopen jaren flink gestegen richting €323.973. Op Woningassistent.nl bekijk je het recente woningaanbod in Zeewolde, contactgegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder bieden we informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een actieve plaats in Flevoland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. kamers, appartementen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €265.000, de gemiddelde woningprijs is €323.973.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals sportclubs, winkels, scholen, openbaar vervoer, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteZeewolde
Postcode3891
Netnummer036 (+3136)
Inwoners (gemeente)22.653
Aantal huishoudens9.668
Aantal huishoudens met kinderen3.746
Gemiddelde huishoudensgrootte2,33
Aantal woningen8.837
Aantal koopwoningen7.520
Aantal huurwoningen1.317
Gemiddelde woonoppervlakte133 m2
Gemiddelde WOZ€265.000
Gemiddelde verkoopprijs€323.973
Gemiddeld gasverbruik920 m3
Gemiddeld stroomverbruik3050 kWh

Woningaanbod Zeewolde mei 2024

Onderstaand bekijk je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op vraagprijs, bouwjaar, woningtype, perceeloppervlakte, woonoppervlakte, aantal kamersen extra details als woninglabel of parkeeropties. Meer weten? Informeer dan bij de verkoopmakelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Veenendaal, Rhenen, Putten, Nijkerk of Ermelo.

woning-te-koop-zeewolde

Studio of appartement kopen in Zeewolde

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, in de regel gelijkvloers, de stookkosten zijn laag en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Negatieve aspecten zijn: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 64 m2 & 95 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 580 m3 gas en doorgaans 2070 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis kopen Zeewolde

Een tussenwoning is een woningtype is een huis dat in een rijtje staat en ingesloten is aan beide kanten. Je zit dus aan beide kanten vast. Groot voordeel? Rijwoningen zijn niet duur en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn ook waardevast. Let wel op de volgende punten: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 72 m2 & 106 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 810 kuub gas en 2910 kWh aan elektriciteit.

Een hoekwoning kopen

Een echt hoekhuis in Zeewolde is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt meer privacy, je geniet van lekker veel daglicht en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan rijtjeswoningen en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 88 m2 – 112 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 3040 kWh elektra + 890 m3 gas afgenomen.

2-onder-1-kap woningen Zeewolde

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met veel privacy. De aanneemsom deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Nadelen zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • Vaak zijn de twee woningen elkaars spiegelbeeld.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Een dubbelwoning heeft een woonoppervlak van tussen de 129 m2 en 149 m2.
 • Verwachting: er wordt 3910 kWh elektra + 1050 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woningen

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je ervaart bijzonder veel privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • Het gem. oppervlakte van de woning ligt tussen de 148 m2 en 191 m2.
 • Verwachting: er wordt 4270 elektra (kWh) & 1730 gas (m3) ingekocht.

5-stappenplan: een woning kopen in Zeewolde

 1. Maximale hypotheek berekenen

  Wanneer je op woningjacht gaat dan adviseren wij om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Als je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je maximaal kunt lenen kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen bezichtigen

  Via woningzoeksites als Funda, Huislijn.nl, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Zeewolde Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. In veel situaties is het een aanrader om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze professional loopt mee als je de woning gaat bekijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Ook heeft hij verstand van de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Neem goed door of alles klopt en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na koop van de woning heb je nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van het huis dat je wilt kopen te bevestigen. D.m.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, kadastrale kosten en notariskosten (kosten koper), eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen ontvang je een advies over hoeveel jij minimaal moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Afsluitend maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Zeewolde

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Deze professional onderhandelt scherp voor jou. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en helpt met zaken als bezichtigingen. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een onafhankelijk en gediplomeerd persoon die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Het taxatierapport is benodigd voor het aanvragen van een lening, het oversluiten van een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder tref je adresgegevens van taxatie specialisten en makelaars in Zeewolde en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Vind een hypotheekadviseurs

Een erkende hypotheekadviseur in Zeewolde geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.250 en €3.150. In de lijst hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Zeewolde.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zeewolde. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Zeewolde

In mei 2024 zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In de lijst hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Zeewolde en direct omgeving. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Woonboerderij.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Hoe duur is een woning in Zeewolde kopen?

In en rondom de gemeente Zeewolde vinden we circa 8.837 woningen. We maken onderscheid tussen 7.520 (70,5%) koopwoningen en 1.317 (29,4%) huurhuizen. De gem. woonoppervlakte is 133 m2. De WOZ waarde van een gemiddelde woning is €265.000 en de gem. marktprijs is €323.973. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dat wil zeggen dat dat je als koper niet veel keuze hebt en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Zeewolde. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zeewolde?

Een huishouden in Zeewolde verbruikt qua energie gem. zo’n 920 m3 per jaar aan gas en 3050 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (580 m3 per jaar aan gas en 2070 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt vaak het meeste energie (1730 kuub gas en 4270 elektra (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Zeewolde passen duurzame producten zoals zonneboiler, zonnepanelen, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor type families wonen in Zeewolde?

Deze regio kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente leven 22.653 personen die we kunnen onderverdelen in 9.668 huishoudens. Het gaat om 3.110 eenpersoonshuishoudens, 2.812 families zonder kinderen en 3.746 families met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,33 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. Hierna komen de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan resteert alleen nog de (voorlopige) koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Zeewolde?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Hier kan jij jouw nieuwbouwwoning in Zeewolde bouwen of laten bouwen. Informeer bij de gemeente (www.zeewolde.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 3890, 3891, 3892, 3893, 3894, 3895, 3896, 3897, 3898, 3899.

Plaats een reactie