Woning kopen Oostkapelle

Plannen om een woning te kopen in Oostkapelle? Het is een erg populaire woonplaats in de provincie Zeeland. In de omgeving zijn er meerdere faciliteiten als winkels, scholen, kinderopvangcentra en sportverenigingen. Ook geniet je hier ook van een groot natuurgebied waar je helemaal tot rust kunt komen. In totaal zijn er in deze gemeente 10.997 woningen (78,4% koop, 20,1% huurhuis). De gemiddelde verkoopprijs is gestegen tot recordhoogte en ligt nu op €373.049. Op dit woningportaal tonen wij het recente woningaanbod in Oostkapelle, contactgegevens van makelaarskantoren, taxateurs en financieel adviseurs. Ook lees je meer informatie over verschillende woningtypes en geven we tips bij het kopen van jouw eerste huis.

 • Het is een heerlijke plek in Zeeland.
 • Er is een mix van rijtjeshuizen en vrijstaand.
 • In 2024 is de gemiddelde WOZ waarde €297.000, de gemiddelde woningprijs is €373.049.
 • Veel voorzieningen zoals faciliteiten zoals openbaar vervoer, sportclubs, restaurants, scholen, kinderopvang.
ProvincieProvincie Zeeland
GemeenteVeere
PlaatsOostkapelle
Postcode4356
Netnummer0118 (+31118)
Inwoners (gemeente)21.880
Aantal huishoudens9.450
Aantal huishoudens met kinderen3.003
Gemiddelde huishoudensgrootte2,28
Aantal woningen10.997
Aantal koopwoningen9.587
Aantal huurwoningen1.410
Gemiddelde woonoppervlakte137 m2
Gemiddelde WOZ€297.000
Gemiddelde verkoopprijs€373.049
Gemiddeld gasverbruik1300 m3
Gemiddeld stroomverbruik2670 kWh

Woningaanbod Oostkapelle juli 2024

Bijgaand krijg je inzicht in alle huizen die deze maand (juli 2024) te koop staan. Kies op basis van aantal kamers, woonoppervlakte, ligging, vraagprijs, woningtype, bouwjaaren extra details als energieneutraal of parkeermogelijkheden. Bel of mail de verkopende makelaar voor een afspraak om het huis te bezichtigen. Op ons huizenplatform vind je ook het huizenaanbod in Domburg, Westkapelle, Vrouwenpolder, Serooskerke of Gapinge.

woning-te-koop-oostkapelle

Studio of appartement kopen in Oostkapelle

Een appartement is een woning in een gebouw met meerdere woningen. Studio’s zijn betaalbaar, je vind ze veel in het centrum, in de basis gelijkvloers, verbruiken niet al te veel energie en hebben niet zoveel onderhoud nodig. Vergeet niet: de ruimte is beperkt, je hebt meestal geen eigen tuin en je moet rekening houden met de buren in een appartementencomplex.

 • Ideaal voor starters en ouderen.
 • Alle faciliteiten om de hoek en beperkt jaarlijks onderhoud.
 • Het doorsnee woonoppervlakte ligt tussen de 66 m2 – 97 m2.
 • Het energieverbruik ligt rond de 910 m3 gas en 2120 kWh aan stroom.

Aanbod rijtjeshuis Oostkapelle

Een tussenwoning is een huis die tussen 2 andere huizen (vaak in een rij) gevestigd is. Aan de beide kanten heb je dus te maken met directe buren. Deze rijwoningen zijn doorgaans betaalbaar en qua energierekening kom je gunstig weg. Rijtjeshuizen zijn de meest populaire huizen in Nederland wat ervoor zorgt dat de waarde op lange termijn hoog blijft. De minpunten zijn: een kleine achtertuin en vaak heb je geen toegangsweg tot achtertuin.

 • Een ideale woning voor starters.
 • Relatief lage stookkosten.
 • Vloeroppervlakte tussen de 70 m2 – 113 m2.
 • Het energiegebruik ligt rond de 1060 kuub gas en doorgaans 2230 kWh aan elektriciteit.

Informatie en voordelen van een hoekwoning

Een specifiek hoekhuis in Oostkapelle is een eengezinswoning die aan het einde van een aantal woningen ligt. Je hebt een grotere tuin, je hebt meer privacy, minder last van schaduw en je kunt makkelijk rondom de woning lopen. Ze zijn vaak wat duurder dan rijtjeshuizen en de energiekosten zijn wat hoger.

 • Een hoekhuis is de blikvanger in de straat.
 • Lekker veel zonlicht in huis.
 • Het gebruiksoppervlakte varieert tussen de 100 m2 – 123 m2.
 • Schatting: er wordt 2380 kWh stroom + 1180 m3 gas ingekocht.

Aanbod 2-onder-1 kap woningen Oostkapelle

Een twee onder een kap houdt in 2 woningen met tussenmuur en meestal een gedeeld dak. Soms staat de ene woning haaks op de andere. In en rondom het huis is veel oppervlak met voldoende beschutting. De bouwkosten deel je met de buren waardoor de kosten relatief beperkt blijven. De kritieke factoren zijn: dat je mogelijk wat minder lichtinval hebt en je qua indeling van de tuin aan regels gebonden bent.

 • Uniek woningtype waarbij binnenmuur en dak gedeeld worden.
 • Minder materiaal nodig en dus goedkoper dan vrijstaand.
 • Het woonoppervlak is lekker ruim en ligt zo tussen de 122 m2 en 144 m2.
 • Op jaarbasis wordt er +/- 2560 kWh elektra en 1210 kuub gas gebruikt.

Vrijstaand huis te koop

Een vrijstaande woning is een woning die niet is aangebouwd aan andere gebouwen. Er is erg veel ruimte in en buiten je huis en je bent lekker op jezelf: je zult eigenlijk niets horen van de buren. Vaak zijn het wel dure huizen. Vaak liggen ze wat meer afgelegen.

 • Deel de kavel en het huis in op de manier hoe jij dat wilt.
 • Maximale woonruimte in en buitenshuis.
 • Gem. oppervlakte van de woning tussen de 154 m2 & 205 m2.
 • Verwachting: er wordt 3250 elektriciteit (kWh) & 1640 gas (m3)verstookt.

5-stappenplan: een woning kopen in Oostkapelle

 1. Hoeveel kan en wil ik lenen?

  Wanneer je op woningjacht gaat dan is het gebruikelijk om te beginnen met een financiële check. Het beste plan je hiervoor een adviesgesprek in met een 100% onafhankelijke hypotheekadviseur. Vanaf het moment dat je weet wat jouw bestedingsruimte is kan het huizen zoeken gaan beginnen.

 2. Woningen zoeken en bezichtigen

  Zia zoekmachines zoals Funda, Huispedia, Huislijn.nl, Pararius, Huizenzoeker.nl, Zoekallehuizen.nl, Vbo.nl kan je nagenoeg alle woningen te koop in Oostkapelle Centrum zoeken. Een mooi huis gevonden? Plan zo snel mogelijk een afspraak voor het bezichtigen van het huis. Bij de bezichtiging krijg je pas echt een realistisch beeld van het huis.

 3. Breng een bod uit

  Jouw bod komt tot stand door de woningwaarde en het bedrag dat je qua hypotheek kunt krijgen. Jij kunt ook informeren om een privé aankoopmakelaar te kiezen. Hij of zij loopt mee als je de woning gaat bekijken en kan samen met jou een weloverwogen bod uitbrengen. Tevens kan hij een bijdragen leveren aan het opstellen van de ontbindende voorwaarden.

 4. Maak afspraken middels een voorlopig koopcontract

  Heb jij het winnende bod uitgebracht? Dan worden afspraken vastgelegd in een koopakte. Check altijd of alles klopt en of de ontbindende voorwaarden juist zijn ingevuld. De koopovereenkomst moet uiteindelijk notarieel worden verwerkt. Na het ondertekenen heb je altijd nog 3 dagen bedenktijd.

 5. Maak de financiering rond voor overdracht

  Nu is het tijd om de financiering van de woning rond te maken. Door middel van aankoopsom, aankoopkosten en financieringskosten (kosten koper), in te brengen spaargeld en een bouwdepot voor verbouwing wordt voor jou berekend hoeveel je moet lenen en welke geldverstrekker dit het meest gunstig kan verstrekken. In de laatste fase ga je nog naar de notaris voor de akte van levering. Gefeliciteerd! Jij bent nu de eigenaar van de woning!

Woningtaxateurs en makelaardijen in Oostkapelle

De aankoopmakelaar kan jou helpen bij het vinden en daadwerkelijk kopen van jouw volgende huis. Deze huis-expert onderhandelt scherp voor jou. Een verkoopmakelaar helpt je om je woning goed in de markt te zetten en zorgt dat jij een goede prijs voor jouw huis krijgt. Kies altijd voor een NVM makelaar want deze voldoet aan alle eisen en heeft de juiste papieren op zak. De taxateur is een objectief en gediplomeerde expert die stapsgewijs de prijs van een huis vastzet op basis van vaste criteria. Zo’n taxatierapport heb je nodig bij het afsluiten van een lening, het wijzigen van jouw huidige hypotheek en ook als je de overwaarde van je huidige huis wilt weten. In de tabel hieronder vind je adressen van kantoren zoals taxateurs en makelaars in Oostkapelle en omgeving.

Geen taxateurs en makelaars gevonden
In deze plaats zijn er nog geen taxateurs of makelaardijen gevonden. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Zoek een hypotheekadviseur

Een privé hypotheekadviseur in Oostkapelle helpt je van A tot Z bij het afsluiten van een hypotheek. De financieel adviseur kijkt wat je maximaal kunt lenen en maandelijks aan hypotheek kunt betalen, en bemiddelt tussen jou en de hypotheekverstrekker. Hypotheekadvies kost gemiddeld tussen de €1.650 en €3.000. In de volgende weergave bieden we gegevens van financieel adviseurs in Oostkapelle.

Geen hypotheekadviseurs gevonden
We hebben nog geen financieel adviseurs gevonden in Oostkapelle. Klik hier om een nieuw bedrijf aan te melden.

Pas verkochte huizen in Oostkapelle

De afgelopen periode (juli 2024) zijn er weer veel woningen verkocht in deze regio. In de zoekmachine hieronder tonen wij de recent verkochte woningen in Oostkapelle en omliggende plekken. Goed om te weten: je vindt alleen de vraagprijs, de feitelijke verkoopprijs ligt mogelijk hoger. Klik ook direct door naar de pagina over Nieuwbouw.

Bekijk het aanbod op funda

FAQ: Info over koophuizen kopen

Wat kost een woning in Oostkapelle kopen?

In de buurt van de gemeente Veere zijn er ruim 10.997 woningen. Het gaat om 9.587 (78,4%) koophuizen en 1.410 (20,1%) huurwoningen. De gemiddelde gebruiksoppervlakte is 137 m2. De WOZ-waarde ligt gemiddeld op €297.000, de gemiddelde verkoopprijs is flink gegroeid naar €373.049. Tegenwoordig is de woningmarkt vrij krap. Dit heeft als gevolg dat er maar beperkt aanbod is en een toenemende gemiddelde vierkantemeterprijs in Oostkapelle. Je moet er heel snel bij zijn en 10%+ overbieden is geen uitzondering.

Wat is het gas- en stroomverbruik van huizen in Oostkapelle?

Een woning in Veere heeft een verbruik van gemiddeld 1300 m3 gas en 2670 kWh elektra. Een flat/appartement gebruikt het minste energie (910 kuub gas p/jaar en 2120 electriciteit (kWh). Een vrijstaand huis gebruikt vaak het meeste energie (1640 m3 gas (voor warm water en verwarming) en 3250 electriciteit (kWh)). Veel bezitters van huizen te koop in Oostkapelle passen duurzame oplossingen als warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, dubbel glas, vloerisolatie, zonneboiler toe om de energienota te drukken.

Wat voor type families wonen in Oostkapelle?

Dit buurtschap wordt omschreven als erg In de gemeente zijn 21.880 inwoners die we kunnen onderverdelen in 9.450 gezinnen. Er wonen 2.903 eenpersoonshuishoudens, 3.544 huishoudens zonder kinderen en 3.003 families met kinderen. Gemiddeld bestaat een huishouden uit 2,28 mensen (volwassenen en kinderen).

Hoe kan ik het beste mijn eigen woning verkopen?

Om te beginnen denk je na over de vraagprijs en ga je nadenken hoe je de woning onder de aandacht gaat brengen. Bekende kanalen zijn Funda, Open Huizen dagen of via bekenden, vrienden en familie. Daarna maak je jouw woning helemaal verkoopklaar en ga je bezichtigingen inplannen. In de vervolgstap begint het onderhandelen. Zit er een fraai bod tussen? Dan is het tijd voor de koopovereenkomst en de notariële overdrachtsakte. Tip: kies een NVM-verkoopmakelaar. Deze helpt je bij alle genoemde stappen.

Welke mogelijkheden zijn er voor nieuwbouw in Oostkapelle?

In deze streek zijn er meestal wel bouwkavels waar je dankzij een woonbestemming mag bouwen. Je kunt hier helemaal zelf een nieuwbouwwoning in Oostkapelle plaatsen. Vraag aanvullende informatie op bij de gemeente (www.veere.nl) en bekijk of er kavels te koop zijn en wat de prijs is.


Bronvermelding: o.a. CBS, Rijksoverheid.nl, Consumentenbond, Rvo.nl, Nibud, Milieucentraal voor postcodegebied 4356.

Plaats een reactie