Woning kopen Gapinge

Jouw ideale woning kopen in Gapinge? Je kunt hier heerlijk wonen midden in de provincie Zeeland. In de regio bestaan er veel voorzieningen zoals openbaar vervoer, winkels en scholen. Daarbij tref je hier een prachtige natuur, perfect voor een wandeling of fietstocht. In totaal zijn er in deze gemeente 10.997 woningen (78,4% koop, 20,1% huur). De woningprijs stijgt ieder jaar en ligt op dit moment op €373.049. Op deze website bekijk je het nieuwe woningaanbod in Gapinge, adresgegevens van makelaars, taxatiebedrijven en hypotheekbedrijven. Ook lees je hier alles over de meest gekozen woningtypes en bieden wij een handig stappenplan voor het kopen van een woning.

 • Het is een zeer geliefde plek midden in Zeeland.
 • Je vind hier zowel tussenwoningen en grote gezinswoningen.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €297.000, de gemiddelde woningprijs is €373.049.
 • Veel voorzieningen zoals opties zoals openbaar vervoer, restaurants, sportclubs, kinderopvang, winkels.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsGapinge
Postcode4352
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Gapinge mei 2024

In ons overzicht maak je kennis met het actuele woningaanbod van mei 2024. Maak een selectie aan de hand van ligging, woonoppervlakte, bouwjaar, perceeloppervlakte, vraagprijs, aantal kamersen relevante factoren als isolatie en aanwezigheid van parkeerplaats. Neem contact op met de verkoopmakelaar voor een bezichtigingsmoment. Op ons huizenplatform vind je ook het nieuwste woningaanbod in Serooskerke, Vrouwenpolder, Arnemuiden, Nieuw- en Sint Joosland & Burgh-Haamstede.

woning-te-koop-gapinge

Appartementen te koop Gapinge

Een appartement is een woning in een groter gebouw, zoals een flat. Studio’s zijn betaalbaar, gebouwd op centraal gelegen locaties, zijn doorgaans gelijkvloers de stookkosten zijn laag en het onderhoud is zeer beperkt. Negatieve aspecten zijn: je hebt minder ruimte, er is meestal alleen een balkon en geen tuin en je hebt meer overlast doordat je vaak aan 4 kanten buren hebt in het appartementencomplex.

 • Geliefd bij studenten, starters en senioren.
 • Gunstige ligging en erg waardevast.
 • De bandbreedte van het woonoppervlakte ligt tussen de 60 m2 en 93 m2.
 • Dit type huis gebruikt gemiddeld 910 m3 gas + 2120 kWh stroom.

Rijtjeshuis te koop Gapinge

Onder een tussenwoning wordt verstaan een huis waarbij de tussenmuren aan andere panden grenzen. Je zit dus aan beide kanten vast. Rijwoningen zijn betaalbaar en ze hebben relatief lage stookkosten. Er zijn in Nederland miljoenen rijtjeshuizen en ze zijn doorgaans een goede investering. Let wel op de volgende punten: weinig ruimte (binnen en buiten) en vooral buiten minimale privacy.

 • Een echte starterswoning.
 • Betaalbaar, praktisch en zuinig.
 • De vloeroppervlakte ligt tussen de 76 m2 & 115 m2.
 • Het verbruik ligt op gemiddeld 1060 kuub gas en +/- 2230 kWh elektriciteitsverbruik.

Een hoekwoning kopen

Een fraai hoekhuis in Gapinge is een eengezinswoning dat aan de linker of rechterkant van een woonblok ligt. Je hebt een extra strook tuin aan de zijkant, je hebt iets meer beschutting, meer lichtinval en je kunt eenvoudig een extra uitbouw realiseren. De tarieven / taxatiewaarden zijn gemiddeld gezien hoger dan een tussenwoning en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Meestal een extra stukje zijgrond.
 • Slechts aan één zijde buren.
 • Het gem. gebruiksoppervlakte ligt tussen de 82 m2 & 124 m2.
 • Op jaarbasis wordt er 2380 kWh elektriciteit en 1180 m3 gas ingekocht.

