Woning kopen Arnemuiden

Ga je een woning kopen in Arnemuiden? Het is een heerlijke plek in de provincie Zeeland. In de regio zijn er verschillende faciliteiten als scholen, winkels, OV en sportclubs. In aanvulling daarop ontdek je hier een park en natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 23.906 woningen (60,8% koop, 38,8% huur, particulier en woningcorporaties). De gemiddelde transactieprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €321.374. Op dit huizenportaal tonen wij het recente woningaanbod in Arnemuiden, adressen van makelaars, taxatiebedrijven en financieel adviseurs. In aanvulling daarop lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een populaire locatie onder woningzoekers in Zeeland.
 • Je vind hier onder andere tussenwoningen en grotere huizen.
 • Gemiddelde WOZ-waarde 2024 is €201.000, de gemiddelde prijs van een woning is €321.374.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, kinderopvang, winkels, restaurants.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteMiddelburg
PlaatsArnemuiden
Postcode4341
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)48.822
Aantal huishoudens23.052
Aantal huishoudens met kinderen6.969
Gemiddelde huishoudensgrootte2,08
Aantal woningen23.906
Aantal koopwoningen16.632
Aantal huurwoningen7.274
Gemiddelde woonoppervlakte116 m2
Gemiddelde WOZ€201.000
Gemiddelde verkoopprijs€321.374
Gemiddeld gasverbruik1070 m3
Gemiddeld stroomverbruik2320 kWh

Woningaanbod Arnemuiden mei 2024

Met onze woningzoeker ontdek je optionele koophuizen die in mei 2024 worden verkocht. Je kunt jouw zoekopdracht specificeren met filters als vraagprijs, aantal kamers, woningtype, woonoppervlakte, bouwjaar, liggingen andere eigenschappen zoals energielabel en en de aanwezigheid van een balkon. Extra info nodig? Bezoek dan de makelaardij voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook woningen die te koop staan in Gapinge, Serooskerke, Nieuw- en Sint Joosland, Burgh-Haamstede & Noordwelle.

woning-te-koop-arnemuiden

Studio of appartement kopen in Arnemuiden

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, vaak gelegen op een centrale plek, bijna altijd gelijkvloers, hebben lage stookkosten en vergen ook niet al te veel onderhoud. Negatieve aspecten zijn: het is een relatief kleine woning, een tuin ontbreekt vaak en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Populair bij alleenstaanden, starters en ouderen.
 • Goede ligging en onderhoudsvriendelijk.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 65 m2 en 93 m2.
 • Het jaarlijkse energieverbruik ligt rond de 760 m3 gas en doorgaans 1750 kWh elektriciteit.

Aanbod rijtjeshuis Arnemuiden

Kies je voor een tussenwoning dan krijg je een huis die grenst aan tenminste twee andere huizen. Je zit dus ingebouwd tussen twee andere objecten. Je betaald voor rijwoningen gelukkig niet de hoofdprijs en de maandelijkse energiekosten zijn beperkt. Rijtjeshuizen zijn de laatste jaren erg populair en je kan ze zonder al te veel risico kopen. Er zijn ook nadelen: geen grote opslagruimte en vooral buiten minimale privacy.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Weinig onderhoud buitenshuis.
 • Vloeroppervlakte tussen de 72 m2 & 110 m2.
 • Het jaarlijkse energiegebruik ligt rond de 1070 kuub gas en 2330 kWh aan stroom.

Hoekwoning

Een net hoekhuis in Arnemuiden is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. De tuin is over het algemeen wat ruimer, je hebt veel meer vrijheid, je geniet van lekker veel daglicht en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Je betaald wat meer in verhouding tot rijtjeshuizen en je verbruikt vaak iets meer gas.

 • Vaak extra grond aan de zijkant van de woning.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 95 m2 & 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2460 kWh elektriciteit en 1220 m3 gas gebruikt.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Arnemuiden

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Het zijn ook vaak gespiegelde woningen. De ruimtes zijn doorgaans erg groot en veel privacy. De totale bouwkosten deel je met de buren waardoor het betaalbaar is. Punten waar je op moet letten zijn dat jij altijd rekening moet houden met een medebouwer en dat je overlast kunt ervaren van de buren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 134 m2 & 142 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2780 kWh elektriciteit & 1270 kuub gas verbruikt

Vrijstaande huizen

Een vrijstaande woning staat helemaal los van andere gebouwen en objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt enorm veel (woon)ruimte en je geniet een grote mate van privacy: je hebt praktisch geen last van de buren. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Bovendien woon je vaak wat meer afgelegen.

 • Je kunt zelf het ontwerp / design bepalen.
 • Volop privacy en weinig geluidsoverlast.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 152 m2 – 196 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 3390 elektriciteit (kWh) + 1650 gas (m3)verstookt.

In vijf stappen een woning kopen in Arnemuiden

 1. Hoeveel kan ik maximaal lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het een goed idee om te achterhalen wat jouw maximale hypotheek is. Krijg inzicht in je financiële situatie tijdens het adviesgesprek met een hypotheekadviseur die alle producten kan aanbieden. Eens hij berekend heeft wat je kunt lenen kan je beginnen met het zoeken naar huizen.

