Woning kopen Ede

Van plan om een woning te kopen in Ede? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Gelderland. In de nabije buurt zijn er diverse voorzieningen als kinderopvang, scholen en winkels. Tevens geniet je hier ook van een groen park en natuurgebied waar je echt tot rust kan komen. In de gemeente zijn er 50.056 woningen (65,7% koop, 34% huurwoningen). De woningprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €392.419. Op dit huizenportaal bekijk je het nieuwe woningaanbod in Ede, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Tevens vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het woningaanbod is een mooie mix van kleine appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €284.000, de gemiddelde transactieprijs van een woning is €392.419.
 • In de regio zijn veel opties zoals winkels, scholen, sportclubs, restaurants, kinderopvang.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteEde
Postcode6711
Netnummer0318 (+31318)
Inwoners (gemeente)117.165
Aantal huishoudens49.444
Aantal huishoudens met kinderen17.496
Gemiddelde huishoudensgrootte2,34
Aantal woningen50.056
Aantal koopwoningen34.236
Aantal huurwoningen15.820
Gemiddelde woonoppervlakte119 m2
Gemiddelde WOZ€284.000
Gemiddelde verkoopprijs€392.419
Gemiddeld gasverbruik1130 m3
Gemiddeld stroomverbruik2940 kWh

Woningaanbod Ede mei 2024

Met onze woningzoeker bieden we het actuele woningaanbod van mei 2024. Zoek op bouwjaar, woningtype, vraagprijs, aantal kamers, perceeloppervlakte, woonoppervlakteen additionele aspecten als CV-ketel & parkeermogelijkheden. Heb je iets gevonden? Contacteer dan het makelaarskantoor en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Arnhem, Renkum, Wageningen, Lingewaard en Overbetuwe.

woning-te-koop-ede

Eigen appartement kopen in Ede

Een appartement is een zelfstandige woning in een gebouw met meerdere verdiepingen. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, meestal gelijkvloers, hebben weinig stookkosten en zijn vaak onderdeel van een VvE. Vergeet niet: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen tuin (soms wel een dakterras), en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Een fijne ligging en zeer levensloopbestendig.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 & 98 m2.
 • Gemiddeld energieverbruik is 660 m3 gas + 2040 kWh elektriciteit.

Rijtjeshuis Ede

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen is het meest populaire woningtype en ze liggen altijd goed in de markt voor langere termijn. Let wel op de volgende punten: beperkte woonruimte en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Voordelig en comfortabel.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 84 m2 – 122 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 940 kuub gas en tevens 2860 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Ede is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. Je hebt een grotere tuin, je hebt iets meer beschutting, je geniet van lekker veel daglicht en je hebt meer opties voor een uitbouw. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan tussenwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Minder het gevoel dat je opgesloten zit.
 • De gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 en 115 m2.
 • Schatting: er wordt 3020 kWh elektriciteit + 1140 m3 gas verstookt.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Ede

Een twee onder een kap houdt in 2 wooneenheden die aan elkaar vastzitten met een gedeelde binnenmuur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. Je geniet van maximale ruimte met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het financieel haalbaar blijft. Negatieve aspecten zijn dat je met 1 buitenmuur beperkte lichtinval hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 120 m2 & 152 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3410 kWh elektra en 1450 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Veel Nederlanders dromen ervan. Je geniet van erg veel woonoppervlak, een mooie grote tuin en je hebt een groot gevoel van privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Je bent zelf verantwoordelijk voor het ontwerp.
 • Veel privacy en geen geluidsoverlast.
 • De basis oppervlakte van de woning ligt tussen de 153 m2 en 203 m2.
 • Verwachting: er wordt 4360 elektra (kWh) en 2070 gas (m3) gebruikt.

In 5 stappen: een woning kopen in Ede

 1. Mijn maximale hypotheek

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Zodra je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je kunt betalen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Het plannen van een bezichtiging

  Via websites als Funda, Jaap.nl, Pararius, Huispedia, Huizenzoeker.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Ede Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor het bezichtigen van het huis. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je een veel beter beeld bij de woning.

