Woning kopen Rozendaal

Ga je een woning kopen in Rozendaal? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Gelderland. In de regio heb je toegang tot allerhande faciliteiten winkels, scholen, restaurants en sportverenigingen. Daarbij kan je hier genieten van een heerlijk natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. Er zijn in deze gemeente in totaal 694 huizen (88,2% koopwoning, 11,2% huur). De prijs van een woning stijgt elk jaar verder door en ligt nu rond de €796.088. Op dit huizenportaal ontdek je het woningaanbod in Rozendaal, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Er is aanbod beschikbaar van o.a. tussenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €536.000, de gemiddelde prijs van een woning is €796.088.
 • In de buurt vind je volop faciliteiten zoals winkels, openbaar vervoer, scholen, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRozendaal
Postcode6891
Netnummer026 (+3126)
Inwoners (gemeente)1.704
Aantal huishoudens688
Aantal huishoudens met kinderen269
Gemiddelde huishoudensgrootte2,48
Aantal woningen694
Aantal koopwoningen682
Aantal huurwoningen12
Gemiddelde woonoppervlakte185 m2
Gemiddelde WOZ€536.000
Gemiddelde verkoopprijs€796.088
Gemiddeld gasverbruik2030 m3
Gemiddeld stroomverbruik3920 kWh

Woningaanbod Rozendaal juni 2024

Met onze woningzoeker krijg je inzicht in de beschikbare koopwoningen in juni 2024. Selecteer op bouwjaar, woningtype, ligging, aantal kamers, vraagprijs, perceeloppervlakteen relevante factoren als isolatie & aanwezigheid van parkeerplaats. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons woningplatform bekijk je ook huizen te koop in Zevenaar, Duiven, Renkum, Arnhem en Ede.

woning-te-koop-rozendaal

Appartement kopen in Rozendaal

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, bijna altijd gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en je hebt weinig onderhoud. Aandachtspunten zijn: het woonoppervlak is niet al te groot, je hebt meestal geen eigen tuin en je hebt sneller last van buren in een appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alles gelijkvloers en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 – 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 1090 m3 gas en daarbij 2700 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis kopen Rozendaal

Een tussenwoning is een woningtype die zich bevindt tussen twee andere huizen. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Wat betreft de nadelige aspecten: beperkte woonruimte en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Relatief goedkoop op de huizenmarkt.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • Vloeroppervlakte tussen de 81 m2 – 105 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1570 kuub gas + 2950 kWh stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een fraai hoekhuis in Rozendaal is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, er komt meer daglicht binnen en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot een tussenwoning en het gasverbruik ligt vaak wat hoger.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 90 m2 & 120 m2.
 • Er wordt jaarlijks 3330 kWh stroom & 1770 m3 gas verbruikt

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Rozendaal

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. Soms staat de ene woning haaks op de andere. Rondom de woning heb je voldoende ruimte en veel privacy. Je kunt de bouwkosten delen zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten waar je op moet letten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 134 m2 & 142 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 3590 kWh stroom & 1760 kuub gas gebruikt.

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Er is erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand heeft wel een prijskaartje. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 153 m2 & 204 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 5130 stroom (kWh) + 2780 gas (m3) gebruikt.

In vijf stappen een woning kopen in Rozendaal

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Als je naar woningen gaat zoeken dan adviseren wij om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je weet wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Op de website van Funda, maar ook Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Vbo.nl kan je woningen te koop in Rozendaal Centrum zoeken. Een droomhuis gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Bieden op een woning

  Je maximale bieding komt tot stand door de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Eventueel kan je kiezen om een eigen aankoopmakelaar te contacteren. Deze makelaar zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De getekende koopovereenkomst wordt verstuurt naar de notaris. Er geldt een bedenktermijn van 3 dagen.

 5. Teken de definitieve hypotheek en voorwaarden

  Nu is het zaak om de financiering van het huis dat je wilt kopen definitief te regelen. Gebaseerd op het biedbedrag, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), eigen geld en noodzakelijke verbouwingen wordt voor jou berekend wat de maximale lening is en welke hypotheek daarbij past. Vervolgens maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het eigendom wordt dan overschreven.

Woningtaxateurs en makelaars in Rozendaal

Een eigen aankoopmakelaar is in te zetten voor het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze persoon zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en komt op voor jouw belangen als verkoper. Advies: een NVM makelaar beschikt over de juiste kennis en opleiding. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die objectief de waarde van een huis kan vaststellen op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Een dergelijk taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. In de onderstaande tabel tref je namen en adressen van taxatie specialisten en makelaars in Rozendaal en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Waar heb ik een hypotheekadviseurs voor nodig?

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Rozendaal helpt je van A tot Z bij het kiezen, aanvragen en afsluiten van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €3.250. In de lijst hierna bieden we adressen van financieel adviseurs in Rozendaal.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Rozendaal. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Recent verkochte huizen in Rozendaal

De afgelopen periode (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder doorzoek je onlangs verkochte woningen in Rozendaal en in de buurt. Noemenswaardig: het gaat hierbij om de vraagprijzen, de daadwerkelijke verkoopprijs kan een stuk hoger zijn. Lees ook verder over Abonnementen vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen (FAQ) over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Rozendaal kopen?

In de hele gemeente Rozendaal bestaan er circa 694 woonhuizen. Hierbij spreken we van 682 (88,2%) koophuizen en 12 (11,2%) huurwoningen. De gem. gebruiksoppervlakte is 185 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €536.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €796.088. De woningmarkt is vrij overspannen. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Rozendaal. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is daarbij geen uitzondering meer.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Rozendaal?

Een woonhuis in Rozendaal verbruikt qua energie gem. zo’n 2030 kuub gas p/jaar en 3920 kWh elektra. Een appartement is het meest zuinig (1090 kuub gas p/jaar en 2700 kWh stroom. Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2780 kuub gas p/jaar en 5130 kWh stroom). Veel eigenaren van huizen te koop in Rozendaal passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Rozendaal?

Deze woonplaats kent een mooie variëteit van bewoners. In deze gemeente zijn 1.704 mensen in 688 huishoudens. Er wonen 143 eenpersoonshuishoudens, 276 gezinnen zonder kinderen en 269 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,48 inwoners.

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open huis dag of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en plan je bezichtigingen in. Nu komen de biedingen binnen. Zit er een fraai bod tussen? Dan resteert alleen nog de voorlopige koopovereenkomst en de leveringsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Rozendaal?

In deze regio zijn er verschillende bouwkavels met woonbestemming. In sommige gevallen kan je hier jouw eigen nieuwbouwwoning Rozendaal bouwen of laten bouwen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.rozendaal.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl, Milieucentraal, Nibud voor postcodegebied 6891, 6961.

Plaats een reactie