Woning kopen Duiven

Ga je een woning kopen in Duiven? Het is een geweldige plek in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er verschillende voorzieningen als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Daarbij vind je in de directe omgeving een groot natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente staan er 10.760 woningen (66,8% koophuis, 33% huur). De prijs van een huis is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €356.087. Op deze pagina check je het huidige woningaanbod in Duiven, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en kan je ons stappenplan gebruiken bij het kopen van een huis.

 • Het is een graag bezochte plek in Gelderland.
 • Je vindt hier een goede mix van benedenwoningen en 2-onder-1-kappers en vrijstaande huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €241.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €356.087.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals scholen, sportclubs, restaurants, natuurgebieden, winkels.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteDuiven
Postcode6921
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)25.126
Aantal huishoudens10.664
Aantal huishoudens met kinderen4.183
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen10.760
Aantal koopwoningen9.312
Aantal huurwoningen1.448
Gemiddelde woonoppervlakte128 m2
Gemiddelde WOZ€241.000
Gemiddelde verkoopprijs€356.087
Gemiddeld gasverbruik520 m3
Gemiddeld stroomverbruik3050 kWh

Woningaanbod Duiven juni 2024

In ons overzicht blader je door alle woningen die in juni 2024 te koop worden aangeboden. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, woningtype, ligging, woonoppervlakte, perceeloppervlakte, aantal kamersen andere eigenschappen zoals verwarming of aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar en kijk wanneer je langs kunt komen voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Westervoort, Montferland, Zevenaar, Rozendaal en Renkum.

woning-te-koop-duiven

Aanbod appartement kopen in Duiven

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er gelden voor studio’s lage vanafprijzen, kennen goede bereikbaarheid, zijn doorgaans gelijkvloers ze zijn energiezuinig en zijn ook nog eens onderhoudsarm Maar let op: de ruimte is beperkt, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Een prettige ligging en minder energiekosten.
 • Het woonoppervlakte valt in de range tussen de 70 m2 & 91 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 200 m3 gas en gem. 1890 kWh aan stroom.

Rijtjeshuis Duiven

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Nadelen zijn: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt wat minder privacy.

 • Een typische starterswoning.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De gem. vloeroppervlakte ligt tussen de 89 m2 – 119 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 360 kuub gas & 2950 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning: info en voordelen

Een net hoekhuis in Duiven is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je geniet van meer privacy, minder last van schaduw en je kunt gemakkelijker een uitbouw doen. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 81 m2 – 123 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3060 kWh stroom en 470 m3 gas ingekocht.

2-onder-1 kap woning Duiven

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen gescheiden door een gedeelde tussenmuur en een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Het is een heel ruim huis en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De aanneemsom deel je met de buren zodat de kosten beheersbaar blijven. Punten van aandacht zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak van een dubbelwoning is royaal: tussen de 133 m2 & 155 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 3460 kWh stroom & 630 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Voor veel mensen is dit de droom. Je hebt erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt veruit de meeste privacy: van de buren zul je niet veel vernemen. Daarbij zijn het wel de duurdere woningtypes. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 en 196 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 4250 stroom (kWh) & 1330 gas (m3) afgenomen.

Uitleg: een woning kopen in Duiven

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Informeer naar de mogelijkheden tijdens een adviesgesprek bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. In de situatie dat je inzicht hebt in wat je maandelijks aan hypotheek kunt betalen kun je online naar woningen zoeken.

 2. Een bezichtiging plannen

  Via platforms zoals Funda, Pararius, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Jaap.nl, Huislijn.nl kan je woningen te koop in Duiven Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide rondleiding. Op het moment dat je een bezichtiging doet zie je met eigen ogen wat de staat van het huis is.

 3. Start met het biedingsproces

  Je maximale bod stel je samen a.d.h.v. de marktwaarde en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert gaat mee met de rondleiding door de woning en adviseert je over de bieding. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan wordt de koopakte opgesteld. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of alles correct staat en of de ontbindende voorwaarden in de overeenkomst vermeld staan. Je koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van koopsom, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen middelen en een bouwdepot voor verbouwing zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke geldverstrekker dit voordelig aan kan bieden. In de laatste fase die je alleen nog de overdrachtsakte te ondertekenen. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Duiven

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het aankopen van een woning. Hij of zij weet waar een goed bod aan moet voldoen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie specialist is iemand die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het verkrijgen van een lening, het ophogen van een bestaande hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de onderstaande tabel vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Duiven en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een erkend hypotheekadviseur in Duiven helpt je bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. Jouw financiële man kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en laat zien welke geldverstrekkers en hypotheekvormen mogelijk zijn. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.950 & €2.600. In de opsomming hierna tref je namen en adressen van financieel adviseurs in Duiven.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Duiven. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent zijn verkocht in Duiven

Afgelopen maand (juni 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. Hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Duiven en omliggende plekken. Disclaimer: je ziet hier de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Internet vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Duiven kopen?

In de gemeente Duiven vind je ongeveer 10.760 woonhuizen. Je vindt hier circa 9.312 (66,8%) koophuizen en 1.448 (33%) huurwoningen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 128 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €241.000, de gemiddelde transactieprijs is flink gestegen en is nu zo’n €356.087. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Duiven. Huizen gaan snel weg. Je moet er snel bij zijn en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoe zit het met het energieverbruik van huizen in Duiven?

Een woning in Duiven verbruikt qua energie gem. zo’n 520 kuub gas en 3050 electriciteit (kWh). Een studio of appartement verbruikt het minst (200 m3 aan gas en 1890 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (1330 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 4250 kWh electriciteit). Een steeds groter deel eigenaren van huizen te koop in Duiven passen duurzame verwarmingsbronnen als zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Wat voor gezinnen wonen in Duiven?

Deze gemeente heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In deze gemeente zijn 25.126 inwoners in 10.664 gezinnen. Hier wonen 2.969 eenpersoonshuishoudens, 3.512 huishoudens zonder kinderen en 4.183 huishoudens met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 personen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Om te beginnen stel je een vraagprijs op en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Nu ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is begint het onderhandelen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan resteert alleen nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke projecten zijn er voor nieuwbouw in Duiven?

In deze regio zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Duiven bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.duiven.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Rvo.nl voor postcodegebied 6920, 6921, 6922.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie