Woning kopen Renkum

Snel een woning kopen in Renkum? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Gelderland. In deze levendige buurt bestaan er verschillende voorzieningen als winkels, scholen en openbaar vervoer. Tevens is er vlakbij een heerlijk natuurgebied, perfect voor een wandeling of fietstocht. De gemeente heeft 15.003 huizen (62,7% koop, 36,7% huur). De gemiddelde prijs van een woning is de afgelopen jaren met tientallen procenten toegenomen richting de €478.445. Op dit woningplatform ontdek je het woningaanbod in Renkum, contactgegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en experts in financiële diensten. Tevens lees je alles over de meest populaire woningtypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Gelderland.
 • Het aanbod is heel divers met bovenwoningen en exclusieve chalets.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €299.000, de doorsnee verkoopprijs is €478.445.
 • In de regio zijn veel faciliteiten zoals winkels, sportclubs, kinderopvang, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Gelderland
GemeenteRenkum
Postcode6861
Netnummer0317 (+31317)
Inwoners (gemeente)31.419
Aantal huishoudens14.566
Aantal huishoudens met kinderen4.229
Gemiddelde huishoudensgrootte2,09
Aantal woningen15.003
Aantal koopwoningen10.576
Aantal huurwoningen4.427
Gemiddelde woonoppervlakte129 m2
Gemiddelde WOZ€299.000
Gemiddelde verkoopprijs€478.445
Gemiddeld gasverbruik1430 m3
Gemiddeld stroomverbruik2830 kWh

Woningaanbod Renkum mei 2024

In deze lijst maak je kennis met het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamers, perceeloppervlakteen extra details als energieneutraal en mogelijkheden voor parkeren. Heb je iets gevonden? Contacteer dan de betreffende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op ons huizenplatform vind je ook huizen die te koop staan in Rozendaal, Zevenaar, Arnhem, Ede & Wageningen.

woning-te-koop-renkum

Appartementen te koop Renkum

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. De prijs van studio’s zijn doorgaans concurrerend, ze zijn centraal gelegen, in de regel gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Negatieve aspecten zijn: de ruimte is beperkt, je moet de tuin vaak delen en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Centraal gelegen en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 67 m2 en 91 m2.
 • Dit woningtype verbruikt gemiddeld 960 m3 gas en 1950 kWh stroom.

Rijtjeshuis kopen Renkum

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus aan beide kanten vast. Kenmerkend voor rijwoningen is de lage prijs en je hebt meestal niet zo’n hoge energierekening. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen wat maakt dat het een veilige investering is. Er zijn ook nadelen: geen garage en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • De vloeroppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 74 m2 & 109 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1140 kuub gas en 2650 kWh elektriciteitsverbruik.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

De betekenis van een hoekhuis in Renkum is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt wat minder inkijk, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je kunt vaak de auto goed parkeren. De verkoopprijzen zijn een stukje hoger dan een rijtjeswoning en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 91 m2 – 121 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2720 kWh elektra en 1360 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Renkum

Een twee onder een kap wil zeggen 2 woningen die aan elkaar vast gebouwd zijn. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Rondom de woning heb je voldoende ruimte met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat je minder keuze in bouwstijl hebt en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Bouwkosten delen met de buren dus goedkoper.
 • Reken bij een dubbelwoning op een gem. woonoppervlak van tussen de 128 m2 en 149 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3100 kWh elektriciteit en 1610 kuub gas ingekocht.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat los van andere objecten. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je hebt veruit de meeste privacy: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Daarbij woon je ook vaak wat meer in een buitenwijk.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 & 198 m2.
 • Verwachting: er wordt 4230 elektra (kWh) + 2400 gas (m3) afgenomen.

