Woning kopen Vrouwenpolder

Snel een woning kopen in Vrouwenpolder? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In en rondom deze plek zijn er diverse voorzieningen als winkels en scholen. Bovendien vind je in de directe omgeving een prachtig groen natuurgebied waar je heerlijk samen kunt zijn. In de gemeente staan er 10.997 woningen (78,4% koophuis, 20,1% huurwoningen). De koopsom van een huis is recent fors gestegen en komt nu uit op €373.049. Op dit huizenplatform blader je door het nieuwe woningaanbod in Vrouwenpolder, gegevens van aan- en verkoopmakelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Verder vertellen we jou de voor- en nadelen van verschillende type woningen en helpt ons stappenplan jou bij het kopen van een eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Je hebt de keuze uit rijtjeshuizen en luxe villa’s.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €297.000, de gemiddelde woningprijs is €373.049.
 • In de directe omgeving zijn diverse faciliteiten zoals scholen, restaurants, natuurgebieden, sportclubs, openbaar vervoer.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsVrouwenpolder
Postcode4354
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Vrouwenpolder mei 2024

In ons overzicht krijg je inzicht in het huidige beschikbare woningaanbod van mei 2024. Je kunt eenvoudig zoeken op perceeloppervlakte, woningtype, woonoppervlakte, ligging, bouwjaar, aantal kamersen extra details als isolatie & aanwezigheid van een bad. Je kunt direct contact zoeken met het makelaarskantoor voor een brochure of het inplannen van een bezichtiging. Op onze website vind je ook het huizenaanbod in Oostkapelle, Domburg, Serooskerke, Gapinge & Arnemuiden.

woning-te-koop-vrouwenpolder

Aanbod appartement kopen in Vrouwenpolder

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Er wordt schappelijke tarieven gehanteerd voor studio’s, je vind ze veel in het centrum, meestal gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en je hebt weinig onderhoud. Wat wel geldt: slechts een beperkt vloeroppervlak, vaak is er een gedeelde tuin en de buren van het appartementencomplex kunnen gebruik maken van gedeelde faciliteiten.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Goede ligging en een gunstige aanschafprijs.
 • Het gem. woonoppervlakte ligt tussen de 61 m2 – 92 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en daarbij 2120 kWh stroom.

Aanbod rijtjeshuis Vrouwenpolder

Met een tussenwoning bedoelen we een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Dit houdt dus in dat je aan 2 kanten ook directe buren hebt. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en de gas- en stroomkosten vallen vaak erg mee. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat maakt dat het een veilige investering is. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte in en rondom huis en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een echte starterswoning.
 • Relatief lage stookkosten.
 • De vloeroppervlakte varieert tussen de 73 m2 & 113 m2.
 • Gemiddeld energiegebruik is 1060 kuub gas en gem. 2230 kWh aan stroom.

Een hoekwoning: info en voordelen

De betekenis van een hoekhuis in Vrouwenpolder is een eengezinswoning deels gegrensd aan een naastgelegen huis en deels vrijstaand. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. Vaak zijn de aankoopkosten meer in vergelijking met rijwoningen en de verwarmingskosten zijn iets hoger.

 • Kenmerkende woning die zich bevindt aan het begin of einde van een blok.
 • Vaak extra grond aan de zijkant.
 • Het doorsnee gebruiksoppervlakte ligt tussen de 86 m2 & 129 m2.
 • Schatting: er wordt 2380 kWh elektra en 1180 m3 gas verbruikt

2-onder-1-kap woningen Vrouwenpolder

De definitie van een twee onder een kap is: twee wooneenheden met een gedeelde tussenmuur. Meestal zijn de huizen gespiegeld. In en rondom het huis is veel oppervlak en je hebt een beetje het gevoel van vrijstaand wonen. De bouwkosten deel je met de buren wat zorgt voor relatief lage kosten per m2. Minpunten zijn dat je minder keuze in bouwstijl hebt en dat je mogelijk geluidsoverlast van buren kunt ervaren.

 • 2 huizen die dak en binnenmuur met elkaar delen.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Een doorsnee dubbelwoning beslaat een woonoppervlak van tussen de 133 m2 – 146 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2560 kWh elektriciteit + 1210 kuub gas verstookt.

Vrijstaande huizen kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Dit is voor velen een uiteindelijk doel. Je hebt erg veel ruimte in en om de woning en je hebt maximale privacy: geluidsoverlast van de buren zul je niet snel ervaren. Vrijstaand wonen heeft wel een prijs. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Een heerlijk grote tuin met volop ruimte voor een bijgebouw.
 • De oppervlakte van de woning ligt gemiddeld genomen tussen de 140 m2 en 203 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3250 elektriciteit (kWh) + 1640 gas (m3)afgenomen.

In 5 stappen: een woning kopen in Vrouwenpolder

 1. Hoeveel kan ik lenen?

  Op het moment je een woning gaat zoeken dan is het een goed idee om eerst eens te zien wat je eigenlijk kunt lenen. Laat je goed adviseren in een adviesgesprek met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Op het moment dat hij een goede calculatie heeft wat je kunt lenen kan jij heel specifieke naar huizen kijken.