 2. Zoek naar mooie huizen en ga bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius kan je nagenoeg alle woningen te koop in Arnemuiden Centrum zoeken. Heb je een voorkeur uitgesproken? Informeer dan bij de verkoopmakelaar voor een rondleiding door het huis. Door een bezichtiging kun je zelf de woning opnemen.

 3. Bepaal je maximale bod

  Je bieding zal afhangen van de te verwachten marktwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een speciale aankoopmakelaar mee te laten kijken. Deze huis-expert loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Hij heeft ook kennis over ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Wordt je bod geaccepteerd? Dan ga je de koopakte tekenen. Controleer zorgvuldig of alle gegevens juist staan en of afspraken als koopsom, aanvaarding en andere voorbehouden zijn opgenomen. Deze koopovereenkomst zal naar een notaris worden gestuurd. De wettelijke bedenktijd is 3 dagen (minimaal 2 werkdagen).

 5. De financiering definitief rondmaken

  De volgende stap is om de financiering af te handelen. Op basis van aankoopwaarde, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), zelf in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing berekent de adviseur wat de maximale lening is en welke hypotheek geschikt is. Nu ben je bijna klaar. Als laatste maak je een afspraak bij de notaris voor de akte van levering. Je wordt dan officieel eigenaar van de kavel.

Taxateurs en makelaars in Arnemuiden

Je neemt een aankoopmakelaar in de hand voor het vinden van een geschikte woning. Deze expert weet waar een goed bod aan moet voldoen. De verkoopmakelaar helpt de verkopende partij met de verkoop van hun huis en neemt al het contact met potentiële koper uit handen. Tip: de NVM makelaar is erkend en moet aan bepaalde eisen voldoen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet na aanleiding van een uitvoerige woninginspectie. Dit taxatierapport is een vereiste bij het kopen van een woning, een offerte voor een hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. Hieronder kan je aan de slag met contactgegevens van taxatie experts en makelaars in Arnemuiden en omliggende plaatsen.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Hypotheekadviseurs zoeken

Een professionele hypotheekadviseur in Arnemuiden geeft advies bij het afsluiten van een hypotheek. Deze expert kijkt uitgebreid naar jouw (financiële) situatie en laat je zien welke hypotheken er allemaal zijn. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.900 en €2.600. In het schema hier bieden we gegevens van financieel adviseurs in Arnemuiden.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Arnemuiden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Actuele lijst verkochte huizen in Arnemuiden

Deze maand (mei 2024) zijn er behoorlijk wat woningen verkocht in deze regio. In de lijst hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Arnemuiden en omgeving. Belangrijk: het gaat hier enkel om vraagprijzen, en niet de daadwerkelijke verkoopprijs. Op deze website lees je ook meer over Overlijdensrisicoverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Antwoorden op relevante koopwoning-vragen

Wat kost nu een woning in Arnemuiden kopen?

In en rondom de gemeente Middelburg vind je ongeveer 23.906 huizen. Het gaat daarbij om 16.632 (60,8%) koophuizen en 7.274 (38,8%) huurwoningen. Het gebruiksoppervlakte is gemiddeld 116 m2. De gemiddelde WOZ waarde is €201.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €321.374. We hebben te maken met krapte op de woningmarkt. Hierdoor kunnen we stellen dan dat er relatief weinig huizen te koop staan en een fors hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Arnemuiden. Woning zijn vaak snel verkocht en je dient vaak flink te overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Arnemuiden?

Een woning in Middelburg gebruikt gemiddeld 1070 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2320 kWh electriciteit. Een studio of appartement verbruikt het minst (760 m3 gas voor verwarming en warm water en 1750 elektra (kWh). Een vrijstaande villa gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1650 m3 aan gas en 3390 kWh electriciteit). Veel huizenbezitters van huizen te koop in Arnemuiden passen duurzame oplossingen als vloerisolatie, warmtepomp, dubbel glas, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie toe om de energienota te drukken.

Wat voor huishoudens wonen in Arnemuiden?

Deze woonplaats is heel divers als het gaat om soorten huishoudens. In de gemeente leven 48.822 mensen die we kunnen onderverdelen in 23.052 verschillende huishoudens. Dat betreffen 9.340 eenpersoonshuishoudens, 6.743 families zonder kinderen en 6.969 families met kinderen. Gemiddeld gezien bestaat een huishouden hier uit 2,08 personen.

Kan ik mijn eigen woning verkopen?

In de eerste plaats denk je na over de vraagprijs en overweeg je de inzet van een verkoopsite. Kies bijvoorbeeld voor gebruik van Funda, de Open Huizen dagen van NVM of Facebook/instagram. Nu moet je woning helemaal schoon en opgeruimd zijn en laat je geïnteresseerden langskomen voor een bezichtiging. Als dat allemaal gelukt is krijg je schriftelijk de biedingen binnen. een mooi bod ontvangen? Dan schrijf je de gemaakte afspraken in de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Een NVM-verkoopmakelaar kan je hierbij helpen.

Zijn er mogelijkheden voor nieuwbouw in Arnemuiden?

In deze provincie zijn meerdere bouwkavels beschikbaar die al een woonbestemming hebben. Daar kan jij jouw eigen nieuwbouwwoning in Arnemuiden bouwen of laten bouwen. Doe navraag bij de gemeente (www.middelburg.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Nibud, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4340, 4341.

Plaats een reactie