Woning kopen Ridderkerk

Plannen om een woning te kopen in Ridderkerk? Het is hier heerlijk wonen in de provincie Zuid-Holland. In en rondom deze plek zijn er diverse voorzieningen als scholen, winkels, OV en sportclubs. Tevens geniet je hier ook van mooie natuurgebieden voor wandelingen en fietstochten. De gemeente biedt 21.308 woningen (56,7% koop, 43,2% huurhuis). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €310.977. Op Woningassistent.nl vind je het nieuwe woningaanbod in Ridderkerk, contactgegevens van makelaardijen, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. Daarnaast vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een mooie plaats in Zuid-Holland.
 • Je vind hier onder andere kamers, appartementen en grote gezinswoningen.
 • De gemiddelde WOZ in 2024 ligt op €235.000, de gemiddelde koopsom van een huis is €310.977.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals winkels, kinderopvang, openbaar vervoer, natuurgebieden, scholen.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteRidderkerk
Postcode2981
Netnummer0180 (+31180)
Inwoners (gemeente)46.189
Aantal huishoudens20.803
Aantal huishoudens met kinderen7.046
Gemiddelde huishoudensgrootte2,2
Aantal woningen21.308
Aantal koopwoningen11.908
Aantal huurwoningen9.400
Gemiddelde woonoppervlakte103 m2
Gemiddelde WOZ€235.000
Gemiddelde verkoopprijs€310.977
Gemiddeld gasverbruik1000 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Ridderkerk mei 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Zoom verder in op vraagprijs, woningtype, perceeloppervlakte, bouwjaar, ligging, aantal kamersen additionele aspecten als CV-ketel & de aanwezigheid van een kelder. Meer weten? Informeer dan bij de makelaardij voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het nieuwste woningaanbod in Barendrecht, Rotterdam, Molenlanden, Alblasserdam of Krimpen aan den IJssel.

woning-te-koop-ridderkerk

Appartementen te koop Ridderkerk

Een appartement is een woonhuis dat deel uitmaakt van een groter gebouw. Studio’s zijn de goedkoopste huizen, ze zijn vaak gunstig gelegen, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en zijn ook nog eens onderhoudsarm Minpunten zijn: het is allemaal wat kleiner, je hebt meestal geen eigen tuin en binnen het appartementencomplex moeten faciliteiten gedeeld worden met buren.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Een prettige ligging en zeer betaalbaar.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 & 98 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 710 m3 gas en 2210 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Ridderkerk

Met een tussenwoning bedoelen we een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze hebben vrij lage energiekosten. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. Let wel op de volgende punten: geen garage en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Minder warmteverlies door huizen aan weerszijden.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 76 m2 & 122 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1050 kuub gas en 2970 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Ridderkerk is een eengezinswoning dat aan de rand van een blok met woning ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt ook licht vanaf de zijkant binnen en je hebt meer opties voor een uitbouw. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is een herkenbaar huis in de straat.
 • Meer privacy en meer lichtinval.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 93 m2 & 120 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3150 kWh stroom en 1250 m3 gas verstookt.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Ridderkerk

Onder een twee onder een kap verstaan we 2 woningen met een gedeelte buitenkant. Het betreffen 2 identieke huizen die gespiegeld zijn gebouwd. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. Je kunt de bouwkosten delen waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Vaak voorzien van een eigen carport of garage.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 132 m2 en 140 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3540 kWh elektriciteit + 1460 kuub gas verbruikt

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een huis dat niet vaststaat aan een ander gebouw of object. Je hebt een heerlijke grote tuin, veel woonoppervlak en je hebt het meeste privacy: van de buren merk je vrijwel niets. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 153 m2 – 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4350 elektra (kWh) en 2040 gas (m3) verstookt.

