Woning kopen Zevenaar

Wil je een woning kopen in Zevenaar? Het is een bijzonder fijne plek in de provincie Gelderland. In de omgeving zijn er verschillende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. In aanvulling daarop ontdek je hier een groot natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 20.227 woningen (63,4% koophuis, 36,5% huur). De gemiddelde prijs van een woning is recent fors gestegen en komt nu uit op €305.045. Op deze informatieve website blader je door het nieuwe woningaanbod in Zevenaar, contactgegevens van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Tevens lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven wij tips bij het kopen of huren van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van bovenwoningen en moderne huizen en bungalows.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €212.000, de gemiddelde woningprijs is €305.045.
 • In deze buurt vind jij veel voorzieningen zoals natuurgebieden, kinderopvang, sportclubs, restaurants, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteZevenaar
Postcode6901
Netnummer0316 (+31316)
Inwoners (gemeente)43.750
Aantal huishoudens19.850
Aantal huishoudens met kinderen6.592
Gemiddelde huishoudensgrootte2,18
Aantal woningen20.227
Aantal koopwoningen16.594
Aantal huurwoningen3.633
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€212.000
Gemiddelde verkoopprijs€305.045
Gemiddeld gasverbruik1190 m3
Gemiddeld stroomverbruik2970 kWh

Woningaanbod Zevenaar mei 2024

Hieronder krijg je inzicht in alle huizen die te koop staan in mei 2024. Zoek op ligging, perceeloppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woonoppervlakte, aantal kamersen additionele aspecten als duurzaamheid en aanwezigheid van een bad. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor het inplannen van een bezichtiging. Op ons woningplatform bekijk je ook het woningaanbod Duiven, Westervoort, Rozendaal, Renkum of Arnhem.

woning-te-koop-zevenaar

Eigen appartement kopen in Zevenaar

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar voor de starter, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en je hebt weinig onderhoud. Belangrijke nadelen: ze hebben niet zoveel woonoppervlakte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt vaak wat meer geluidsoverlast in een appartementencomplex.

 • Een perfecte woning voor senioren en starters.
 • Alles gelijkvloers en gemakkelijk in onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 96 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 740 m3 gas en doorgaans 2120 kWh stroomverbruik.

Rijtjeshuis te koop Zevenaar

De betekenis van een tussenwoning is een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd wat maakt dat het een veilige investering is. Wat betreft de nadelige aspecten: een zeer beperkt vloeroppervlak en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Veruit de meest gekozen woning.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 79 m2 & 114 m2.
 • Het gemiddelde energiegebruik is 1060 kuub gas en +/- 2790 kWh stroom.

Een hoekwoning kopen

Een net hoekhuis in Zevenaar is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt vaak extra grond aan de zijkant, je hebt veel meer vrijheid, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. Ze zijn vaak wat duurder dan rijwoningen en hebben iets hogere stookkosten.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 92 m2 – 122 m2.
 • Er wordt jaarlijks 2950 kWh elektriciteit + 1190 m3 gas gebruikt.

2-onder-1-kap woningen Zevenaar

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Punten van aandacht zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Mogelijkheid tot een garage of carport naast het huis.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 130 m2 & 151 m2.
 • Verwachting: er wordt 3280 kWh stroom & 1340 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Het mooiste is: ontzettend veel woonruimte en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Verder woon je ook wat meer buitenaf dan bij andere type huizen.

 • Je mag alles zelf uitkiezen (ontwerp, materialen, tuin etc).
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 153 m2 en 203 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4060 elektra (kWh) en 1790 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Zevenaar

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan raden wij aan om eerst te weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in bij een hypotheekadviseur of je financiële contactpersoon. Wanneer het duidelijk is wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Zoekallehuizen.nl, Jaap.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl kan je woningen te koop in Zevenaar zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Maak dan direct een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Tijdens een bezichtiging krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en je bestedingsruimte binnen de hypotheek. Het kan handig zijn een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Deze expert zal met jou gezamenlijk de woning doorkijken en helpt bij het uitbrengen van het bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Voorlopig koopcontract tekenen

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! De koopakte kan dan opgesteld worden. Kijk goed of alles juist vermeld is en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De overeengekomen koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering van jouw volgende huis te bevestigen. A.d.h.v. aankoopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke hypotheek daarbij past. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaardijen en taxateurs in Zevenaar

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het vinden en kopen van een huis. Deze persoon onderhandelt over de koopprijs. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. Een taxatie specialist is iemand die objectief de waarde van een huis kan vaststellen na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Een dergelijk taxatierapport heb je nodig bij het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Hieronder bekijk je adressen van kantoren zoals taxatie specialisten en makelaars in Zevenaar en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een erkend hypotheekadviseur in Zevenaar geeft je natuurlijk advies bij het kiezen en afsluiten van een hypotheekproduct. De adviseur loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.900 & €3.000. In de volgende weergave check je namen en adressen van financieel adviseurs in Zevenaar.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Zevenaar. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met recent verkochte huizen in Zevenaar

Recent (mei 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze gemeente. In het overzicht hieronder doorzoek je moeiteloos alle huidige verkochte woningen in Zevenaar en net daarbuiten. Belangrijk: je vindt alleen de vraagprijs, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Check ook meer details over Energie vegelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat zijn de actuele marktprijzen voor een woning in Zevenaar kopen?

In en rondom de gemeente Zevenaar zijn er ruim 20.227 woningen. Dit zijn 16.594 (63,4%) koophuizen en 3.633 (36,5%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld woonoppervlakte van 129 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €212.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €305.045. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Je moet er rekening mee houden dat dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Zevenaar. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is steeds vaker noodzakelijk.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Zevenaar?

Een huis in Zevenaar gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1190 m3 gas voor verwarming en warm water en 2970 stroom (kWh). Een appartement of kamer gebruikt gemiddeld het minst (740 kuub aardgas en 2120 kWh electriciteit. Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1790 m3 aan gas en 4060 elektra (kWh)). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Zevenaar passen duurzame producten zoals zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Welk type huishoudens wonen in Zevenaar?

Deze gemeente wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 43.750 inwoners die we kunnen onderverdelen in 19.850 huishoudens. Dit zijn 6.537 eenpersoonshuishoudens, 6.721 families zonder kinderen en 6.592 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,18 inwoners.

Via welk platform kan ik een eigen woning verkopen?

Allereerst denk je na over de vraagprijs en maak je een publiciteitsplan. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of je eigen netwerk. Daarna zorg je dat alles goed opgeruimd is en gestyled is en ga je bezichtigingen plannen. In de vervolgstap gaan als het goed is de biedingen binnenkomen. Is er een geschikt bod binnengekomen? Dan teken je de voorlopige koopovereenkomst en de notariële leveringsakte. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Zevenaar?

In deze regio kun je kiezen voor bouwkavels met woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Zevenaar laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.zevenaar.nl) en check of er actief kavels worden aangeboden en wat de tarieven hiervan zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 6900, 6901, 6902, 6903, 6904, 6905.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie