Woning kopen Serooskerke

Alles weten over woning kopen in Serooskerke? Het is een zeer geliefde plek in de provincie Zeeland. In deze levendige buurt bestaan er verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. Ook vind je hier een prachtig groen natuurgebied, ideaal voor een wandeling of fietstocht. In de gemeente zijn er in totaal 16.983 huizen (66,4% koop, 31,8% huur). De gemiddelde verkoopprijs is recent fors gestegen en komt nu uit op €371.398. Op deze pagina blader je door het nieuwe woningaanbod in Serooskerke, gegevens van NVM-makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekmakelaars. Daarnaast tonen wij extra informatie over huizentypes en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een unieke plek in de provincie Zeeland.
 • Je vind hier onder andere kleinere huizen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €261.000, de gemiddelde woningprijs is €371.398.
 • Je hebt hier toegang tot diverse mogelijkheden zoals openbaar vervoer, natuurgebieden, restaurants, sportclubs, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteSchouwen-Duiveland
PlaatsSerooskerke
Postcode4353
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)33.839
Aantal huishoudens15.518
Aantal huishoudens met kinderen4.557
Gemiddelde huishoudensgrootte2,16
Aantal woningen16.983
Aantal koopwoningen15.197
Aantal huurwoningen1.786
Gemiddelde woonoppervlakte124 m2
Gemiddelde WOZ€261.000
Gemiddelde verkoopprijs€371.398
Gemiddeld gasverbruik1290 m3
Gemiddeld stroomverbruik2770 kWh

Woningaanbod Serooskerke juni 2024

In onderstaande weergave krijg je inzicht in optionele koophuizen die in juni 2024 worden verkocht. Filter eenvoudig op ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, vraagprijs, woningtype, aantal kamersen andere woningeigenschappen als verwarming en mogelijkheden voor parkeren. Meer weten? Informeer dan bij de verkopende makelaar voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Via deze website bekijk je ook woningen die te koop staan in Vrouwenpolder, Oostkapelle, Gapinge, Arnemuiden & Nieuw- en Sint Joosland.

woning-te-koop-serooskerke

Eigen appartement kopen in Serooskerke

Een appartement is een woning dat zich bevindt in een groter gebouw zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, zijn uitstekend bereikbaar, in de regel gelijkvloers, zijn zeer energiezuinig en zijn vaak onderdeel van een VvE. Niet vergeten: slechts een beperkt vloeroppervlak, er is geen eigen tuin en het appartementencomplex kan soms druk en lawaaierig zijn.

 • Vaak gekozen door starters, stellen en studenten.
 • Uitstekend bereikbaar en minder energiekosten.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 63 m2 en 98 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 720 m3 gas & 2050 kWh aan elektriciteit.

Rijtjeshuis kopen Serooskerke

Een tussenwoning is een woningtype die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Je hebt dus altijd aan beide zijde buren. De prijs van rijwoningen liggen onder het gemiddelde en ze hebben relatief lage stookkosten. Rijtjeshuizen zijn geliefd en ze zijn ook waardevast. Nadelen zijn: weinig ruimte (binnen en buiten) en je hebt minder gevoel van privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig warmteverlies en dus zuinig.
 • De doorsnee vloeroppervlakte ligt tussen de 87 m2 en 120 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en +/- 2350 kWh stroom.

De voordelen en nadelen van een hoekwoning

Een fraai hoekhuis in Serooskerke is een eengezinswoning dat aan 1 kant volledig vrijstaand is. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt maar buren aan 1 kant, er komt meer daglicht binnen en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De marktprijzen liggen wat hoger dan een rijtjeshuis en de energierekening is vaak net wat hoger.

 • Unieke woning aan het begin of einde van een blok.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gebruiksoppervlakte ligt gemiddeld genomen tussen de 86 m2 & 114 m2.
 • Er wordt gemiddeld 2390 kWh stroom & 1180 m3 gas afgenomen.

Voor- en nadelen van 2-onder-1-kap woning Serooskerke

Een twee onder een kap wil zeggen 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Je geniet van maximale ruimte en je hebt deels het vrijstaande gevoel. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het financieel haalbaar blijft. De kritieke factoren zijn: dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je mogelijk wat overlast hebt van de directe buren.

 • 2 woningen met een gemeenschappelijke tussen- of scheidingsmuur.
 • Kunnen snel en met minder materiaal gebouwd worden.
 • Een dubbelwoning kent een gem. woonoppervlak tussen de 130 m2 – 144 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 2840 kWh elektriciteit + 1280 kuub gas verstookt.

Vrijstaande woning te koop

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Belangrijkste voordelen: veel ruimte rondom de woning en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Ook woon je vaak wat meer buitenaf.

 • Samen met een architect kun je zelf het design bepalen.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De doorsnee oppervlakte van de woning ligt tussen de 146 m2 – 199 m2.
 • Verwachting: er wordt 3420 elektra (kWh) + 1670 gas (m3) verbruikt

In vijf stappen een woning kopen in Serooskerke

 1. Bereken je max. hypotheek

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan doe je er goed aan om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een financieel adviseur of hypotheek specialist. Op het moment dat je een accurate en betrouwbare berekening hebt wat je budget is kan je gericht gaan zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Middels Funda, of bijvoorbeeld Huispedia, Vbo.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Huislijn.nl, Jaap.nl kan je vrijwel alle woningen te koop in Serooskerke Centrum zoeken. Heb je een pareltje gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor een uitgebreide rondleiding. Bij het doorlopen van de woning kan jij alle kleine details van het huis bekijken.