Uitleg: een woning kopen in Ridderkerk

 1. Mijn maximale hypotheek

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan is het gebruikelijk om eerst je maximale hypotheek te berekenen. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. In de situatie dat hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Huizen zoeken en bekijken

  Via websites als Funda, Vbo.nl, Huislijn.nl, Jaap.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huispedia kan je gemakkelijk woningen te koop in Ridderkerk Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Maak dan direct een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Tijdens een bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Denk na over een eventuele bieding

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de marktwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze specialist loopt mee als je de woning gaat bekijken en zal een indicatie geven van het ideale bod. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Bevestig afspraken in het voorlopig koopcontract

  Heeft de verkoper jouw bod gekozen? Dan ga je de koopakte tekenen. Bekijk goed of alles juist vermeld is en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Het belangrijkste gedeelte is om de financiering van de woning rond te maken. A.d.h.v. aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), eigen middelen en directe verbouwkosten berekent de adviseur wat het hypotheekbedrag moet worden en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. Helemaal aan het einde breng je een bezoek aan de notaris voor het tekenen van de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaardijen in Ridderkerk

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het vinden van een passend koophuis. Deze specialist zorgt dat jij een eerlijke prijs betaalt voor jouw volgende huis. De verkoopmakelaar kan helpen je eigen woning te verkopen en helpt je bij het verkoopproces. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is nodig bij het afsluiten van een lening, het verhogen of aanpassen van jouw hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de onderstaande tabel tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Ridderkerk en daarbuiten.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een privé hypotheekadviseur in Ridderkerk geeft financieel advies en helpt bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. Jouw financiële man loopt jouw financiële situatie door en zal uiteindelijk ook de hypotheek ook voor je afsluiten. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €1.650 en €3.150. In het schema hier vind je namen en adressen van financieel adviseurs in Ridderkerk.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Ridderkerk. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Ridderkerk

De afgelopen tijd (mei 2024) zijn er flink wat huizen van eigenaar verwisseld in deze regio. In het overzicht hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Ridderkerk en daarbuiten. Erg belangrijk: dit zijn puur vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Mogelijk ook interessant: Alles in pakket vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

Koopwoning FAQ: alle veelgestelde vragen op een rij

Hoe duur is gemiddeld een woning in Ridderkerk kopen?

In en rondom de gemeente Ridderkerk zijn er ruim 21.308 huizen. Er zijn 11.908 (56,7%) koophuizen en 9.400 (43,2%) huurhuizen. Woningen hebben een gemiddeld vloeroppervlakte van 103 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €235.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €310.977. De situatie op de woningmarkt is onevenwichtig. Dit heeft als gevolg dat de keuzes zeer beperkt zijn en een verhoogde gemiddelde vierkantemeterprijs in Ridderkerk. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het energieverbruik van woningen in Ridderkerk?

Een woning in Ridderkerk heeft een verbruik van gemiddeld 1000 m3 gas voor verwarming en warm water en 2770 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (710 m3 aan gas en 2210 kWh electriciteit. Een groot vrijstaand woonhuis neemt flink meer energie af (2040 m3 gas voor verwarming en warm water en 4350 elektra (kWh)). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Ridderkerk passen duurzame bronnen zoals dubbel glas, zonneboiler, warmtepomp, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Ridderkerk?

Dit gebied kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 46.189 personen in 20.803 verschillende huishoudens. Wat meer specifiek: 7.122 eenpersoonshuishoudens, 6.635 gezinnen zonder kinderen en 7.046 gezinnen met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,2 mensen.

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste moet je een verkoopprijs bepalen en maak je een verkoopplan. De meest gangbare middelen zijn Funda, Open Huizen dagen of via persoonlijke en zakelijke netwerken. Daarbij maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen plannen. In de volgende stap starten biedingen en onderhandelingen. Heb je een mooi bod gekregen? Dan regel je enkel nog de voorlopige koopovereenkomst en de akte van levering via een notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er ook opties voor nieuwbouw in Ridderkerk?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Ridderkerk laten uittekenen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.ridderkerk.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en wat de m2 prijzen zijn.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Eigenhuis.nl, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 2980, 2981, 2982, 2983, 2984, 2985, 2986, 2987, 2988, 2989.

Plaats een reactie