Een 2-onder-1 kap woning kopen Gapinge

Met een twee onder een kap wordt bedoeld: 2 huizen met een gedeelde binnenmuur. De indeling is vaak gelijk, maar dan gespiegeld. Het is een heel ruim huis met slechts beperkte inkijk. Het merendeel van de bouwkosten deel je gezamelijk waardoor de kosten relatief beperkt blijven. Minpunten zijn dat je niet helemaal rondom de woning kunt lopen en je op moet letten qua geluidsoverlast.

 • Dubbelwoningen delen een binnenmuur en het dak met elkaar.
 • Relatief goedkoop door bouwkosten te delen.
 • Gemiddelde woonoppervlak van een dubbelwoning ligt tussen de 130 m2 – 152 m2.
 • Per 12 maanden wordt er gem. 2560 kWh elektra en 1210 kuub gas afgenomen.

Vrijstaand huis kopen

Een vrijstaande woning staat volledig vrij en is zit dus niet vast aan andere objecten. Het mooiste is: enorm veel (woon)ruimte en je bent lekker op jezelf: van de buren merk je vrijwel niets. Dit is tegelijkertijd wel het duurste type woning. Meestal zijn ze wat meer in een buitenwijk gelegen.

 • Vrijheid van ontwerp en indeling.
 • Geniet van een lekkere grote tuin.
 • De oppervlakte van de woning varieert tussen de 142 m2 en 200 m2.
 • Er wordt jaarlijks doorgaans 3250 elektra (kWh) en 1640 gas (m3) gebruikt.

Stappenplan: een woning kopen in Gapinge

 1. Welk bedrag kan ik lenen?

  Op het moment dat je begint met het zoeken van huizen dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Je kunt altijd zonder verdere verplichting een adviesgesprek aanvragen met een hypotheekadviseur of jouw eigen bank. Eens hij een goede calculatie heeft wat jouw bestedingsruimte is gaat het leuke gedeelte beginnen: de woningjacht!

 2. Een bezichtiging plannen

  Via websites als Funda, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl, Huislijn.nl, Huizenzoeker.nl, Pararius, Jaap.nl kan je 24/7 woningen te koop in Gapinge Centrum zoeken. Heb je iets moois gezien? Contacteer dan de verkopende makelaar voor een uitgebreide bezichtiging. Op het moment dat je een bezichtiging doet krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Start met het biedingsproces

  Je bieding bepaal je op basis van de waarde van het huis en jouw maximale hypotheekbedrag. Tevens is het aan te raden een deskundige aankoopmakelaar te zoeken. Deze expert zal zelf een onafhankelijk oordeel over het huis geven en adviseert je over de bieding. Eventueel kan hij ook helpen met de ontbindende voorwaarden.

 4. Stel het voorlopige koopcontract op

  Is jouw bod het winnende bod? Dan tekenen beide partijen een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de voor jou relevante ontbindende factoren zijn opgenomen. De opgesteld koopovereenkomst stuurt de makelaar naar de notaris. De koper heeft 3 dagen bedenktermijn (wettelijk geregeld).

 5. Voorwaarde voor overdracht is een getekende hypotheekofferte

  Nu is het zaak om de financiering van de woning te bevestigen. A.d.h.v. de overeengekomen prijs, overdrachtsbelasting, notariskosten (kosten koper), spaartegoeden en directe verbouwkosten ontvang je een advies over wat het te lenen bedrag is en welke geldverstrekker dit onder de beste voorwaarden kan aanbieden. Helemaal aan het einde teken je de akte van levering bij de notaris. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Taxateurs en makelaars in Gapinge