 3. Breng een bod uit

  Wat je wilt bieden zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en jouw maximale hypotheekbedrag. Eventueel kan je kiezen om een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze persoon gaat mee met de rondleiding door de woning en kan een strategie bepalen voor het biedingsproces. Ook bespreekt hij de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij de bieding gewonnen? Dan kan de koopakte worden opgesteld. Kijk goed of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. De overeengekomen koopovereenkomst zal de makelaar van de verkopende partij naar de makelaar sturen. Volgens de wet heb je recht op 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Als laatste is het tijd om de financiering van de koop in orde te maken. Aan de hand van het geaccepteerde bod, overdrachtsbelasting (2% van de woningprijs) en de notariskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en toekomstige verbouwingen zal de expert een advies uitbrengen aangaande wat de financieringsbehoefte is en welke bank/geldverstrekker goed matcht met jouw situatie. Nu ben je bijna klaar. Als laatste moet alleen nog de leveringsakte getekend worden. Het eigendom wordt dan overschreven.

Taxateurs en makelaardijen in Serooskerke

Een aankoopmakelaar geeft tips en advies voor het aankopen van een woning. Deze makelaar zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en regelt al het papierwerk en contact met de notaris. Tip: de NVM makelaar beschikt over ruime marktkennis en voldoet aan alle eisen. Een taxateur is een specialist die de marktwaarde van een object berekend na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is benodigd voor het kopen van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of als je wilt weten wat jouw huidige woning waard is. In de bijgaande tabel tonen wij adressen van taxatie experts en makelaars in Serooskerke en in de buurt.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een gediplomeerd hypotheekadviseur in Serooskerke geeft je passend en persoonlijk advies bij het afsluiten van een passende hypotheek. Deze expert bekijkt en onderzoekt jouw financiële situatie en helpt bij het afsluiten van een hypotheekproduct. Let op: voor het stukje hypotheekadvies rekent men tussen de €2.000 – €2.850. In de lijst hierna verstrekken we contactgegevens van financieel adviseurs in Serooskerke.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Serooskerke. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Lijst met verkochte huizen in Serooskerke

Deze maand (juni 2024) zijn er weer flink wat huizen verkocht in deze omgeving. In de zoekmachine hieronder kun je zoeken door alle verkochte woningen in Serooskerke en direct omgeving. Let op: dit zijn puur vraagprijzen, dus de overeengekomen verkoopprijs kan fluctueren. Check ook meer details over Koopwoning.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ koophuis: veelgestelde vragen en antwoorden

Wat kost nu een woning in Serooskerke kopen?

In de buurt van de gemeente Schouwen-Duiveland registreren wij 16.983 woonobjecten. Hierbij spreken we van 15.197 (66,4%) koophuizen en 1.786 (31,8%) huurhuizen. Huizen kennen een gem. vloeroppervlakte van 124 m2. Dit jaar komt de gem. WOZ-waarde neer op €261.000 en de gem. marktprijs is €371.398. De woningmarkt is krap. Dat wil zeggen dat dat er maar weinig aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Serooskerke. De tijd dat een woning te koop staat is minimaal en overbieden is aan de orde van de dag.

Hoeveel gas en stroom verbruiken woningen in Serooskerke?

Een woning in Schouwen-Duiveland verbruikt qua energie gem. zo’n 1290 m3 gas voor verwarming en warm water en 2770 kWh stroom. Een appartement of flat in deze gemeente gebruikt het minst (720 kuub gas en 2050 kWh stroom. Een groot vrijstaand woonhuis is een grootverbruiker qua energie (1670 m3 per jaar aan gas en 3420 electriciteit (kWh)). Een groeiend aantal bezitters van huizen te koop in Serooskerke passen duurzame verwarmingsbronnen als zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepomp toe om hun energiekosten te minderen.

Hoe zit het met de gezinssamenstelling van huishoudens die wonen in Serooskerke?

Deze regio heeft een mooie mix van verschillende type huishoudens. In de gemeente leven 33.839 personen die we kunnen onderverdelen in 15.518 verschillende huishoudens. Dat betreffen 5.233 eenpersoonshuishoudens, 5.728 gezinnen zonder kinderen en 4.557 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin woont met 2,16 bewoners (volwassenen plus kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

In de eerste plaats bereken je de actuele marktprijs en maak je een publiciteitsplan. Populaire kanalen zijn Funda, de Open Huizen dagen van NVM of via bekenden, vrienden en familie. Daarbij ruim je alles netjes op, zorg je voor interieurfoto’s en neem je contact op met kopers voor een bezichtiging. Daarna begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopakte en de notariële leveringsakte. Veel verkopers kiezen voor een NVM-verkoopmakelaar om hen te begeleiden.

Waar kan ik informatie krijgen voor een nieuwbouw in Serooskerke?

In deze buurt zijn meerdere bouwkavels beschikbaar waar een woonbestemming op zit. Voor veel mensen een droom, want je kunt hier een nieuwbouwwoning in Serooskerke laten uittekenen. Kijk online naar het aanbod bij de gemeente (www.schouwen-duiveland.nl) en controleer welke kavels eventueel te koop staan en hoe duur het is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rvo.nl, Rijksoverheid.nl, Eigenhuis.nl, Nibud, Consumentenbond voor postcodegebied 4327, 4353.

Plaats een reactie