Stappenplan: een woning kopen in Renkum

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het het beste om eerst te bekijken welk bedrag je kunt lenen met jouw inkomen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Eens hij berekend heeft wat je budget is kan je gerichter zoeken naar woningen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Via concepten als Funda, en ook Vbo.nl, Jaap.nl, Zoekallehuizen.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Huispedia kan je 24/7 woningen te koop in Renkum Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Probeer dan een afspraak te maken voor een bezichtiging. Bij de bezichtiging kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Maximale bod berekenen

  Je maximale bieding bereken je door te kijken naar de te verwachten marktwaarde en de bestedingsruimte qua lening. Eventueel kan je kiezen om een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze huis-expert kijkt mee tijdens de bezichtiging en zal een indicatie geven van het ideale bod. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Leg alles vast in het voorlopige koopcontract

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan is de volgende stap een koopakte samenstellen. Bekijk samen met de aankoopmakelaar of de juiste dingen erin staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De koopovereenkomst gaat nu naar de notaris. Twijfel je ineens? Je hebt altijd 3 dagen bedenktermijn.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning af te handelen. D.m.v. het bod, notariële kosten, kosten koper, belastingen, in te brengen spaargeld en te verwachten verbouwkosten en investeringen ontvang je een advies over wat de maximale lening is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste ga je naar de de notaris om de akte van levering te tekenen. De overdracht is dan officieel en rechtsgeldig.

Taxateurs en makelaars in Renkum

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een passend koophuis. Deze deskundige zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar levert diensten om je eigen woning op de markt te brengen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Belangrijk: een NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. Een taxatie expert is een specialist die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een vereiste bij het aanvragen van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. In de bijgaande tabel kan je aan de slag met adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Renkum en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Renkum geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw adviseur bekijkt jouw bestedingsruimte en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.950 en €3.050. In de opsomming hierna tref je bedrijfsgegevens van financieel adviseurs in Renkum.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Renkum. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Overzicht met verkochte huizen in Renkum

Deze maand (mei 2024) is er een groot aantal woning verkocht in deze buurt. In de zoekmachine hieronder bekijk je onlangs verkochte woningen in Renkum en omliggende plekken. Erg belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Overdrachtsbelasting.

Bekijk het aanbod op funda

Veelgestelde vragen en antwoorden over koopwoningen

Wat kost een woning in Renkum kopen?

In de hele gemeente Renkum registreren wij 15.003 woonobjecten. Er zijn 10.576 (62,7%) koophuizen en 4.427 (36,7%) huurhuizen. Het woonoppervlakte is gemiddeld 129 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €299.000 en de gemiddelde transactieprijs van een woning is €478.445. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Hierdoor kunnen we stellen dan het aanbod klein is en een hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Renkum. Woning zijn vaak snel verkocht en overbieden is aan de orde van de dag.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Renkum?

Een woning in Renkum kent een gem. verbruik van 1430 kuub gas en 2830 stroom (kWh). Een flat/appartement gebruikt het minste energie (960 kuub aardgas en 1950 kWh elektra. Een vrijstaand huis is topverbruiker qua energie (2400 kuub gas en 4230 electriciteit (kWh)). Een aanmerkelijk deel huizenbezitters van huizen te koop in Renkum passen duurzame artikelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor gezinnen wonen in Renkum?

Deze buurt heeft een gevarieerde mix huishoudens. In deze gemeente verblijven 31.419 personen in 14.566 huishoudens. Er wonen 5.388 eenpersoonshuishoudens, 4.949 families zonder kinderen en 4.229 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,09 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Allereerst bepaal je de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of je eigen netwerk. Ook moet je huis verkoopklaar worden gemaakt (schoon) en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Zit er een fraai bod tussen? Dan leg je alles vast in de koopakte en de akte van overdracht (via de notaris). Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Zijn er bouwkavels voor nieuwbouw in Renkum?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels met een woonbestemming. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Renkum plaatsen. Doe navraag bij de gemeente (www.renkum.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Rvo.nl, Nibud, Consumentenbond, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 6870, 6871.

Woningen in deze regio:

Plaats een reactie