 3. Bieden op een woning

  Wat jij wil bieden bereken je door te kijken naar de marktwaarde van het huis en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een privé aankoopmakelaar te kiezen. Deze woning deskundige kijkt mee tijdens de bezichtiging en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Het voorlopige koopcontract opmaken

  Is jouw bod het winnende bod? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Loop na of de juiste dingen erin staan en of de ontbindende voorwaarden staan. De getekende koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Hypotheek bevestigen en overdracht

  De volgende stap is om de financiering van de woning af te handelen. Op basis van koopsom, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaargeld dat je zelf meeneemt en een bouwdepot voor verbouwing calculeert de specialist wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Afsluitend onderteken je alleen nog de leveringsakte bij de notaris. Jij bent dan echt de nieuwe eigenaar van het huis.

Makelaardijen en woningtaxateurs in Ede

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze expert kan je goed helpen bij het uitbrengen van een bod. Een verkoopmakelaar zet jouw woning op de markt en komt op voor jouw belangen als verkoper. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet aan de hand van verschillende thema’s. Een actueel taxatierapport is een vereiste bij het verkrijgen van een lening, het aanvragen van een bouwdepot voor een hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand kan je aan de slag met adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Ede en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Het vinden van een hypotheekadviseur

Een deskundige hypotheekadviseur in Ede geeft advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. Jouw adviseur kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een goed hypotheekadvies betaal je ongeveer tussen de €1.750 & €3.100. In de volgende weergave bieden we namen en adressen van financieel adviseurs in Ede.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ede. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Ede

Deze maand (mei 2024) zijn er veel woningen succesvol verkocht in deze omgeving. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ede en net daarbuiten. Noemenswaardig: je vindt alleen de vraagprijs, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Klik ook direct door naar de pagina over Hypotheekakte.

Bekijk het aanbod op funda

Alles wat je moet weten over een woning kopen

Wat kost nu een woning in Ede kopen?

In de buurt van de gemeente Ede vind je ongeveer 50.056 huizen. Het gaat om 34.236 (65,7%) koopwoningen en 15.820 (34%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 119 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €284.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €392.419. De woningmarkt is krap. Dit heeft als gevolg dat er niet veel aanbod is en een historisch hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Ede. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en standaard wordt er behoorlijk overboden.

Hoe energiezuinig zijn woningen in Ede?

Een huishouden in Ede verbruikt qua energie gem. zo’n 1130 kuub aardgas en 2940 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (660 m3 gas voor verwarming en warm water en 2040 stroom (kWh). Een vrijstaande villa is gemiddeld gezien een grootverbruiker (2070 m3 per jaar aan gas en 4360 kWh stroom). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Ede passen duurzame investeringen zoals warmtepomp, zonneboiler, dubbel glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Ede?

Deze buurt wordt omschreven als erg In de gemeente verblijven 117.165 personen in 49.444 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 16.993 eenpersoonshuishoudens, 14.955 families zonder kinderen en 17.496 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,34 mensen (volwassenen en kinderen).

Is het mogelijk om zelf mijn eigen woning te verkopen?

Als eerste stel je een vraagprijs op en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via online marktplaatsen en sociale media. Daarbij style je jouw huis, laat je mooie foto’s maken en maak je afspraken voor een rondleiding. In de volgende stap begint het onderhandelen. Een passend bod ontvangen? Dan regel je enkel nog de koopovereenkomst en de akte van levering bij de notaris. Indien gewenst kan de NVM-verkoopmakelaar veel stappen voor je uit handen nemen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Ede?

In deze streek kun je kiezen voor bouwkavels waar een woonbestemming op zit. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Ede bouwen of laten bouwen. Bel of kijk eens bij de gemeente (www.ede.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal voor postcodegebied 6710, 6711, 6712, 6713, 6714, 6715, 6716, 6717, 6718, 6745.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie