Woning kopen Barendrecht

Snel een woning kopen in Barendrecht? Het is een erg populaire plek in de provincie Zuid-Holland. Op korte afstand heb je voldoende dagelijkse voorzieningen als winkels, OV en scholen. Verder vind je hier een heerlijk natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente zijn er 19.433 huizen (69,6% koophuis, 30,2% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €433.258. Op deze informatieve website bieden wij het laatste woningaanbod in Barendrecht, adressen van verkoop- en aankoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekadviseurs. In aanvulling daarop tonen wij extra informatie over huizentypes en kan je aan de slag met een stappenplan voor het kopen van een huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zuid-Holland.
 • Je hebt de keuze uit rijwoningen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €318.000, de doorsnee verkoopprijs is €433.258.
 • In de regio vind je volop faciliteiten zoals winkels, sportclubs, openbaar vervoer, kinderopvang, natuurgebieden.
ProvincieProvincie Zuid-Holland
GemeenteBarendrecht
Postcode2991
Netnummer0180 (+31180)
Inwoners (gemeente)48.714
Aantal huishoudens19.273
Aantal huishoudens met kinderen8.630
Gemiddelde huishoudensgrootte2,5
Aantal woningen19.433
Aantal koopwoningen14.401
Aantal huurwoningen5.032
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€318.000
Gemiddelde verkoopprijs€433.258
Gemiddeld gasverbruik1020 m3
Gemiddeld stroomverbruik3120 kWh

Woningaanbod Barendrecht mei 2024

In deze lijst blader je door de beschikbare koopwoningen in mei 2024. Selecteer op aantal kamers, perceeloppervlakte, ligging, vraagprijs, woonoppervlakte, woningtypeen andere woningeigenschappen als woninglabel en mogelijkheden voor parkeren. Neem contact op met de bewoners of makelaardij en bespreek de opties voor een bezichtiging. Op onze website vind je ook huizen te koop in Rotterdam, Schiedam, Ridderkerk, Molenlanden of Alblasserdam.

woning-te-koop-barendrecht

Appartementen te koop Barendrecht

Een appartement bevindt zich in een groter gebouw en heeft vaak 1 verdieping. Deze studio’s zijn voordelig, ze zijn centraal gelegen, zijn gelijkvloers, hebben een beperkt gas en stroom verbruik en zijn ook nog eens onderhoudsarm Wat wel geldt: de woonoppervlakte is beperkt, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Alle voorzieningen dichtbij en geen tuinonderhoud.
 • Het woonoppervlakte ligt tussen de 62 m2 en 94 m2.
 • Het gemiddelde verbruik is 620 m3 gas en gem. 2150 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Barendrecht

Een tussenwoning is een is een eengezinswoning die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je woont dus tussen twee andere gezinnen in. Rijwoningen zijn relatief goedkoop en ze verbruiken niet veel energie. Rijtjeshuizen zijn geliefd en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Natuurlijk zijn er negatieve punten: weinig ruimte in en rondom huis en je hebt snel last van geluidsoverlast.

 • Een van de meest gekozen woningtypes.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 79 m2 en 124 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1000 kuub gas en gem. 3230 kWh stroomverbruik.

Een hoekwoning kopen

De betekenis van een hoekhuis in Barendrecht is een eengezinswoning die grenst aan een aanliggende woning. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt iets meer beschutting, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met een rijtjeshuis en hebben iets hogere stookkosten.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Maar aan een kant te maken met buren.
 • Gebruiksoppervlakte tussen de 94 m2 – 125 m2.
 • Er wordt gemiddeld 3370 kWh stroom & 1240 m3 gas afgenomen.

Bekijk aanbod 2-onder-1-kap woning Barendrecht

De betekenis van een twee onder een kap is 2 huizen met een gedeeld dak en een gedeelde muur. Doorgaans zijn het 2 identieke gespiegelde huizen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot met slechts beperkte inkijk. De casco woning wordt qua bouwkosten opgesplitst waardoor het betaalbaar is. Aandachtspunten zijn dat je niet de volledige vrijheid hebt qua ontwerp en bij vrij bouwen moet je het kunnen overleggen met de buren.

 • Je deelt aan één kant een scheidingsmuur met de buren.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 134 m2 en 143 m2.
 • Er wordt gemiddeld 4130 kWh elektriciteit & 1420 kuub gas ingekocht.

Vrijstaand huis

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Je hebt veel woonruimte, een grote tuin en je hebt maximale privacy: je kunt gemakkelijk beschutting creëren met bomen of struiken. Vrijstaand wonen is zeker niet voordelig. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Voldoende ruimte voor een tuinhuisje of garage.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 150 m2 & 192 m2.
 • Per kalenderjaar wordt er plus minus 4840 stroom (kWh) + 1870 gas (m3) verbruikt

Stappenplan: een woning kopen in Barendrecht

 1. Mijn maximale hypotheekbedrag

  Zodra je start met het zoeken naar een huis dan adviseren wij om eerst te laten kijken welk hypotheekbedrag mogelijk is. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat het duidelijk is wat jouw max. hypotheek is kan de zoektocht beginnen.

 2. Woningen bezichtigen

  Op de website van Funda, maar ook Vbo.nl, Pararius, Jaap.nl, Huislijn.nl, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Barendrecht Centrum zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Bij het bekijken van de woning krijg je pas echt een goed beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Wat jij wil bieden komt tot stand door de te verwachten marktwaarde en de voorwaarden van de hypotheek (max. leenbedrag). Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze expert gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Je kan bij hem ook terecht over advies aangaande ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Gefeliciteerd, jouw bod is geaccepteerd! Dan tekenen beide partijen een koopakte. Neem goed door of alle gegevens juist staan en of de ontbindende voorwaarden staan. Je koopovereenkomst passeert bij de notaris. Dankzij de 3 dagen bedenktijd kan je er nog rustig over nadenken.

 5. Financiering definitief regelen en overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van jouw volgende huis af te handelen. Aan de hand van het geaccepteerde bod, makelaarskosten, kosten koper, notariskosten, eigen geld en een bouwdepot voor verbouwing wordt vastgesteld hoeveel je moet lenen en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Je hebt nu officieel de woning aangekocht en overgedragen.

Makelaars en taxateurs in Barendrecht

Een aankoopmakelaar helpt je bij het aankopen van een woning. Deze makelaar weet veel over realistische marktprijzen. Een verkoopmakelaar schakel je in als je zelf een huis wilt verkopen en kent de regels en formaliteiten rondom het verkopen van een woning. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij heeft alle benodigde papieren op zak. Een taxateur is een onafhankelijk persoon die gefundeerd de waarde van een huis onderzoekt op basis van een aantal factoren. Het taxatierapport is een dossierstuk bij het verkrijgen van een lening, een offerte voor een hypotheek maar ook bijvoorbeeld bij een overbruggingshypotheek. Bijgaand bieden wij contactgegevens van taxateurs en makelaars in Barendrecht en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een deskundige hypotheekadviseur in Barendrecht geeft je persoonlijk advies bij alles wat komt kijken bij het aanvragen van een hypotheek. De financieel adviseur loopt jouw financiële situatie door en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor persoonlijk hypotheekadvies betaal je tussen de €1.600 & €2.750. In de opsomming hierna bieden we contactgegevens van financieel adviseurs in Barendrecht.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Barendrecht. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Barendrecht

In mei 2024 zijn er weer veel woningen verkocht in deze gemeente. In onderstaande visuele weergave check je de onlangs verkochte woningen in Barendrecht en omgeving. Disclaimer: het gaat hierbij om de vraagprijzen, dus de echte verkoopprijs kan anders zijn. Mogelijk ook interessant: Internet en TV vergelijken.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: onderwerpen over woningen aankopen

Wat kost een woning in Barendrecht kopen?

In en rondom de gemeente Barendrecht zijn er 19.433 woonobjecten. Het gaat om 14.401 (69,6%) koopwoningen en 5.032 (30,2%) huurhuizen. De gemiddelde vloeroppervlakte is 124 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €318.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €433.258. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit zorgt ervoor dat de keuzes zeer beperkt zijn en een relatief hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Barendrecht. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Barendrecht?

Een woning in Barendrecht gebruikt in de basis gemiddeld zo’n 1020 kuub aardgas en 3120 elektra (kWh). Een appartement is het meest zuinig (620 m3 per jaar aan gas en 2150 electriciteit (kWh). Een vrijstaande woning is gemiddeld gezien een grootverbruiker (1870 m3 aan gas en 4840 kWh elektra). Een groeiend aantal huiseigenaren van huizen te koop in Barendrecht passen duurzame verwarmingsbronnen als spouwmuurisolatie, zonneboiler, dubbel glas, warmtepomp, zonnepanelen, dakisolatie toe om een besparing op de energiekosten te realiseren.

Wat voor huishoudens wonen in Barendrecht?

Dit buurtschap kent een grote diversiteit in de samenleving. In deze gemeente zijn 48.714 inwoners in 19.273 verschillende huishoudens. Het gaat om 4.828 eenpersoonshuishoudens, 5.815 huishoudens zonder kinderen en 8.630 huishoudens met kinderen. Gemiddeld genomen bestaat een huishouden uit 2,5 personen (volwassenen en kinderen).

Hoe snel kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste fase bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, een open dag organiseren of social media. Vervolgens maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en leg je bezichtigen vast in de agenda. Vervolgens krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Is iemand concreet met een mooi bod? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de koopakte en de notariële leveringsakte. Veel mensen nemen een NVM-verkoopmakelaar in de hand voor al deze stappen.

Kan ik ook kiezen voor nieuwbouw in Barendrecht?

In en rondom deze gemeente zijn meerdere bouwkavels beschikbaar met een woonbestemming. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Barendrecht zetten. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.barendrecht.nl) en bekijk of er eventueel kavels in de directe verkoop staan en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Milieucentraal, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond voor postcodegebied 2990, 2991, 2992, 2993, 2994, 2995.

Plaats een reactie