 2. Zoek en bekijk verschillende huizen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huislijn.nl, Pararius, Jaap.nl, Vbo.nl, Huispedia, Zoekallehuizen.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Vrouwenpolder zoeken. Heb jij een keuze gemaakt? Neem dan contact op met de makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Bij het doorlopen van de woning kan je de daadwerkelijke staat van het huis goed inschatten.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod zul je moeten bepalen met een analyse van de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Het is vaak niet onverstandig een aankoopmakelaar in de hand te nemen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en adviseert je over de bieding. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Kijk goed of alles juist vermeld is en of jouw ontbindende voorwaarden zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Je hebt wettelijk nog 3 dagen bedenktijd.

 5. De financiering definitief rondmaken

  Als laatste is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Gebaseerd op aankoopwaarde, kosten koper, eigen middelen en noodzakelijke verbouwingen berekent de adviseur wat het te lenen bedrag is en welke hypotheek het beste aansluit bij jouw situatie. In het laatste stadium teken je de akte van levering bij de notaris. Het huis staat nu definitief op jouw naam.

Makelaars en taxateurs in Vrouwenpolder

De aankoopmakelaar kan advies geven voor het zoeken van een woning die past bij je wensen. Deze expert heeft kennis over bouwkundige thema’s en prijzen. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt je bij het verkoopproces. Kies voor een NVM-makelaar. Hij of zij voldoet aan de hoogste vakbekwaamheidseisen en certificering. Een taxatie specialist is iemand die de waarde van jouw woning kan schatten op basis van o.a. woonoppervlakte en energiezuinigheid. Dit taxatierapport is een vereiste bij de financiering van de aankoop van een woning, het ophogen van een bestaande hypotheek of wanneer je jouw huidige huis gaat verkopen. Bijgaand tonen wij namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Vrouwenpolder en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Bekijk lokale hypotheekadviseurs

Een vakbekwame hypotheekadviseur in Vrouwenpolder geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt naar jouw financiële uitgangspositie en helpt bij het kiezen van een hypotheek. Voor een uitgebreid hypotheekadvies betaal je tussen de €1.800 & €3.250. In onderstaande lijst tref je adressen van financieel adviseurs in Vrouwenpolder.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Vrouwenpolder. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Reeds verkochte huizen in Vrouwenpolder

Afgelopen maand (mei 2024) zijn er veel woningen te koop aangeboden en verkocht in deze omgeving. Hieronder vind je een overzicht met onlangs verkochte woningen in Vrouwenpolder en direct omgeving. Belangrijk: dit zijn alleen de vraagprijzen, de echte transactieprijs ligt mogelijk hoger. Bekijk ook meer informatie over Huurwoning.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is een woning in Vrouwenpolder kopen?

In de direct omgeving van de gemeente Veere registreren wij 10.997 woonobjecten. Je vindt hier circa 9.587 (78,4%) koophuizen en 1.410 (20,1%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ waarde bedraagt gemiddeld €297.000 en qua gem. verkoopprijs noteren we €373.049. De woningmarkt is vrij overspannen. Dat wil zeggen dat er maar beperkt aanbod is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Vrouwenpolder. De woningen die wel te koop staan zijn binnen mum van tijd weg en je zult steeds vaker moeten overbieden.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Vrouwenpolder?

Een huis in Veere verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2670 electriciteit (kWh). Een flat of appartement is relatief zuinig (910 m3 gas en 2120 kWh elektra. Een woning die vrijstaand gebouwd is heeft gemiddeld een grotere energiebehoefte (1640 m3 per jaar aan gas en 3250 kWh stroom). Veel huiseigenaren van huizen te koop in Vrouwenpolder passen duurzame producten zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie, dubbel glas toe om hun energierekening te verlagen.

Wat voor type families wonen in Vrouwenpolder?

Deze woonplaats kent een gevarieerde samenleving. In deze gemeente leven 21.880 mensen in 9.450 verschillende huishoudens. Er wonen 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 gezinnen zonder kinderen en 3.003 huishoudens met kinderen. Een gemiddeld gezin bestaat uit 2,28 bewoners.

Op welke manier kan ik mijn eigen woning verkopen?

Als eerste bepaal je de vraagprijs en kan je een keuze maken uit een van de verkoopwebsites. Je kunt kanalen inzetten zoals Funda, een open huis dag of social media en marktplaats. Daarna moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en maak je afspraken voor een rondleiding. In de vervolgstap krijg je schriftelijk de biedingen binnen. Een passend bod ontvangen? Dan teken je de (voorlopige) koopakte en de overdrachtsakte bij de notaris. Je kunt dit in eigen beheer doen maar een NVM-verkoopmakelaar kan je hier uitstekend bij helpen.

Hoe zit het met de nieuwbouw in Vrouwenpolder?

In deze provincie zijn er een aantal bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Onder sommige omstandigheden kan je hier zelfs jouw eigen nieuwbouwwoning in Vrouwenpolder bouwen of laten bouwen. Vraag een brochure aan bij de gemeente (www.veere.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de vierkante meter prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Eigenhuis.nl, Nibud, Rijksoverheid.nl, Milieucentraal, Consumentenbond voor postcodegebied 4354.

Plaats een reactie