Je kan een aankoopmakelaar inschakelen voor hulp bij het zoeken van huizen die passen bij jouw behoeftes. Deze huis-expert zorgt dat je niet teveel betaalt voor jouw volgende huis. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en helpt met zaken als bezichtigingen. Belangrijk: een NVM makelaar voldoet aan strenge opleiding- en kwaliteitseisen. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die een actuele en geldige schatting van de marktwaarde geeft op basis van een aantal factoren. Dit taxatierapport is benodigd voor het afsluiten van een lening, een offerte voor een hypotheek en als je de overwaarde van jouw huidige woning nodig hebt. Bijgaand bekijk je namen en adressen van taxatiebedrijven en makelaars in Gapinge en regio.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een professionele hypotheekadviseur in Gapinge geeft je persoonlijk advies bij het vergelijken van de verschillende soorten hypotheken. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en kijkt ook welke hypotheekvorm aansluit bij jouw leefstijl. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €2.000 & €2.700. In de opsomming hierna bekijk je gegevens van financieel adviseurs in Gapinge.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Gapinge. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Huizen die recent verkocht zijn in Gapinge

In mei 2024 is er een groot aantal woning verkocht in deze gemeente. In de tool hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Gapinge en omliggende plekken. Disclaimer: dit zijn alleen de vraagprijzen, de uiteindelijke transactieprijs ligt soms hoger. Lees ook verder over Arbeidsongeschiktheidsverzekering.

Bekijk het aanbod op funda

Vragen en antwoorden over koopwoningen

Hoe duur is gemiddeld een woning in Gapinge kopen?

In en rondom de gemeente Veere bestaan er circa 10.997 huizen. Er zijn 9.587 (78,4%) koopwoningen en 1.410 (20,1%) huurhuizen. De gemiddelde woonoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde van dit jaar bedraagt gemiddeld €297.000 en de gem. marktprijs is €373.049. De woningmarkt is op dit moment vrij krap. Dit houdt in dat het aanbod klein is en een best hoge gemiddelde vierkantemeterprijs in Gapinge. Huizen staan gemiddeld genomen maar kort te koop en overbieden is eerder regel dan uitzondering.

Wat zijn de energieprestaties van huizen in Gapinge?

Een woonobject in Veere verbruikt qua energie gem. zo’n 1300 m3 gas voor verwarming en warm water en 2670 elektra (kWh). Een appartement of flat is relatief zuinig (910 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 2120 kWh electriciteit. Een woning die vrijstaand gebouwd is gebruikt (logischerwijs) wat meer energie (1640 kuub aardgas en 3250 stroom (kWh)). Een aanmerkelijk deel huiseigenaren van huizen te koop in Gapinge passen duurzame artikelen zoals dubbel glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboiler, dakisolatie toe om de energierekening te verminderen.

Welk type huishoudens wonen in Gapinge?

Deze buurt kent een grote diversiteit in de samenleving. In de gemeente wonen 21.880 personen in 9.450 gezinnen. Om wat specifieker te zijn: 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 huishoudens zonder kinderen en 3.003 huishoudens met kinderen. De gemiddelde huishoudensgrootte is 2,28 personen (volwassenen en kinderen).

Zijn er tips voor eigen woning verkopen?

Aan het begin bepaal je de vraagprijs en kun jij je aanmelden bij een verkoopplatform. Dat kan bijvoorbeeld via Funda, de Open Huizen dagen of via online marktplaatsen en sociale media. Nu moet je het huis compleet schoonmaken, opruimen, stylen en leg je bezichtigen vast in de agenda. Daarna kunnen huizenzoekers een bod doen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de voorlopige koopovereenkomst en de overdrachtsakte bij de notaris. Het is verstandig om je te laten begeleiden door een NVM-verkoopmakelaar.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Gapinge?

In en rondom deze gemeente zijn er een aantal bouwkavels die al een woonbestemming hebben. Je kan op die manier een eigen nieuwbouwwoning in Gapinge zetten. Informeer bij de gemeente (www.veere.nl) om te zien welke kavels eventueel beschikbaar zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Consumentenbond, Eigenhuis.nl, Nibud, Milieucentraal, Rijksoverheid.nl voor postcodegebied 4352.

Plaats een reactie