Woning kopen Dronten

Plannen om een woning te kopen in Dronten? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Flevoland. In en rondom deze plek vind je allerhande faciliteiten als winkels, scholen en openbaar vervoer. Verder is er vlakbij een bijzondere natuur waar je echt tot rust kan komen. De gemeente heeft 17.730 huizen (66,6% koophuis, 33,2% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €328.945. Op dit huizenportaal tonen wij het beschikbare woningaanbod in Dronten, adressen van kantoren als makelaarskantoren, taxateurs en hypotheekbedrijven. Daarnaast lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een actieve plaats in Flevoland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €234.000, de gemiddelde transactieprijs is €328.945.
 • In de directe omgeving zijn diverse opties zoals winkels, scholen, restaurants, sportclubs, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Flevoland
GemeenteDronten
Postcode8251
Netnummer0321 (+31321)
Inwoners (gemeente)41.555
Aantal huishoudens17.532
Aantal huishoudens met kinderen6.365
Gemiddelde huishoudensgrootte2,32
Aantal woningen17.730
Aantal koopwoningen15.403
Aantal huurwoningen2.327
Gemiddelde woonoppervlakte136 m2
Gemiddelde WOZ€234.000
Gemiddelde verkoopprijs€328.945
Gemiddeld gasverbruik1180 m3
Gemiddeld stroomverbruik2980 kWh

Woningaanbod Dronten april 2024

In onderstaande weergave bekijk je alle huizen die te koop staan in april 2024. Filter eenvoudig op perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, aantal kamers, ligging, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel & rolstoelvriendelijk. Extra info nodig? Bezoek dan het makelaarskantoor voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook huizen te koop in Kampen, Noordoostpolder, Lelystad, Heerde en Epe.

woning-te-koop-dronten

Aanbod appartement kopen in Dronten

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. Deze studio’s zijn voordelig, ze liggen vaak op mooie centrale plekken, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn ook nog eens onderhoudsarm Belangrijke nadelen: je hebt minder ruimte, een tuin ontbreekt vaak en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Uitstekend bereikbaar en onderhoudsvriendelijk.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 – 104 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 700 m3 gas + 2030 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Dronten

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Natuurlijk zijn er negatieve punten: vaak een klein tuintje en je krijgt veel meer mee van de buren.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 71 m2 en 106 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1030 kuub gas en doorgaans 2760 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Wat er bedoeld wordt met een hoekhuis in Dronten is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere kavel, je geniet van meer privacy, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en er zijn meer mogelijkheden voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een rijtjeswoning en hebben iets hogere stookkosten.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 & 118 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2900 kWh elektra + 1160 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Dronten

Een twee onder een kap betekent 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Je geniet van maximale ruimte met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. Punten waar je op moet letten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 122 m2 – 150 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3210 kWh elektra + 1230 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je ervaart bijzonder veel privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 141 m2 & 197 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3870 elektriciteit (kWh) & 1690 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Dronten

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst je maximale hypotheek te weten. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Als hij berekend heeft wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kan de zoektocht beginnen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia, Vbo.nl, Jaap.nl kan je woningen te koop in Dronten Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Probeer dan een afspraak te maken voor een uitgebreide rondleiding. Wanneer je de woning doorloopt kun je zelf de woning opnemen.

 3. Maximale bod berekenen

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de te verwachten marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Jij kunt ook informeren om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en helpt bij het uitbrengen van het bod. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Is jouw bod het winnende bod? De koopakte zal dan worden samengesteld. Loop na of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van de koop af te ronden. Op basis van het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en toekomstige verbouwingen berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Vervolgens die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Dronten

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze makelaar kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en weet precies wat er komt kijken bij de verkoop. Tip: de NVM makelaar voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxateur is een specialist die de waarde van een woning bepaalt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Het taxatierapport is nodig bij de financiering van de aankoop van een woning, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Dronten en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een deskundige hypotheekadviseur in Dronten geeft financieel advies en helpt bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. De adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.250 – €3.000. In de opsomming hierna check je namen en adressen van financieel adviseurs in Dronten.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Dronten. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Dronten

Recent (april 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder bekijk je eenvoudig de actuele verkochte woningen in Dronten en in de buurt. Goed om te weten: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees op deze website ook alles over Waterontharder.

Bekijk het aanbod op funda

Een koophuis: waar moet je op letten?

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Dronten kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Dronten zijn er ruim 17.730 woonhuizen. Er zijn 15.403 (66,6%) koophuizen en 2.327 (33,2%) huurwoningen. Alle woningen bij elkaar hebben een gebruiksoppervlakte van gemiddeld 136 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €234.000 en de gem. marktprijs is €328.945. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dat maakt dan dat je als koper niet veel keuze hebt en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Dronten. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Dronten?

Een woonhuis in Dronten heeft een verbruik van gemiddeld 1180 m3 gas voor verwarming en warm water en 2980 kWh stroom. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (700 kuub aardgas en 2030 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is een grootverbruiker qua energie (1690 m3 gas voor verwarming en warm water en 3870 kWh stroom). Een aanmerkelijk deel eigenaren van huizen te koop in Dronten passen duurzame artikelen zoals vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas, dakisolatie toe om te bezuinigen op de maandelijkse energierekening.

Wat voor huishoudens wonen in Dronten?

Deze regio kent een mooie variëteit van bewoners. In de gemeente wonen 41.555 inwoners in 17.532 verschillende gezinnen. Dat betreffen 5.323 eenpersoonshuishoudens, 5.844 families zonder kinderen en 6.365 gezinnen met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,32 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Ten eerste bereken je de actuele marktprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of Facebook/instagram. Vervolgens moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan leg je afspraken vast in de koopakte en de notariële overdrachtsakte. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Dronten?

In de omgeving zijn er meestal wel bouwkavels met woonbestemming. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Dronten bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.dronten.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Milieucentraal, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 8250, 8251, 8252, 8253, 8254.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie